Δε διατήρησε την πολύ καλή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου
Στο πιο δύσκολο παιχνίδι της η Εθνική μας ομάδα, πραγματοποιούσε καταπληκτική εμφάνιση για 17 λεπτά, ωστόσο δεν μπήκε το ίδιο δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να δώσει εύκολη νίκη στη Ρωσία, με 67-83. Πλέον η Εθνική εξασφάλισε την 3η θέση, και περιμένουμε τα αποτελέσματα του άλλου ομίλου για να μάθουμε τον αντιπαλό μας στη φάση των "8".
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της επίσημης αγαπημένης, η αστοχία από τη γραμμή του τριπόντου, αποδείχθηκε στο μεγαλύτερο όπλο της στη μάχη με τους Ρώσους. Οι Φώτσης (2), Καϊμακόγλου, Ζήσης και Μπράμος πέτυχαν 5/5 τρίποντα στα πρώτα 12΄(23-20).
Το παιχνίδι ωστόσο, είχε αποκτήσει γρήγορο ρυθμό και με τις άμυνες να μην… τρώνε σίδερα το σκορ ανέβηκε σε υψηλά επίπεδα, κάτι που ήταν εναντίον όσων σχεδίαζε το προπονητικό επιτελείο της Εθνικής. Το ξέσπασμα των διεθνών (38-33, 17’) σταμάτησε γρήγορα από το πλουραλιστικό παιχνίδι του Χριάπα και τις διεισδύσεις του Σβεντ που οδήγησε τη Ρωσία στο 39-42 του ημιχρόνου.
Η Εθνική κατάφερε να μείνει μέσα στο παιχνίδι στις αρχές της τρίτης περιόδου έχοντας ως σημείο αναφοράς στην επίθεση της τον Κώστα Κουφό που ήταν αποτελεσματικός κοντά και μακριά από το καλάθι (49-52, 25’).
Η Ρωσία ωστόσο, ανέβασε ρυθμό και άρχισε να χτίζει διαφορά ασφαλείας (53-60, 28’). Η είσοδος του Μαυροειδή στο παιχνίδι και η ενεργοποίηση του Καλάθη βελτίωσε προς στιγμή την εικόνα της Εθνικής, αλλά οι Ρώσοι επανήλθαν γρήγορα και η υπέρ τους διαφορά έφθασε στο +10 (57-67, 29’).
Η «επίσημη αγαπημένη» δεν κατάφερε να επιστρέψει ξανά στο ματς μετά το 64-69 του 35’ και η Ρωσία κατάφερε να ελέγξει πλήρως το παιχνίδι (64-79, 38’), αφού η Εθνική πέρα από τις άσχημες αμυντικές της ικανότητες δεν μπορούσε να μειώσει το σκορ λόγω της… υπερβολικής της αστοχίας από τη γραμμή των 6,75 μ. (είχε 0/14 συνεχόμενα άστοχα μετά τα 5/5 των πρώτων 12 λεπτών και μέχρι το εύστοχο του Μπράμος λίγο πριν το τέλος).
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










