Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη TRAVEL WEST FORUM 2025
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή για απολαυστικό κέικ με φράουλα και λεμόνι

Συνταγή για απολαυστικό κέικ με φράουλα και λεμόνι

Με λαχταριστές στρώσεις από ζύμη με γεύση λεμόνι και φράουλα, αποτελεί το ιδανικό γλυκό για κάθε περίσταση που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους

Αυτό το πανέμορφο κέικ φέρνει τη δροσιά της φράουλας και του λεμονιού στο πιάτο σας.

Με λαχταριστές στρώσεις από ζύμη με γεύση λεμόνι και φράουλα, αποτελεί το ιδανικό γλυκό για κάθε περίσταση που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους. Ετοιμαστείτε να απολαύσετε ένα μοναδικό συνδυασμό γεύσεων που θα σας ταξιδέψει.

Υλικά για τη συνταγή

Για το κέικ

3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ½ φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 ½ φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
6 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
Χυμός από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 2 λεμόνια
5 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα
1 κουταλάκι του γλυκού άρωμα φράουλας

Για το γλάσο

1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα φράουλα
Για τη διακόσμηση
2 φλιτζάνια φράουλες
½ λεμόνι, σε φέτες

Προαιρετικά: Κόκκινο ή ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής, φύλλα δυόσμου για διακόσμηση

Οδηγίες για τη συνταγή

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C.
  • Βουτυρώστε γενναιόδωρα μια μεγάλη φόρμα για κέικ.
  • Ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  • Σε ένα μίξερ, χτυπήστε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη για 2 έως 3 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν καλά.
  • Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  • Ενσωματώστε απαλά το μισό από το μείγμα αλευριού.
  • Προσθέστε ½ φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι.
  • Ενσωματώστε το υπόλοιπο αλεύρι και στη συνέχεια το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι.
  • Ξεχωρίστε 1 φλιτζάνι από τη ζύμη του κέικ και αφήστε το στην άκρη.
  • Ανακατέψτε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού στο μεγαλύτερο μέρος της ζύμης του κέικ.
  • Ανακατέψτε τη μαρμελάδα φράουλα και το άρωμα φράουλας στο φλιτζάνι της ζύμης που κρατήσατε, μαζί με λίγες σταγόνες κόκκινου ή ροζ χρώματος ζαχαροπλαστικής, αν χρησιμοποιείτε.
  • Ρίξτε το ⅓ της ζύμης λεμονιού στην έτοιμη φόρμα Bundt.
  • Προσθέστε το μισό από τη ζύμη φράουλας πάνω από τη ζύμη λεμονιού και απλώστε την με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού.
  • Απλώστε άλλο ένα τρίτο της ζύμης λεμονιού πάνω από τη ζύμη φράουλας και στη συνέχεια προσθέστε την υπόλοιπη ζύμη φράουλας από πάνω.
  • Ολοκληρώστε προσθέτοντας το υπόλοιπο τρίτο της ζύμης λεμονιού στη φόρμα για κέικ και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να ανακατέψετε απαλά τις ζύμες στη φόρμα.
  • Ψήστε το κέικ στον φούρνο για 60 έως 70 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα εισάγετε στο κέντρο να βγαίνει με λίγα μόνο ψίχουλα.
  • Αφήστε το κέικ να σταθεί για 15 λεπτά πριν το αναποδογυρίσετε, και στη συνέχεια αφήστε το να κρυώσει εντελώς, για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη με τον χυμό λεμονιού και τη μαρμελάδα φράουλα μέχρι να γίνει λείο το γλάσο.
  • Περιχύστε το γλάσο πάνω από το κρύο κέικ.
  • Διακοσμήστε το κέικ με φράουλες, φέτες λεμονιού και φύλλα δυόσμου, αν χρησιμοποιείτε, και στη συνέχεια σερβίρετε.

ΠΗΓΗ enikos.grenikos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life