Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Χριστίνα Αλεξοπούλου: Η Πατρών Πύργου, θ...

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Η Πατρών Πύργου, θα έχει πολλαπλά οφέλη για την τοπική μας κοινωνία

Ολόκληρη η ομιλία της Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνας Αλεξοπούλου

TRAVEL WEST FORUM
/

Στο έργο -πνοής για τη Δυτική Ελλάδα, τον αυτοκινητόδρομο της Πατρών-Πύργου, αναφέρθηκε η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο Travel West Forum, που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα.

«Η πρόοδος των εργασιών έχει ξεπεράσει το 38,3%, τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται αυστηρά και μέχρι το 2025 θα έχουμε ένα σύγχρονο ασφαλή αυτοκινητόδρομο» επεσήμανε μεταξύ άλλων, ενώ πρόσθεσε και τα οφέλη που θα έχει η περιοχή με την ολοκλήρωσή του και την σύνδεσή του με την Αρχαία Ολυμπία.

Ολόκληρη η ομιλία της Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνας Αλεξοπούλου

"Με πολύ μεγάλη χαρά, συμμετέχω στις εργασίες του πρώτου μεγάλου καινοτόμου Συνεδρίου για τον τουρισμό που οργανώνει το The Best μαζί με το Επιμελητήριο Αχαΐας και βέβαια με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Μέσω αυτού μου δίνεται η ευκαιρία να αναφερθώ σε δυο πολύ βασικούς τομείς, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, στις υποδομές και στις μεταφορές όχι μόνο άμεσα αλλά και έμμεσα, καθώς βελτιώνουν το τουριστικό προϊόν της χώρας μας.
Η Δυτική Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της, ώστε να αποτελέσει πόλο εναλλακτικού τουρισμού. Προϋπόθεση για αυτό είναι να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα υποδομών, τα οποία βελτιώνουν τις μετακινήσεις.
Θα αναφερθώ λοιπόν, για ακόμα μία φορά στην Πατρών Πύργου, ένα έργο που όλοι ξέρουμε ότι θα δώσει μια άλλη πνοή σε ολόκληρη την περιφέρεια, ένα έργο το οποίο υπερασπίστηκα από την πρώτη στιγμή ως βουλευτής Αχαΐας, διότι πραγματικά θα αλλάξει τον οδικό χάρτη της Δυτικής Ελλάδας, συμπληρώνοντας το παζλ των μεγάλων αυτοκινητόδρομων της χώρας μας. Για εμάς στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο νέος αυτοκινητόδρομος αποτελεί βασική προτεραιότητα, όπως αποδεικνύεται πλέον και με στοιχεία.
Η πρόοδος των εργασιών έχει ξεπεράσει το 38,3%, τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται αυστηρά και μέχρι το 2025 θα έχουμε ένα σύγχρονο ασφαλή αυτοκινητόδρομο.
Η ολοκλήρωση της Πατρών Πύργου, θα έχει πολλαπλά οφέλη όχι μόνο για την τοπική μας κοινωνία, αλλά συνολικά για τη χώρα μας. Παρόλα αυτά, όσον αφορά στην οδική ασφάλεια, ένας κλειστός αυτοκινητόδρομος, θα συμβάλει στην ελαχιστοποίηση των τροχαίων ατυχημάτων, όπως γνωρίζουμε καλά, ήδη από τους υφιστάμενους αυτοκινητόδρομους. Θα αναβαθμίσει τις μεταφορές στην περιοχή, θα μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα αλλά και το χρόνο ταξιδιού μεταξύ πόλεων. Η ευκολότερη πρόσβαση, θα ενισχύσει την προσέλκυση τουριστικής κίνησης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Δράττομαι λοιπόν της ευκαιρίας εδώ να πω, πόσο περήφανη αισθάνθηκα για ακόμα μία φορά, όταν ολόκληρος ο πλανήτης έστρεψε το βλέμμα του στην Αρχαία Ολυμπία. Στην Αρχαία Ολυμπία, που ο κλειστός ασφαλής αυτοκινητόδρομος της Πατρών Πύργου, τη φέρνει πιο κοντά στην περιοχή μας. Αυτό θέλουμε για τον τόπο μας, να συγκεντρώνει το τουριστικό ενδιαφέρον, όλους τους μήνες για όλους τους λόγους και για αυτό εργαζόμαστε σκληρά.
Η ανάπτυξη όμως του τουρισμού και γενικότερα μιας περιοχής, θα κινδύνευε να είναι μονομερής, αν μαζί με τις υποδομές και τους οδικούς άξονες, δεν βελτιώνουμε και τον τρόπο των μετακινήσεών μας, αν δηλαδή δεν είχαμε συμπεριλάβει στους στόχους μας, τα πράσινα μέσα μεταφοράς. Οι πράσινες μεταφορές, αποτελούν μεγάλη προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας, για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω, για ακόμα μία φορά, ότι τόσο ως μέρος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αλλά και προσωπικά ως βουλευτής, ως βουλευτής Αχαΐας, που με έχετε τιμήσει να σας εκπροσωπώ στο ελληνικό κοινοβούλιο, στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας, το οποίο είναι πολύ περισσότερο από αξιόλογο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr