Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

K. Πελετίδης: Tι λέει για τους συμβασιούχους και την καταγγελία για επίθεση

K. Πελετίδης: Tι λέει για τους συμβασιού...

Επανέλαβε ότι τη Δευτέρα θα μεταβεί για το θέμα στο Υπουργείο Εσωτερικών ενώ για την καταγγελία για επίθεση που δέχτηκαν οι συμβασιούχοι μίλησε για "ψέμα με κοντά ποδάρια"

Στην ομιλία του στη συγκέντρωση που είχε εξαγγείλει η Δημοτική Αρχή για σήμερα, στο Δημαρχείο, ο Κώστας Πελετίδης υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι "η Δημοτική Αρχή πορεύτηκε με την αλήθεια και το δίκιο στο θέμα όλων των συμβασιούχων".

Επανέλαβε ότι  τη Δευτέρα θα μεταβεί για το θέμα στο Υπουργείο Εσωτερικών ενώ για την καταγγελία για επίθεση που δέχτηκαν οι συμβασιούχοι μίλησε για "ψέμα με κοντά ποδάρια"

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής αναφέρει:Με τη συμμετοχή δεκάδων δημοτών και τη στήριξη πολλών συνδικάτων και φορέων, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση που είχε εξαγγείλει η Δημοτική Αρχή για σήμερα το πρωί, στις 10:00, στο Δημαρχείο.

Η Δημοτική Αρχή πορεύτηκε με την αλήθεια και το δίκιο στο θέμα όλων των συμβασιούχων. Και αυτών που προχώρησαν σε κατάληψη του Δημαρχείου, αλλά και των εκατοντάδων για τους οποίους βγήκαν αρνητικές αποφάσεις από το Λασίθι και έφυγαν από το Δήμο τους προηγούμενους μήνες.

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, στην ομιλία του προς τους συγκεντρωμένους, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η Δημοτική Αρχή, έχει στην ψυχή και την καρδιά της, ένα μόνο πράγμα. Τα συμφέροντα των εργαζομένων. Γιατί αυτό είναι το δίκιο. Από την αρχή που αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου, ξέραμε ότι αναλαμβάνουμε σ’ ένα εχθρικό περιβάλλον. Δεν υπάρχει Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά Τοπική Διοίκηση, αφού ο Δήμος είναι ένας κρατικός μηχανισμός. Κι εμείς, σ’ αυτό το πλαίσιο πρέπει να βρούμε χαραμάδες, για να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Την πρώτη μέρα που αναλάβαμε βρήκαμε τον κ. Μητσοτάκη να έχει βάλει στη δεξαμενή του, 325 εργαζόμενους από τον Δήμο Πατρέων και χιλιάδες σε όλους τους Δήμους, για να ελέγξει γιατί έγιναν αορίστου χρόνου. Εμείς, σ’ αυτό το εχθρικό περιβάλλον, αρνηθήκαμε να δώσουμε τους φακέλους και ο Δήμαρχος βρέθηκε στα Δικαστήρια, κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος. Από την πρώτη στιγμή, αγωνιστήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να υπάρχει «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα» και γι αυτό οργανώσαμε την μεγάλη κινητοποίηση Πάτρα - Αθήνα με τα πόδια, κάναμε κινητοποιήσεις μέσα στην πόλη, αλλά και στην Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Διεκδικήσαμε και διεκδικούμε από τις Κυβερνήσεις τα αυτονόητα: Να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις του Δήμου μας με μόνιμο προσωπικό, να έχουν επιπλέον μοριοδότηση οι εργαζόμενοι που δούλεψαν με τα 8μηνα στον Δήμο και απέκτησαν εμπειρία, να αμείβονται με μισθό σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να καταργηθεί ο νόμος που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, την επαρκή χρηματοδότηση του Δήμου για να καλύψει τη μισθοδοσία των εργαζομένων, αλλά και τη συνολική λειτουργία της πόλης μας.

Οι κυβερνήσεις διαχρονικά, παίρνουν μέτρα για να κάνουν κόλαση τη ζωή των εργαζομένων και χρησιμοποιούν το φόβο της ανεργίας για να τους καταπιέσουν και να τους υποχρεώσουν να μην έχουν μόνιμη δουλειά, αλλά να «προσκυνούν» για λίγους μήνες εργασίας.

Έχουν σημαία τους το «διαίρει και βασίλευε», αλλά οι εργαζόμενοι, εκείνο που πρέπει να προσέξουν, είναι το να μην διασπαστούν. Αυτό θέλουν τα δικηγορικά γραφεία, αλλά και οι πολιτικοί εκπρόσωποι των κυβερνόντων στην Πάτρα, που μιλούν για «ωφελούμενους» και όχι εργαζόμενους.

Αγωνιστήκαμε έντιμα και στο θέμα των συμβασιούχων των προγραμμάτων της «κοινωφελούς» εργασίας του ΟΑΕΔ, με σεβασμό στις ανάγκες τους για ζωή, για να μην είναι όμηροι κανενός, ούτε πολιτικών δυνάμεων που αξιοποιούν την αγωνία τους για εργασία, ούτε δικηγορικών γραφείων που τους πηγαίνουν Πάτρα, Αθήνα, Πειραιά, Λασίθι, Ρέθυμνο, αναζητώντας «θετική» έδρα.

Οι εργαζόμενοι των συγκεκριμένων προγραμμάτων που έχουν περάσει από το Δήμο Πατρέων, φτάνουν τους 4.200 και όλοι ζητούν το αυτονόητο: δουλειά. Όμως, ο Δήμος Πατρέων δεν έχει τέτοια οικονομική δυνατότητα και η κυβέρνηση αρνήθηκε την έκτακτη επιχορήγησή του. Ο Δήμος μέχρι σήμερα, έχει πληρώσει πάνω από 17 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των δικαστικών αποφάσεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να έχουμε οριακό προϋπολογισμό και ματαίωση πολλών έργων και μάλιστα κρίσιμων για την λειτουργία της πόλης.

Η Δημοτική Αρχή πορεύτηκε με την αλήθεια και το δίκιο στο θέμα όλων των συμβασιούχων. Τόσο αυτών που κάνουν σήμερα κατάληψη, όσο και των εκατοντάδων για τους οποίους βγήκαν αρνητικές αποφάσεις από το Λασίθι και έφυγαν από το Δήμο τους προηγούμενους μήνες. Το ίδιο έπραξε και για τους  άλλους 450, για τους οποίους το δικηγορικό γραφείο ψάχνει σήμερα, μετά από την Πάτρα και το Ρέθυμνο, στην Αθήνα για «θετική» έδρα, με αποτέλεσμα να πηγαινοέρχεται η Νομική Υπηρεσία κάθε 2-3 μέρες και εντέλει τα προσωρινά μέτρα να αναβάλλονται, μέχρι να βρεθεί η «θετική έδρα».

Το θέμα της ανεργίας δεν μπορεί να το λύσει ο Δήμος Πατρέων. Το δημιούργησαν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, και αυτοί πρέπει να το λύσουν. Στόχος όσων αξιοποιούν την αγωνία και την απελπισία των συμβασιούχων, είναι να χτυπήσουν τη Δημοτική Αρχή και τον πολιτικό φορέα που τη στηρίζει. Γι’ αυτό και συνέχεια λένε σε όλους τους τόνους, ότι για την κατάσταση ευθύνεται η Λαϊκή Συσπείρωση. Οι εμπνευστές της όλης κατάστασης, δεν έχουν στο νου τους την επίλυση αυτού του προβλήματος, ούτε κανενός άλλου. Είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία και στο κέντρο της προσοχής τους βρίσκεται, πώς θα απαλλαγούν από την Λαϊκή Συσπείρωση.

Δεν μας λένε όμως. Ποιος έφτιαξε τον Νόμο Βορίδη, που απαγορεύει τους εργαζόμενους ορισμένου χρόνου να γίνουν αορίστου, ακόμα και με δικαστικές αποφάσεις και ποιοι τον ψήφισαν; Η Ν.Δ. με αποχή του ΠΑΣΟΚ!

Σήμερα το πρωί, διακινήθηκε και αναπαράχθηκε μια ακόμα αθλιότητα ακόμα και από πολιτικά πρόσωπα, που υποκινούν την κατάσταση και παίζουν τα παιχνίδια τους στις πλάτες των εργαζομένων. Μίλησαν για δήθεν κουκουλοφόρους, που εμφανίστηκαν μέσα στη νύχτα διαπληκτιστήκαν με τους εργαζόμενους που είχαν καταλάβει το Δημαρχείο, τους χτύπησαν και το Δημαρχείο άνοιξε.

Τι είναι αυτό; Αγωνία των εμπνευστών της κατάστασης για το πώς θα δυσφημίσουν την Δημοτική Αρχή. Τρέχουν οι άθλιοι να αναπαραγάγουν ένα ψέμα με κοντά ποδάρια και να το παρουσιάσουν ως αλήθεια.

Έχουμε το κούτελό μας καθαρό και πορευόμαστε με την αλήθεια, που δεν θέλει «φτιασίδωμα» για να παρουσιαστεί, γιατί είναι η αλήθεια.

Αργά ή γρήγορα θα φανεί ποιοι πάνε με το ψέμα και ποιοι είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται και κερδίζουν από την αγωνία των εργαζομένων.

Σχεδόν σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο, όλους τους προηγούμενους μήνες, είχαμε από την μια πλευρά τους υποκριτές, αυτούς που υπηρετούν το σύστημα και από την άλλη εμάς. Και ο Πατραϊκός λαός, προς τιμή του, δεν τους επιβράβευσε. Τους είπε πονηρούληδες και άθλιους, γιατί εκμεταλλεύονται το ιερότερο πράγμα, την εργασία. Εκμεταλλεύονται τους απελπισμένους ανθρώπους.

Εμείς, τη Δευτέρα θα πάμε στη ρίζα της αιτίας, στην κυβέρνηση, στο Υπουργείο Εσωτερικών να ζητήσουμε για εκατοστή φορά, αυτά που δικαιούται ο Δήμος μας».

 

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Η Δημοτική Αρχή τη Δευτέρα 15 Απριλίου, πάει εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να παραδώσουν το υπόμνημα με το οποίο απαιτεί όσα δικαιούται ο Δήμος:

·          Να δοθεί εδώ και τώρα η χρηματοδότηση που δικαιούται ο Δήμος Πατρέων, σύμφωνα με το Νόμο «Καλλικράτη», καθώς και τα παρακρατηθέντα (από 91 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ο Δήμος λαμβάνει 24).

·          Εδώ και τώρα έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Πατρέων για την κάλυψη της μισθοδοσίας και της ασφάλισης των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ που παραμένουν στο Δήμο με δικαστικές αποφάσεις.

·          Άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων του δήμου μέσω ΑΣΕΠ, μοριοδότηση όλων όσων εργάστηκαν στο Δήμο (μέσω ΟΑΕΔ κλπ.) και απέκτησαν εμπειρία.

·          Να καταργηθεί ο νόμος που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

·          Μισθός και δικαιώματα, σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ανάλογα με την ειδικότητα των συμβασιούχων μέσω προγραμμάτων.

Το ραντεβού είναι 7 το πρωί της Δευτέρας στον Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέου, απ’ όπου και θα ξεκινήσουν για την Αθήνα.

 

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ

Στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής ανταποκρίθηκαν, μεταξύ άλλων, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, o Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων, το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΔΕΥΑ Πάτρας, το Συνδικάτο Εργαζομένων στον Τουρισμό – Επισιτισμό, το Συνδικάτο Μετάλλου Πάτρας, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, το Συνδικάτο Διανομέων – Ντελιβεράδων Αχαΐας, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία και τα Προνοιακά Ιδρύματα, το Συνδικάτο Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών Αχαΐας, το Σωματείο Ποτών – Τροφίμων Αχαΐας, το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και στις Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Αχαΐας, το ΣΕΕΠΕΑ Δυτ. Ελλάδας, το Σωματείο Εργαζομένων Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, το Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ Παράρτημα Πελοποννήσου, το Παράρτημα Πάτρας του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πάτρας, Πρόεδροι Φοιτητικών Συλλόγων, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας, ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πάτρας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς – Τερψιθέας Πατρών, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίου, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, το Συνδικάτο Εργαζομένων στα Ποτά – Τρόφιμα Αχαΐας, και το Σωματείο Εργαζομένων στον Σκλαβενίτη".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις