Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

/

Πανελλήνιες 2024: 20+1 πατρινοί που κέρδισαν πρώτες θέσεις στις σχολές τους- Τι κατάλαβαν και τι συμβουλεύουν

Πανελλήνιες 2024: 20+1 πατρινοί που κέρδ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η αγωνία και το άγχος μένουν στο παρελθόν

Οι βάσεις ανακοινώθηκαν με τη αγωνία των παιδιών που έδωσαν πανελλαδικές Εξετάσεις να λαμβάνει τέλος.

Αυτή η αγωνία και το άγχος μένουν στο παρελθόν με μία νέα καθημερινότητα να ανοίγεται μπροστά τους. Τι κατάλαβαν όμως από αυτή την εμπειρία που τους έφερε πιο κοντά στα όνειρά τους και τι συμβουλές έχουν γι’ αυτούς που παίρνουν την σκυτάλη;

Η διαδικασία είναι αγχωτική, όμως το άγχος τελικά δεν χρειάζεται, όπως λένε σχεδόν όλοι. 

Πανελλήνιες 2024: 20 Πατρινοί μαθητές «βλέπουν την κορυφή» και μιλούν στο thebest- Μετά την αγωνία, ήρθαν τα χαμόγελα

Η Κωνσταντίνα Τζακώστα μπήκε 1η στην Ιατρική Πάτρας με 19.760 μόρια

«Όταν είδα τα μόρια περίμενα ότι είχα καταφέρει το στόχο μου που ήταν να περάσω στην Ιατρική. Δεν περίμενα να περάσω όμως 1η. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ότι επιτέλους έχω την ευκαιρία να πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Είναι μια δύσκολη διαδικασία οι πανελλήνιες, χρειάζεται οργάνωση, μοιρασμένο διάβασμα για να είσαι πιο ξεκούραστος. Τώρα το επόμενο διάστημα θα έχει μπάνια και ξεκούραση. Δεν έχω σκεφτεί ακόμα την ειδικότητα που θα ακολουθήσω, αναμένω να δω πώς θα προχωρήσω παρακολουθώντας τη σχολή».

«Φροντιστήριο Άνοδος»

Η Ευαγγελία Κορμπάκη πέρασε 19η στη Νομική Αθηνών με 19.250 μόρια

«Αισθάνομαι δικαιωμένη με το αποτέλεσμα και χαρούμενη. Ανταμείφθηκαν οι κόποι μου. Η Νομική είναι κάτι που ήθελα από τις αρχές του Λυκείου. Χρειάζεται να έχεις κουράγιο σε αυτή τη διαδικασία. Υπομονή και επιμονή. Όταν έχεις ένα στόχο πρέπει να μένεις πιστός και προσηλωμένος χωρίς να στερηθείς βέβαια κάτι και να αφήσεις τον εαυτό σου. Δεν είναι μόνο το διάβασμα στη ζωή. Χρειάζεται πραγματική πίστη και θέληση αλλά και υποστηρικτές».

«Φροντιστήριο Άνοδος»

Ο Κωνσταντίνος Καραγιάννης μπήκε 2ος με 19.240 μόρια στη Σχολή Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών Πάτρας

«Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα αλλά δεν περίμενα να πάει τόσο καλά, να μπω με αυτή τη σειρά. Αυτή η διαδικασία δεν χρειάζεται άγχος αλλά σταθερό και προγραμματισμένο διάβασμα έτσι ώστε να πετύχεις το στόχο σου. Η υποστήριξη από τους γονείς είναι ιδιαίτερα σημαντική».

( Φροντιστήριο Διακρότημα)

Η Αιμιλία Χαλλά μπήκε 3η στην Ιατρική Πάτρας με 19.180 μόρια μπήκε 3η στην Ιατρική Πατρών

«Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη, δεν το περίμενα να έχω μία τόσο υψηλή θέση εισαγωγής. Τώρα σκέφτομαι ότι θέλω να γίνω νευροχειρουργός όμως το μέλλον θα δείξει. Όλη αυτή η διαδικασία  χρειάζεται υπομονή και ψυχραιμία, αυτό λέω στα παιδιά που θα την περάσουν. Η ψυχραιμία είναι το πιο σημαντικό, το άγχος δεν βοηθάει. Πρέπει να πιστεύουν στον εαυτό τους και οι κόποι τους θα ανταμειφθούν».

«Φροντιστήριο Άνοδος»

Η Διονυσία Τσαρμποπούλου πέρασε με 19.120 μόρια 29η στη Νομική Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.)

«Νιώθω πολύ χαρούμενη και σίγουρα δικαιωμένη. Οι βαθμολογίες μου ήταν πολύ κοντά σε αυτά που έγραφα σχεδόν όλη τη χρονιά έχοντας ως στόχο την Νομική. Αυτό που με οδήγησε να φτάσω στον στόχο μου ήταν οι πολλές επαναλήψεις από την β’ Λυκείου.  Χρειάζεται το διάβασμα ήταν συστηματικό και αρκετές ώρες. Μπορεί να υπάρχει όμως και ελεύθερος χρόνος.  Για εμένα το χειρότερο διάστημα ήταν αυτό της καλοκαιρινής προετοιμασίας πριν την γ’ λυκείου. Σύμμαχοί μου ήταν πάντα οι γονείς, οι φίλοι και φυσικά οι καθηγητές. »

(Φροντιστήριο Άνοδος)

Η Μαρία Ελένη Τριάντη μπήκε 89η στη Νομική Αθήνας με 18.765 μόρια

«Στην θεωρητική κατεύθυνση ειδικά η προσπάθεια είναι προσωπική. Χρειάζεται να διαβάζεις με τις ώρες για να εμπεδώσεις την ύλη σου. Χρειάζεται υπομονή και εξάσκηση. Είναι σημαντικό να ξέρουν τα παιδιά που ετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις ότι από ένα σημείο και μετά οι πανελλήνιες απομυθοποιούνται. Θα συμβούλευα να μην ακούνε κανέναν εκτιμητή βάσεων, να παρακολουθούν την πρόοδο τους και να μην συγκρίνουν τον εαυτό τους με άλλους»

( Φροντιστήριο Διακρότημα)

Ο Νίκος Τσαγκρής μπήκε 23ος με 18.240 μόρια στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών Πάτρας

«Περίμενα ότι θα είμαι ψηλά καθώς ήμουν αρκετά πάνω από την περσινή βάση. Τώρα σκέφτομαι μέσα από τη Σχολή να ασχοληθώ με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θα φανεί στο μέλλον τι θα ακολουθήσω. Οι πανελλήνιες χρειάζονται πρόγραμμα από την Α’ Λυκείου και μάλιστα συστηματικό διάβασμα για να μην χαθείς μέσα σε αυτή την πρόκληση».

( Φροντιστήριο Διακρότημα)

Η Κωνσταντίνα Χόρμπα μπήκε 21η στην Κτηνιατρική Θεσσαλονίκης με 18.200 μόρια

«Ήθελα να περάσω Κτηνιατρική, ήξερα ότι τα καταφέρνω με τα μόρια που έχω αλλά ενθουσιάστηκα με την θέση εισαγωγής. Τώρα μπορώ να χαλαρώσω και να διασκεδάσω το υπόλοιπο καλοκαίρι.  Είναι μία δύσκολη χρονιά αυτή που δίνεις πανελλήνιες. Τα παιδιά που είναι σε αυτή τη διαδικασία πρέπει να έχουν κουράγιο και θα τους έλεγα να μην τα δώσουν όλα από την αρχή αλλά να κρατήσουν δυνάμεις και για το τέλος. Πρέπει να έχουν υπομονή και με τον εαυτό τους και με τα μαθήματα».

«Φροντιστήριο Άνοδος»

Η Αιμιλία Παπαδοπούλου με 18.000 μόρια μπήκε 3η στη σχολή Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία

«Είναι κάτι καινούργιο η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο και είμαι χαρούμενη που μπήκα σε μία σχολή που ήθελα. Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα το αποτέλεσμα. Θα πρέπει να ξέρουν τα παιδιά που θα κάνουν την προσπάθεια τους ότι οι πανελλήνιες δεν είναι το τέλος του κόσμου, ότι δεν χρειάζεται να αγχώνονται και πως ότι και να γίνει είναι για καλό καθώς μπορούν να περάσουν σε μία σχολή που θα τους προσφέρει κάτι. Χρειάζεται μόνο σύστημα. Επενδύεις σε ένα χρόνο για να κερδίσεις πολλά περισσότερα».

( Φροντιστήριο Ιδιαίτερο)

Ο Άρης Κατσαράκης με 17.975 (21.205 μαζί με το σχέδιο) πέρασε 16ος στην Αρχιτεκτονική Αθήνας

«Περίμενα αυτό το αποτέλεσμα με βάση τα δεδομένα και τις βαθμολογίες, Είναι μία διαδικασία οι πανελλήνιες κατά την οποία πρέπει να παραμείνεις ψύχραιμος. Αυτό θα έλεγα στα παιδιά που προετοιμάζονται τώρα. Πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι ο αγώνας είναι συνεχής  και ότι δεν πρέπει να  εγκαταλείπουν γιατί μέχρι το τέλος υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Να μην απογοητεύονται αν δεν έχουν ακριβώς τις επιδόσεις που θέλουν γιατί μέχρι να έρθει η ώρα των εξετάσεων υπάρχει χρόνος για βελτίωση»

Ο Γιώργος Λύκουρας με 17.940 μόρια μπήκε 32ος στη Φαρμακευτική Πάτρας

«Είναι ένα αποτέλεσμα που δείχνει την προσπάθεια μου. Θα έλεγα στα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες να επιμένουν, να μην τα παρατάνε. Αν υπάρχει θέληση, όλα θα πάνε καλά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου που με στήριξαν και με πίστεψαν, τον κ. Παπαθανασίου, τον κ. Φλωράτο, τον κ. Μαστρογιαννόπουλου και τον κ. Βελαώρα».                                                                                                                                                                                                                                    

( Φροντιστήριο Διακρότημα)

Η Φωτεινή Μπότη με 17.925 μόρια μπήκε 3η στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου 

«Δεν το περίμενα, ήξερα ότι θα περάσω στις πρώτες μου επιλογές όχι όμως ότι θα έχω τέτοια θέση εισαγωγής. Είμαι χαρούμενη. Επειδή έχω φίλους που θα περάσουν τώρα τη διαδικασία των πανελληνίων θέλω να πω ότι είναι μία δύσκολη διαδικασία όμως αν υπάρχει σταθερό πρόγραμμα και οι αγαπημένοι σου άνθρωποι να σε στηρίζουν μπορείς να καταφέρεις το στόχο σου. Το ψυχολογικό κομμάτι είναι το πιο  σημαντικό».

(Φροντιστήριο Φάσμα)

Ο Γιώργος Νικολακόπουλος με 17.760 μόρια μπήκε 4ος στη σχολή Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής στη Πάτρα

«Περίμενα ότι θα περάσω στη σχολή που ήθελα γιατί ήμουν αρκετά πάνω από τη βάση. Οι πανελλήνιες χρειάζονται κουράγιο και διάβασμα, να μην χάνεται η συγκέντρωση. Δεν έχει σημασία αν είναι Χριστούγεννα ή Πάσχα. Είναι ένας χρόνος με μία μεγάλη ευκαιρία και πρέπει να τα δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό».

( Φροντιστήριο Ιδιαίτερο)

Η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου με 17.720 μόρια πέρασε 13η στη Σχολή Ψυχολογίας Ιωαννίνων

«Πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δεν περίμενα να έχω μία τόσο καλή σειρά εισαγωγής στη σχολή που ήθελα. Θα έλεγα στα παιδιά που θα δώσουν τώρα πανελλήνιες να έχουν ψυχραιμία, πρόγραμμα και να πιστεύουν στον εαυτό τους για να καταφέρουν να πετύχουν τον στόχο τους».

( Φροντιστήριο Ιδιαίτερο)

Η Βασιλική Κόκκα με 17.585 μόρια μπήκε 11η στη σχολή Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας στην Πάτρα

«Ήταν η σχολή που ήθελα να περάσω και το περίμενα με βάση τα μόρια που είχα συγκεντρώσει. Θα ήθελα να ξέρουν τα παιδιά που θα περάσουν τώρα αυτή τη δοκιμασία ότι οι πανελλήνιες δεν είναι κάτι τόσο τεράστιο. Είναι μια ευκαιρία που έχουμε στη ζωή μας αλλά δεν χρειάζεται άγχος για να μπορέσεις να πετύχεις τον στόχο σου. Χρειάζεται διάβασμα και συγκέντρωση». 

( Φροντιστήριο Ιδιαίτερο)

Ο Κωνσταντίνος Ντέντες με 17.380 μόρια πέρασε 92ος στη Μηχανολόγων Αεροναυπηγών στην Πάτρα

«Στη διαδικασία των πανελληνίων πρέπει να υπάρχει μεθοδικότητα ενώ η καλή ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο. Είναι μία μάχη που πρέπει να διαχειριστείς με ψυχραιμία έτσι ώστε να μην υπάρχουν σκαμπανεβάσματα αλλά ψυχολογική σταθερότητα που είναι σημαντική για να πετύχεις το στόχο σου».

(Φροντιστήριο Φάσμα)

Ο Δημήτρης Ξενογιάννης μπήκε 8ος στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών Πάτρα με 17.380 μόρια

«Ήταν η πρώτη μου επιλογή και δεν περίμενα μία τόσο υψηλή θέση εισαγωγής. Είναι μία διαδικασία στην οποία δεν πρέπει αν υπάρχει υπερβολικό άγχος. Χρειάζεται σωστό και προγραμματισμένο διάβασμα αλλά και όρεξη για να πετύχεις».

(Φροντιστήριο Φάσμα)

Η Χριστίνα Κόλλια μπήκε με 17.360 μόρια 55η στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου

«Ήταν κάτι που ήθελα να πετύχω καθώς είναι μία σχολή από την οποία μπορείς να ακολουθήσεις πολλούς δρόμους. Στα παιδιά που θα περάσουν τώρα από αυτή τη διαδικασία θα έλεγα να έχουν καλή οργάνωση. Δεν είναι κάτι τόσο φοβερό όσο ακούγεται και οι επιλογές είναι αρκετές για να βρεις αυτό που σου αρέσει και θέλεις να κάνεις».

(Φροντιστήριο Φάσμα)

Η Ματίνα Μιχαλοπούλου πέρασε με 17.305 μόρια 3η στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών

«Περίμενα να περάσω στη σχολή που ήθελα όμως και η σειρά επιτυχίας μου δίνει ακόμα μεγαλύτερη χαρά. Οι πανελλήνιες είναι μια αγχωτική κατάσταση όμως αν ο μαθητής έχει πρόγραμμα και σιγά σιγά μαθαίνει την ύλη του, το άγχος μπορεί να αποφευχθεί. Το να είναι σε μία καλή ψυχική κατάσταση είναι σημαντικό ενώ το να προσπαθεί να βγάλει μεγάλη ύλη σε μικρό διάστημα, δεν βοηθάει».

( Φροντιστήριο Ιδιαίτερο)

Η Ειρήνη Παπαθανασίου με  17.000 μόρια μπήκε στη Νομική Κομοτηνής

«Ήταν η πρώτη μου επιλογή, το ήθελα από μικρή. Οι πανελλήνιες είναι μία δύσκολη διαδικασία αλλά όταν υπάρχει ισχυρή θέληση και επιμονή μπορεί να τα καταφέρει κανείς. ‘Έχω ανασφάλειες για το νέο ξεκίνημα όμως πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά»

( Φροντιστήριο Διακρότημα)

Ο Απόστολος Καρπέτας με 16.600 μόρια μπήκε 14ος στη Σχολή Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής στην Πάτρα

«Είχα τα μόρια για να περάσω στη σχολή που ήθελα αλλά δε περίμενα και υψηλή θέση. Ολοκληρώθηκε μία διαδικασία που χρειάζεται ψυχραιμία για να την αντιμετωπίσεις. Χρειάζεται προσήλωση έτσι ώστε να μη βγεις από την πορεία σου και να μην αποκτήσεις κενά. Είναι ένας αγώνας αντοχής που πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα καθώς οι υψηλοί στόχοι έχουν και μεγάλες δυσκολίες»

(Φροντιστήριο Φάσμα)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Πανελλήνιες