Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Πατρινό Καρναβάλι: Πώς είναι να χρησιμοπ...

Πατρινό Καρναβάλι: Πώς είναι να χρησιμοποιείς το Αστικό ΚΤΕΛ για να μετακινηθείς

Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ενισχύονται οι γραμμές με δρομολόγια

THE BEST CARNIVAL 2024
/

Στα «αρνητικά» ή δύσκολα του Πατρινού Καρναβαλιού θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι οι απροσπέλαστοι δρόμοι που σίγουρα δεν σου επιτρέπουν να φτάσεις μέχρι το κέντρο και να παρκάρεις το όχημά σου εύκολα.

Οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και οι χιλιάδες κόσμου που βρίσκονται στην πόλη καθιστούν απαραίτητο ένα «καλό σχέδιο μετακίνησης» για να μην σπαταλήσεις αναξιοποίητο χρόνο στο δρόμο. Μία λύση είναι η μετακίνηση με αστικό λεωφορείο το οποίο θα ενισχύσει τις γραμμές του και με επιπλέον δρομολόγια.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο προϊστάμενος κίνησης του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας, Θάνος Χατζηελευθερίου, κατά τις ημέρες κορύφωσης του Πατρινού Καρναβαλιού η επιβατική κίνηση αυξάνεται. Φυσικά δεν φτάνει τα επίπεδα αυτής του υπεραστικού ΚΤΕΛ, ωστόσο είναι πολλοί εκείνοι που επιλέγουν να μετακινούνται με αστικό λεωφορείο. Μάλιστα είναι συνηθισμένη εικόνα καρναβαλιστών να μπαίνουν στο λεωφορείο με τις στολές τους έτσι ώστε να φτάσουν στο σημείο συνάντησης με το πλήρωμά τους.  Για αυτές τις ημέρες ενισχύονται οι γραμμές ενώ υπάρχουν και εφεδρικά  αυτοκίνητα σε περίπτωση που χρειαστούν».

Όπως εξηγεί ο κ. Χατζηελευθερίου, «κάποιος μπορεί με το λεωφορείο να φτάσει Πατρέως και Βότση από τη μια πλευρά και Κωνσταντινουπόλεως και Κιλκίς από την άλλη πλευρά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να φτάσει πολύ κοντά στο κέντρο χωρίς να έχει όχημα».

Όπως επισημαίνει, τα άσχημα περιστατικά που προκύπτουν στο Καρναβάλι είναι αρκετά. «Δεν στεκόμαστε στα άσχημα. Σαφώς οι δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι πολλές ωστόσο το κάνουμε πάντα με ηρεμία και ήπιο τρόπο. Θέλω μόνο να κάνω έκκληση σε όλους να μην παρκάρουν σε πεζοδρόμια και στροφές έτσι ώστε να μην εμποδίζεται η διέλευση των λεωφορείων» καταλήγει ο κ. Χατζηελευθερίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr