Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Φοβερός Ολυμπιακός και στο χάντμπολ, προκρίθηκε στον τελικό της Ευρώπης-ΦΩΤΟ

Πανηγύρια μετά τον θρίαμβο / Eurokinissi

Πανηγύρια μετά τον θρίαμβο / Eurokinissi

Μετά την ποδοσφαιρική Κ19 και το γυναικείο πόλο

Ο Ολυμπιακός της Ευρώπης δήλωσε παρών σε ένα ακόμα άθλημα. Οι "ερυθρόλευκοι" δυσκολεύτηκαν μόλις για δέκα λεπτά κόντρα στη Φερεντσβάρος και με συνολικό σκορ 67-60 έκλεισαν ραντεβού για τους διπλούς τελικούς του European Cup.

Ο Ολυμπιακός γράφει ιστορία σε ένα ακόμα άθλημα, καθώς μετά το ποδόσφαιρο νέων, μπάσκετ ανδρών, πόλο ανδρών, πόλο γυναικών, βόλεϊ ανδρών και βόλεϊ γυναικών θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα ακόμα ευρωπαϊκό τρόπαιο, αυτή τη φορά στο χάντμπολ ανδρών.

Οι "ερυθρόλευκοι" στη ρεβάνς στο κλειστό της Ηλιούπολης δυσκολεύτηκαν μόλις στα πρώτα δέκα λεπτά κόντρα στη Φερεντσβάρος, στη συνέχεια έδειξαν την ανωτερότητά τους και χάρις στην εκπληκτική εκκίνηση στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο έτρεξαν σερί 10-6, απέκλεισαν τους Ούγγρους σε συνολικό σκορ 67-6- και έκλεισαν ραντεβού για τους διπλούς τελικούς.

Εκεί οι Πειραιώτες περιμένουν τον νικητή του ζευγαριού Βάλουρ - Μινάουρ Μπαΐα Μάρε, με τους Ισλανδούς να είναι το απόλυτο φαβορί, καθώς στον πρώτο αγώνα επικράτησαν των Ρουμάνων με 36-28.

Εκτός από τον αντίπαλό του, πλέον ο Ολυμπιακός θα περιμένει να μάθει και τις ακριβείς ημερομηνίες και ώρες των διπλών τελικών.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών
Πρώτοι Αγώνες

Φερεντσβάρος - Ολυμπιακός 28-28
Βάλουρ - Μινάουρ Μπαΐα Μάρε 36-28
Δεύτεροι Αγώνες

Ολυμπιακός - Φερεντσβάρος 39-32
28/04, 18:00 Μιναούρ Μπαΐα Μάρε - Βάλουρ
Το ζευγάρι των τελικών
Βάλουρ/Μινάουρ Μπαΐα Μάρε - Ολυμπιακός

 

ΘΡΥΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ


Αυτή τη στιγμή:

Η ποδοσφαιρική Κ19 είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης και θα παίξει στον τελικό του Διηπειρωτικού! Η ανδρική ομάδα χάντμπολ είναι στον διπλό τελικό της Ευρώπης. Το γυναικείο πόλο κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ποδοσφαιρική ομάδα είναι στους “4” της Ευρώπης, ενώ οι ομάδες μπάσκετ και πόλο στους "8" της Ευρωλίγκα. Αποκλείστηκε πιο νωρίς η ομάδα βόλει (κάτοχος ευρωτροπαίου πέρυσι), έχοντας φτάσει κι αυτή στους "8" (Αποκλείστηκε στους 32 το γυναικείο μπάσκετ και στους «16» το γυναικείο βόλεϊ). 

Επτά ομάδες του ίδιου συλλόγου σε οκτώ προημιτελικές -τουλάχιστον- της Ευρώπης σε μια σεζόν δεν έχει προηγούμενο!

* Έχει πάρει 1, έχει χάσει 4 και διεκδικεί 5

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

- Η ομάδα ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού συνεχίζει στους «4» του Conference League όπου θα αντιμετωπίσει την Άστον Βίλα στις 2 και στις 9 Μαΐου.
- Η ομάδα μπάσκετ Ανδρών του Ολυμπιακού βρίσκεται στους «8» της EuroLeague και διεκδικεί σε σειρά best of five απέναντι στην Μπαρτσελόνα την πρόκριση στο Final Four για τρίτη συνεχόμενη σεζόν (1-1, έχει το πλεονέκτημα έδρας).
- Η Κ19 του Ολυμπιακού κατεκτησε το Youth League και θα παίξει στον τελικό του Διηπειρωτικού.
- Η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού βρίσκεται στους «8» του LEN Champions League και διεκδικεί την πρόκριση στο Final Four όντας σε πλεονεκτική θέση (της αρκεί μία νίκη ακόμα).
- Η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού βρίσκεται στον τελικό του EHF European Cup!
- Η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού έπαιξε στον τελικό του Final Four του LEN Champions League και κατέκτησε το ασημ΄λενιο μετάλλιο.
- Σημειώνεται πως και η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού μετά από εξαιρετική πορεία στο φετινό CEV Champions League έφτασε και ως τους «8» του CEV Cup.

ΟΙ ΕΥΡΩΤΕΛΙΚΟΙ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ Ο ΝΟΠ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ

Ακόμη μία ιστορική μέρα για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι έχουν φτάσει τους 44 ευρωπαϊκούς τελικούς σε όλα τα αθλήματα. 43ος αυτός του χάντμπολ και 44ος της Κ19 στο Youth League / Διηπειρωτικό!

Το πόλο γυναικών κρατάει τα "ηνία" με 13 τελικούς. Ακολουθεί το μπάσκετ  ανδρών με 10 και το πόλο ανδρών με εννέα τελικούς, το βόλεϊ ανδρών έχει οκτώ, ενώ το βόλεϊ γυναικών έχει παίξει σε δύο τελικούς. Αναλυτικά:

Πόλο γυναικών: 13 τελικοί (οι 6 στο Champions League, οι 3 στο κύπελλο κυπελλούχων/LEN trophy και οι 4 στο Super cup Ευρώπης).
Μπάσκετ ανδρών: 9 ευρωπαϊκοί τελικοί (και οι 9 στο κύπελλο πρωταθλητριών/Euroleague) και έναν στο Διηπειρωτικό.
Πόλο ανδρών: 9 ευρωπαϊκοί τελικοί( οι 5 στο Champions League, οι 2 στο κύπελλο κυπελλούχων και οι 2 στο Super cup Ευρώπης).
Βόλεϊ ανδρών: 8 ευρωπαϊκοί τελικοί(οι 2 στο κύπελλο πρωταθλητριών/Champions League, οι 4 στο CEV cup και οι 2 στο Challenge cup).
Βόλεϊ γυναικών: 2 ευρωπαϊκοί τελικοί (και οι 2 στο Challenge cup).
Σύνολο: 44 τελικοί Διεθνών Κυπέλλων(με τους 2 της ποδοσφαιρικής Κ19).

Ακολουθούν: Παναθηναϊκός 14, Βουλιαγμένη 10, ΑΕΚ 8, Αρης 4, ΠΑΟΚ 4, Ηρακλής 3, Γλυφάδα 2, Μαρούσι 2, Εθνικός 2, Πανιώνιος 2 και με έναν τελικό: ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ Acropolis, Avant Garde, Αθηναϊκός, Διομήδης, Απόλλων Αθ., ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, ΝΟΠ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ, ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Θ., ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports