Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: "Εγκατάλειψη Θεού – Εγκατάλειψη ανθρώπων"

Πάτρα: "Εγκατάλειψη Θεού – Εγκατάλε...

Εκδήλωση – Ομιλία από τον Δρ. Αλέξανδρο Καριώτογλου

Η Χριστιανική Στέγη Πατρών, συνεχίζοντας τις ομιλίες στα πλαίσια των χειμερινών κυριακάτικων απογευματινών  εκδηλώσεων, διοργανώνει εκδήλωση με κύριο ομιλητή τον Δρα Θεολογίας και γνωστό Συγγραφέα κ. Αλέξανδρο Καριώτογλου με το επίκαιρο Θέμα: «Εγκατάλειψη Θεού – Εγκατάλειψη ανθρώπων». Η Ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 6.00 μ.μ. στην κεντρική αίθουσα ομιλιών της Χριστιανικής Στέγης Πατρών, Παντανάσσης 61.

Ο κ. Αλέξανδρος Καριώτογλου γεννήθηκε στη Λίμνη Ευβοίας το 1948. Κατάγεται από τη Χώρα Σάμου. Σπού­δασε Θεολογία στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Mε υποτροφία σπούδασε Θρησκειολογία στα Πανεπιστήμια Regensburg και Münster της Γερμανίας και αναγορεύτηκε Διδάκτορας της Θεολογίας στο γνωστικό αντι­κεί­μενο της Θρησκειολογίας. Υπηρέτησε στην ιδιωτική και δημόσια εκπαίδευση, για τρία χρόνια στη Θεολογική Σχολή Αγίου Ανδρέου στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας και για επτά χρόνια στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Υπήρξε σύμβουλος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου. Έχει συγγράψει 10 βιβλία επιστημονικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου, μέρος του συλλογικού συγγράμματος του Θεολογικού Τμήματος για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο και ένα σημαντικό αριθμό άρθρων. Για το βιβλίο του "Ορθοδοξία και Ισλάμ" έχει τιμηθεί με το Α΄ βραβείο Αμπντί Ιπεκτσί.

Σήμερα υπηρετεί ως Σχολικός Σύμβουλος Πειραιώς και Νομού Κυκλάδων. Εκπρόσωπος της νεότερης γενιάς των θεολόγων, θεωρείται ότι προσπαθεί να συνδυάσει την ορθόδοξη θεολογία με ένα σύγχρονο και εμπειρικό τρόπο θέασης της ζωής. Είναι έγγαμος και πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Χριστιανική Στέγη Πατρών με αφορμή την εκδήλωση αναφέρει τα παρακάτω: "Σε μια εποχή όπου η πνευματική και υλικής φύσεως κρίση όλο και περισσότερο βαθαίνει αναρωτιέται ο άνθρωπος μήπως και έχει εγκαταλειφθεί από τον ίδιο το Θεό. Μια τέτοια σκέψη για πολλούς θεωρείται βέβηλη. Ωστόσο οι πατέρες της Εκκλησίας όχι μόνο δεν την θεωρούν αφύσικη, αλλά την κρίνουν και ως φυσικό επακόλουθο των ελεύθερων επιλογών του ανθρώπου.

Η ομιλία θα βασισθεί στην απάντηση που δίνει ο άγιος Αναστάσιος ο Σιναΐτης σε μια σχετική ερώτηση που του υπέβαλαν και την έχει συμπεριλάβει στο βιβλίο του «Οδηγός» μαζί με ένα πλήθος σχετικών πατερικών κειμένων.

Η εγκατάλειψη ανθρώπου από άνθρωπο αποτελεί οδυνηρή συνέπεια  μιας λαθεμένης κατανόησης της κοινωνικής ζωής και πολύ περισσότερο λαθεμένης κατανόησης και βίωσης της εκκλησιαστικής ζωής.  Ο άγιος Αναστάσιος δίνει και πάλι απαντήσεις , οι οποίες ισχύουν μέχρι σήμερα, επειδή στηρίζονται στον λόγο της Αγίας Γραφής, τον οποίο με τον δικό του τρόπο αναλύει."




Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture