Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Συγχωνεύσεις και στις υπηρεσίες πρόνοιας

Συγχωνεύσεις και στις υπηρεσίες πρόνοιας

Από το 2012η χώρα θα διαθέτει ενοποιημένο Μητρώο Δικαιούχων Επιδομάτων

Στη δημιουργία Ενιαίου Μητρώου Δικαιούχων Επιδομάτων Πρόνοιας προχωρεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Στόχος της μέσω αυτής της καταγραφής είναι αφενός η καταμέτρηση  των δικαιούχων κάθε είδους επιδόματος και βοηθήματος πχ αναπηρίας, τυφλότητας, απορίας, πολυτέκνων,  αλλά  και των προϋποθέσεων που αυτοί πρέπει να πληρούν για την είσπραξή του.

Αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους διοικητές των προνοιακών ιδρυμάτων του υπουργείου Υγείας, παρουσία του αρμόδιου υφυπουργού κ. Μάρκου Μπόλαρη.

Το ύψος των προνοιακών επιδομάτων που καταβάλλονται ετησίως ανέρχεται σε 6,2 δισ ευρώ. Ωστόσο, δεν είναι γνωστός ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων, λόγω της διασποράς και του κατακερματισμού των φορέων που χορηγούσαν τα βοηθήματα σε διάφορα υπουργεία και φορείς. «Μάθαμε πόσα χρήματα δίδονται, δεν ξέρουμε όμως σε πόσους και κυρίως σε ποιους δίδονται» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Είναι ενδεικτικές οι περιπτώσεις που ανέφερε ο κ. Μπόλαρης όπως αυτές του γνωστοποιήθηκαν από τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας. «Εντοπίσαμε δικαιούχους που λαμβάνουν επίδομα από δύο διαφορετικές (πρώην) Νομαρχίες. Ακόμη και δικαιούχους που λαμβάνουν επίδομα από δύο διαφορετικούς λογαριασμούς της ίδιας Νομαρχίας» ανέφερε. Πάντως, η μέχρι τώρα εξέταση των στοιχείων δείχνει κατακόρυφη αύξηση των δικαιούχων σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, όπως πχ κατά τις προεκλογικές περιόδους

Η καταγραφή των δικαιούχων η οποία θα γίνει μέσω των ΚΕΠ όλης της χώρας θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Υγείας θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being