Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη Πατρινό Καρναβάλι 2026
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ελπίζουν σε νίκη στον ΠΑΟΚ, επί του Ολυμπιακού

Ελπίζουν σε νίκη στον ΠΑΟΚ, επί του Ολυμπιακού
Κόντης Γιάννης

1.562 ημέρες έχουν περάσει απο την τελευταία νίκη του "Δικέφαλου" μέσα στον Πειραιά

Εχουν περάσει 1.562 ημέρες από την τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού στον Πειραιά, που είναι συγχρόνως και η τελευταία νίκη του «δικέφαλου» επί των «ερυθρόλευκων» στο πλαίσιο του πρωταθλήματος. Με μεγάλους πρωταγωνιστικές τους Σικαμπάλα και Παντελή Κωνσταντινίδη, ο ΠΑΟΚ είχε πανηγυρίσει τη νίκη στο «Γ. Καραϊσκάκης», το οποίο ήταν άδειο λόγω τιμωρίας των γηπεδούχων.

Στις 16 Οκτωβρίου 2005, ο Ολυμπιακός υποδεχόταν τον ΠΑΟΚ, με τον «δικέφαλο» να μετρά μόλις μια νίκη σε πέντε αγώνες πρωταθλήματος και τον Γιώργο Κωστίκο να κοουτσάρει τους «ασπρόμαυρους» για τρίτη φορά. Με μια νεανική ομάδα, που είχε μέσο όρο ηλικίας τα 26 χρόνια, ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη βάσει και της εξέλιξης της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιάγια Τουρέ στο 59’. Στο 66’ και στο 71’ ο ΠΑΟΚ παραβίασε την εστία του Νικοπολίδη. Σε ισάριθμες αντεπιθέσεις, ο Σικαμπάλα είχε κάνει άνω κάτω την άμυνα του Ολυμπιακού και ο Παντελής Κωνσταντινίδης με δύο πλασέ είχε δώσει τη νίκη στο «δικέφαλο».

Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ είχε τότε γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που έφευγε με το διπλό από το νέο Καραϊσκάκη. Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι από τις μόλις επτά νίκες του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού τα τελευταία 15 χρόνια οι τέσσερις είναι στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports