Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κρήτη: Μεγάλη φωτιά στην Ιεράπετρα, πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ

Κρήτη: Μεγάλη φωτιά στην Ιεράπετρα, πνέο...

Επιχειρούν 41 πυροσβέστες και δύο ελικόπτερα

Μήνυμα από το 112 για να εκκενώσουν προληπτικά τον οικισμό Μαύρος Κόλυμπος έλαβαν όσοι βρίσκονται στην περιοχή και καλούνται να κινηθούν προς τον Κουτσουρά, λόγω της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στη συγκεκριμένη περιοχή της Ιεράπετρας.

Οι συνθήκες για την πυρόσβεση είναι δύσκολες με δεδομένο ότι πνέουν άνεμοι 7-8 μποφώρ

Τρεις φωτιές έχουν ξεσπάσει την τελευταία ώρα σε ορεινές περιοχές του Αγίου Νικολάου της Κρήτης.

Ισχυροί βόρειοι άνεμοι ως και 8 μποφόρ πνέουν τις τελευταίες ώρες στην περιοχή ενισχύοντας το μέτωπο προς τη θάλασσα κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Από τα τρία μέτωπα, πιο ανησυχητικό είναι αυτό στον Μαύρο Κόλυμπο Ιεράπετρας καθώς πρόκειται για δασική πυρκαγικά σε περιοχή κυρίως με χαμηλή βλάστηση. Εκεί, επιχειρούν 41 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα. Παράλληλα, για την φωτιά στον Μαύρο Κόλυμπο έχουν σηκωθεί και δύο ελικόπτερα. Στην περιοχή έχει κινητοποιηθεί η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ιεράπετρας, ενώ δεκάδες εθελοντές έχουν επίσης σπεύσει να βοηθήσουν στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Σε εξέλιξη είναι φωτιά στις Μάλες Ιεράπετρας σε χαμηλή βλάστηση, όπου συνδράμουν 4 οχήματα της Πυροσβεστικής. Φωτιά έχει ξεσπάσει και στις Αμουδάρες της Ιεράπετρας ανάμεσα σε θερμοκήπιο. Εκεί βρίσκονται τρία οχήματα της περιοχής.

 

Μεγάλη είναι αυτή την ώρα η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων με οχήματα και άντρες από Ιεράπετρα και Άγιο Νικόλαο.

Σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμα 2 εστίες πυρκαγιάς η μία στις περιοχή των Αμμουδάρων κοντά στο Μύρτος και η άλλη σε χορτολιβαδική έκταση στις Μάλες Ιεράπετρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις