Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Καλάβρυτα: Υπόμνημα της ΜΚΟ Λαπατοχώρια στον Πρωθυπουργό

Καλάβρυτα: Υπόμνημα της ΜΚΟ Λαπατοχώρια ...

Τα αιτήματα

Υπόμνημα στον Πρωθυπουργό έσωσε η ΜΚΟ Λαπατοχώρια Καλαβρύτων ΑΜΚΕ με θέμα "Κρίσιμα προβλήματα επιβίωσης της ορεινής Αχαΐας"

Αναλυτικά αναφέρουν: 

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,

Με την μοναδική ευκαιρία της επίσκεψής σας στη μαρτυρική μας επαρχία, θέλουμε να θέσουμε υπόψη σας μερικά ζωτικά ζητήματα της ερημούμενης περιοχής μας.

Λήψη ουσιαστικών  οριζόντιων μέτρων αντιμετώπισης της δημογραφικής κατάρρευσης της χώρας και κατ’ εξοχήν των ορεινών περιοχών σαν την δική μας.

Ειδικότερα:

1.      Αναβάθμιση και βελτίωση της επικίνδυνης εθνικής οδού Πατρών -Καλαβρύτων που εκκρεμεί από 50ετίας. Υπάρχουν σύντομες και ρεαλιστικές οικονομικές λύσεις που επεξεργάσθηκε η εταιρεία Συμβούλων  “NAMA AE”  που συντομεύουν την απόσταση κατά 10χλμ και το χρόνο της διαδρομής κατά μισή ώρα. Συναφώς η ολοκλήρωση της Βλασίας - Λεχουρίου που θα  απεγκλωβίσει 25 ξεχασμένα χωριά ανατολικά του Ερυμάνθου.

2.      Αξιοποίηση του μοναδικού δασοκτήματος της Κάνισκας 12.000 στεμμάτων ιδιοκτησίας του Δήμου Καλαβρύτων, ιδανικό μέρος για δημιουργία θεματικού πάρκου πολλαπλών δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες με δυνατότητα λειτουργίας 12 μήνες τον χρόνο. Ανάλογα πάρκα έχουμε δει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

3.      Μελέτη για την ορθολογική αξιοποίηση του υδατικού διαμερίσματος Βόρειας Πελοποννήσου εν όψει της κλιματικής αλλαγής και της λειψυδρίας  ιδίως της Λεκάνης απορροής ΛΑΠ του Σελινούντα ποταμού με δημιουργία μικρών φραγμάτων πολλαπλού σκοπού για άρδευση, ύδρευση, παραγωγή  ενέργειας και αντιπλημμυρική προστασία.

4.      Αξιοποίηση  και προστασία του φυσικού και δασικού πλούτου της περιοχής του όρους Ερυμάνθου μιας περιοχής NATURA που καλύπτεται από τον ουσιαστικά ανύπαρκτο Φορέα προστατευόμενων περιοχών ΟΦΥΠΕΚΑ

5.      Ενίσχυση της κτηνοτροφίας με δημιουργία, κτηνοτροφικών πάρκων,  σύγχρονων σταβλικών εγκαταστάσεων, τράπεζας γης, αγροτοδασική οδοποιία, εγγείων βελτιώσεων, αγροτικό εξηλεκτρισμό και  ενίσχυση των ενεργειακών κοινοτήτων μέσω  Αγροτικού συνεταιρισμού Καλαβρύτων.

6.      Ενίσχυση της τοπικής πολιτιστικής  αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, όπως αρχαίο θέατρο Λεοντίου, παραδοσιακά κτίρια και ιερές μονές Μακελλαριάς και Αγίου Νικολάου Βλασίας.

 

 

Με εκτίμηση,

Ο πρόεδρος

Νικόλαος Μαντάς

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις