Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μουσική παράσταση αφιερωμένη στον Ηλία Ανδριόπουλο

Μουσική παράσταση αφιερωμένη στον  Ηλία ...
Ρουμελιώτη Πέπη

Σήμερα στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας

Για μια ακόμη χρονιά η Χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών συνεχίζοντας την πολιτιστική της δράση, με αναφορά πάντα σε συνθέτες, μουσικούς και τραγουδοποιούς που τίμησαν και τιμούν τον ελληνικό πολιτισμό, στα πλαίσιο των "Πολιτιστικών 2010", οργανώνει μια τιμητική βραδιά αφιερωμένη σε ένα από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες τον Ηλία Ανδριόπουλο, σήμερα Σάββατο, 8 Μαΐου 2010, ώρα 8:30 μ.μ. στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Η Χορωδία πλαισιωμένη με την ορχήστρα της, θα παρουσιάσει αποσπάσματα από τα έργα «Ωδαί», «Ξένες πόρτες», «Αργοναύτες», «Γράμματα στο Μακρυγιάννη», «Προσανατολισμοί», «Λαϊκά προάστια», σε ποίηση των Ανδρέα Κάλβου, Η. Ανδριόπουλου, Γ. Σεφέρη, Νίκου Γκάτσου, Μ. Ελευθερίου, Μ. Μπουρμπούλη και Οδυσσέα Ελύτη, σαν αντιπροσωπευτικό δείγμα των έργων του συνθέτη που σφραγίστηκαν με την ερμηνεία κορυφαίων τραγουδιστών.

Στην συναυλία αυτή, θα παρίσταται και θα τιμηθεί από το Πανεπιστήμιό μας, ο ίδιος ο συνθέτης για την μεγάλη προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι.

Την Χορωδία και ορχήστρα του Πανεπιστημίου Πατρών διευθύνει ο κ. Σταμάτης Βασιλαντωνόπουλος, Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, μέλος Δ.Ε.Π του Πανεπιστημίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture