Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο 88χρονος ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ θα κυκλοφορήσει τα απομνημονεύματά του

Ο 88χρονος ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ θ...
Μαρτάτος Tάκης

Ο σπουδαίος Καναδός ηθοποιός αν και μας έχει χαρίσει σημαντικές ερμηνείες, δεν προτάθηκε ποτέ για Όσκαρ και του έχει δοθεί μόνο τιμητικό πριν 7 χρόνια

Ο σπουδαίος Καναδοαμερικανός ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ, δικαίως θεωρείται ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς του κινηματογράφου με μία πορεία που προσεγγίζει τα εξήντα χρόνια.

Κι όμως ο Donald Sutherland δεν ήταν ποτέ υποψήφιος για Όσκαρ ερμηνείας, μία παράλειψη θα λέγαμε από πλευράς της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών. Μάλιστα η χρονιά που θα έπρεπε σίγουρα να έχει προταθεί ήταν στην απονομή του 1981 όταν το κοινωνικό, οικογενειακό δράμα «Συνηθισμένοι Άνθρωποι», σκηνοθετικό ντεμπούτο του ηθοποιού Ρόμπερτ Ρέντφορντ συγκίνησε και κέρδισε 4 Όσκαρ, μεταξύ των οποίων της σκηνοθεσίας, της καλύτερης ταινίας και του β’ ανδρικού για τον Τίμοθι Χάτον. Είχαν προταθεί και η Μέρι Τάιλερ Μουρ στον α’ γυναικείο ρόλο και ο Τζουντ Χιρς στον β’ ανδρικό ρόλο, ωστόσο ο Ντόναλντ Σάδερλαντ δεν κατάφερε να είναι υποψήφιος για α’ ανδρικό. Επίσης σχεδόν 10 χρόνια πιο πίσω ήταν εξαιρετικός πλάι στην Τζέιν Φόντα στην «Εξαφάνιση» του Άλαν Τζέι Πάκουλα με την Φόντα να κερδίζει το 1ο της Όσκαρ.

Τώρα ο Σάδερλαντ στα 88 του χρόνια όπως έγινε γνωστό, θα μοιραστεί στιγμές από τα παρασκήνια της κινηματογραφικής του καριέρας 60 χρόνων στο Χόλιγουντ στα απομνημονεύματά του που θα κυκλοφορήσουν και θα έχουν τίτλο «Made Up, But Still True».

Πάντως μπορεί να μην προτάθηκε ποτέ για Όσκαρ, ωστόσο στον Καναδό ηθοποιό με τα εκφραστικά μάτια, απονεμήθηκε το 2017 τιμητικό βραβείο Όσκαρ για τις εμβληματικές ερμηνείες του και έχει επίσης βραβευθεί με Emmy και Χρυσές Σφαίρες – Golden Globes.

Το βιβλίο «Made Up, But Still True» είναι το πρώτο του συγγραφικό έργο.

Ο Ντόναλντ Σάδερλαντ έχει γεννηθεί στις 17 Ιουλίου 1935 στην περιοχή Σεντ Τζον, του Καναδά.

Η διασημότητα χτύπησε την πόρτα του Ντόναλντ Σάδερλαντ μετά το 1967 με τη συμμετοχή του στο αριστουργηματικό «Και οι δώδεκα ήσαν καθάρματα» του Ρόμπερτ Όλντριτζ. Στις ερμηνείες του σε ταινίες που άφησαν εποχή, συγκαταλέγονται & ο «Καζανόβας» του Φεντερίκο Φελίνι, το «MASH» σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Όλτμαν το 1970, το «1900» του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, το «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του» το 1971 σε σκηνοθεσία του Ντάλτον Τράμπο, κ.α.

Εξαιρετική θεωρείται και η ερμηνεία του στο ερωτικό δράμα μυστηρίου και τρόμου, με φόντο τη Βενετία, σε σκηνοθεσία του Νίκολας Ρεγκ, με συμπρωταγωνίστρια την Τζούλι Κρίστι, «Μετά τα Μεσάνυχτα - Don't Look Now» το 1973.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Στο "Συνηθισμένοι Άνθρωποι" με...

Στο "Συνηθισμένοι Άνθρωποι" με τον Τίμοθι Χάτον.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight