Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΠΑΣΟΚ Αχαΐας: «Eπίσκεψη “αναψυχής” του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Καλάβρυτα»

ΠΑΣΟΚ Αχαΐας: «Eπίσκεψη “αναψυχής” του Π...

Η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Αχαΐας για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα Καλάβρυτα

Για επίσκεψη «απόδρασης από την καθημερινότητα» του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Καλάβρυτα κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει

Ο κ. Μητσοτάκης υποτιμώντας την νοημοσύνη των Αχαιών και ιδιαιτέρα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της επαρχίας Καλάβρυτων ήλθε, είδε και απήλθε. Υποσχόμενος τα πάντα σε όλες και όλους. Ακριβώς όπως είχε κάνει, κατά την προσφιλή του συνήθεια, πέρυσι, που είχε υποσχεθεί από την ομιλία του στην Πάτρα την επέκταση του Οδοντωτού στην Αγία Λαύρα.

Αναμέναμε με αγωνία τις εξαγγελίες για τα κρίσιμα ζητήματα της περιοχής, ώστε να κρίνουμε τη βασιμότητα και τη βιωσιμότητα τους. Δυστυχώς όμως διαπιστώσαμε πως αυτό ήταν αδύνατο. Και αυτό διότι ο Πρωθυπουργός της χώρας αναλώθηκε σε ανέξοδες γενικόλογες υποσχέσεις, χωρίς κανένα απολύτως αντίκρισμα.

Θα βρει χρήματα, θα αναζητήσει λύσεις, θα βελτιώσει τα πάντα. Παλαιάς κοπής μικροπολιτική, συνοδευόμενη από κουστωδία, χειροκροτήματα και περίσσεια αλαζονεία.

Η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να αποδράσει από την καθημερινότητα που αδυνατεί να διαχειριστεί ήταν μία παταγώδης αποτυχία.

Να του ευχηθούμε καλές νέες αποδράσεις, όσο το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει με ουσιαστικές θέσεις και προτάσεις να απαντά στα ζητήματα που «καίνε» τους πολίτες που αγωνιούν για το αύριο και όχι για τις σύντομες και συνάμα επικοινωνιακές «βόλτες» του Πρωθυπουργού.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής ως θέσεις προτείνει:

Για τον Οδοντωτό: Άμεση έναρξη των εργασιών αποκατάστασης και των δρομολογίων με ολιστική προσέγγιση σε ότι αφορά την ασφάλεια, εργαζομένων και επιβατών του Οδοντωτού. Άμεση εξειδίκευση χρηματοδοτικών εργαλείων στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων που βάλλονται από την απόφαση της αναστολής των δρομολογίων. Ταχύτερες διαδικασίες ωρίμανσης του φακέλου για την επέκταση του Οδοντωτού στην Αγία Λαύρα, με σαφές χρονοδιάγραμμα και δέσμευση οικονομικών πόρων.

Για τον οδικό άξονα: Απαιτείται σοβαρότητα και όχι απλές εξαγγελίες «απόδρασης». Η θέση μας είναι ότι χρειάζεται νέα χάραξη που να οδηγεί γρήγορα και με ασφάλεια τους επισκέπτες στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων. Αυτό το έργο θα πρέπει να διαθέτει συνδετήριους άξονες με τις πυκνοκατοικημένες περιοχές, που θα αναδειχθούν κατόπιν Δημόσιας Διαβούλευσης και που δεν θα εμποδίζουν την ομαλή χρηματοδότηση και την ολοκλήρωση του έργου. Δίχως επιβάρυνση με χρέωση διοδίων. Άμεση συντήρηση και αποκατάσταση του ήδη υπάρχοντος δικτύου.

Για το Χιονοδρομικό Κέντρο: Να ολοκληρωθούν άμεσα οι εργασίες αναβάθμισης ιδιαίτερα της περιοχής Στύγα, που έχουν και την σημαντικότερη δυσκολία λόγω λαθών που έχουν γίνει από την Περιφέρεια, αναφορικά με τον τρόπο εκτέλεσης του έργου από τον 6ο πυλώνα και μετά. Εκεί που θα χρειαστεί η παρέμβαση εργολάβου με την απαραίτητη τεχνογνωσία και με σεβασμό ότι η περιοχή ανήκει σε προστατευμένη ζώνη. Άραγε η «γαλάζια» Περιφέρεια δεν ήξερε ότι δεν επιτρέπεται η κατασκευή δρόμων και είναι υποχρεωμένος ο εργολάβος για την απόκτηση – ενοικίαση του μηχανισμού Spider;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις