Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Eurostat: Σαρώνει η ακρίβεια στην Ελλάδα - Είναι η 2η ακριβότερη στην Ευρώπη

Eurostat: Σαρώνει η ακρίβεια στην Ελλάδα...

Δίχως φρένο καλπάζει η ακρίβεια στα τρόφιμα

Η ακρίβεια στα τρόφιμα συνεχίζει να αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για τους Έλληνες καταναλωτές.

Η Ελλάδα είναι στη δεύτερη θέση στην ευρωζώνη, σε ό,τι αφορά στον πληθωρισμό τροφίμων.

Σύμφωνα με τα ανανεωμένα στοιχεία της Eurostat, ο πληθωρισμός τροφίμων στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 5,3% τον Απρίλιο, από 5,4% τον Μάρτιο.

Πάνω από την Ελλάδα είναι μόνο η Μάλτα, όπου ο πληθωρισμός τροφίμων είναι στο 5,9%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ισπανία, με 4,8% και ακολουθεί η Κροατία με 3,9%. Σε επίπεδο ευρωζώνης, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,9% τον Απρίλιο.

 

Οι τιμές καταναλωτή ετησίως αυξήθηκαν κατά 2,4% στην ευρωζώνη, από 7% που ήταν το ποσοστό πέρυσι. Στην ΕΕ, ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση τον Απρίλιο ήταν 2,6%, παραμένοντας σταθερός σε σύγκριση με τον Μάρτιο. Πέρυσι, το ποσοστό ήταν 8,1%.

Οι υπηρεσίες είχαν τη μεγαλύτερη συμβολή στον ετήσιο ρυθμό της ευρωζώνης (+1,64%), με τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό να ακολουθούν (0,55%), μπροστά από τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+0,23%) και την ενέργεια (-0,04)%.

Στην Ελλάδα, ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν στο 3,2% τον Απρίλιο. Το χαμηλότερο ετήσιο ποσοστό καταγράφηκε στη Λιθουανία (0,4%) και ακολουθούν Δανία (0,5%) και Φινλανδία (0,6%). Στον αντίποδα, τα μεγαλύτερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Ρουμανία (6,2%), το Βέλγιο (4,9%) και την Κροατία (4,7%). Σε σύγκριση με τον Μάρτιο, ο ετήσιος πληθωρισμός κατέγραψε πτώση σε 15 χώρες, παρέμεινε σταθερός σε τέσσερις και αυξήθηκε σε οχτώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις