Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα: Χοροί, μουσικές και...γάμοι- ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα: Χοροί, μουσικές...

Πήραν φωτιά οι ψησταριές

Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα σημαίνει τσίκνα από νωρίς, χοροί, τραγούδια, γιορτινό κλίμα σε όλη την πόλη. Μια μέρα ξεχωριστή που δίνει το σύνθημα ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία του Πατρινού Καρναβαλιού.

Εκδηλώσεις απλώνονται από το πρωί μέχρι το βράδυ από Δήμο, ιδιώτες και ομάδες.

Νωρίτερα στο Δημαρχείο στο παλαιό Αρσάκειο στήθηκαν χοροί και τραγούδια.

Στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου οι Στρατηγοί του Πατρινού Καρναβαλιού και όχι μόνο, κάνουν το δικό τους δρώμενο. Έναν γάμο. 

Η Άσις...απο το Θανάσης και
Η Αναίς...απο το Παναής
Παντρεύονται δημοσίως στο στέκι του Cherry's.
Ο Δήμαρχος επί τιμή...θα κάνει τα δέοντα.
Αντιπροσωπεια των Στρατηγών μαζί με το Carnival Bus θα συνοδεύσουν τις νύφες στη γαμήλια περιοδεία, αναφέρει η πρόσκληση.

Παρούσες και οι ΣφήγΓκες 

Τσικνοπέμπτη: Θορυβώδες πέρασμα της Καρναβαλικής Ακαδημίας στους δρόμους της Πάτρας με την… «Αγία Φανφάρα»!

 

Η Καρναβαλική Ακαδημία Πατρών σας καλεί στην πιο φασαριόζικη και χρωματιστή Τσικνοπέμπτη των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού!
Ντυθείτε βλαχομπούλες(!!!), αυτοφωτιστείτε και φέρτε τα... μουσικά σας όργανα, στις σκάλες τις Αγίου Νικολάου, στις 18.30 το απόγευμα!
Από εκεί θα ξεκινήσουμε την μεγάλη πομπή μας, να ξεσηκώσουμε την πόλη μαζί με την @Αγία Φανφάρα και τις μουσικές της!
Το βράδυ καταλήγουμε στα @Αστέρια Πάτρας, στις 21.30, για να απολάυσουμε την Αγία Φανφάρα μέχρι τελικής πτώσης!
Είσοδος Δωρεάν!, αναφέρει η πρόσκληση της σχετικής εκδήλωσης

Οι εκδηλώσεις της ΚΕΔΗΠ

H μπάντα δρόμου Σουρλουλού από τις 11πμ έως τις 2μμ στους κεντρικούς δρόμους της πόλης θα σκορπίσει το κέφι με μουσική και χορό.

Από τις 12 το μεσημέρι η μπάντα δρόμου «Σουρλουλού» από την Αθήνα θα αναλάβει τη δράση στους κεντρικούς δρόμους. Με σημείο εκκίνησης το Νέο Δημαρχείο (Αρσάκειο) θα περιοδεύσει στους κεντρικούς δρόμους και θα καταλήξει στην πλατεία Γεωργίου Α΄. Συνδυάζοντας στοιχεία από την παράδοση της υπαίθρου, με σύγχρονες μουσικές φόρμες, η «Σουρλουλού» θα ξεχυθεί με γκάιντα, νταούλι, ούτι, κλαρίνο, λαουτοκίθαρο σε έναν ξέφρενο τσιγγάνικο, πανηγυριτζίδικο χορό!

Από τις 7μμ έως τις 9μμ το γλέντι θα μεταφερθεί στην Άνω Πόλη (από τα Ταμπάχανα μέχρι την πλατεία Αγίου Γεωργίου), περιοχή που έχει συνδεθεί με την παραδοσιακή όψη της πατρινής Αποκριάς. Εκεί θα ξετυλιχτούν αποκριάτικα δρώμενα και παρέλαση με τη συμμετοχή των Πολιτιστικών Συλλόγων Αρόης, Γηροκομείου, Αγυιάς, Ζαβλανίου, Τέρψης, Σαραβαλίου, του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων, του Αχαϊκού Εργαστηρίου, του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Βασιλείου «Η Ομάδα», του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Πατρέων και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Γαϊτανάκι – Μπουρανί» του Τυρνάβου. Θα αναβιώσουν παραδοσιακά έθιμα προσαρμοσμένα στις συνθήκες της ημέρας και θα τελέσουν τον γάμο του γαμπρού και της νύφης σε ένα δρώμενο, την επιμέλεια του οποίου έχει η θεατρική ομάδα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ζαβλανίου.

Όλοι μαζί θα κατηφορίσουν στην Κάτω Πόλη, στην πλατεία Γεωργίου Α΄. Εκεί ο πολιτιστικός σύλλογος «Γαϊτανάκι – Μπουρανί» του Τυρνάβου θα παρουσιάσει 20λεπτη παράσταση και στις 21.30 θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης. Το γλέντι θα κορυφωθεί με συναυλία της παραδοσιακής Banda Entopica από τη Θεσσαλονίκη, που ενώνει κλαρίνο, σαξόφωνο, ακορντεόν, νταούλι και φωνές. Έχοντας ως βάση τους ήχους της Μακεδονίας, της Θράκης της Ηπείρου αλλά και όλης της Βαλκανικής Χερσονήσου, η μπάντα κινείται σε ρυθμούς χορευτικούς με τραγούδια  παραδοσιακά  αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις. Η παραδοσιακή μουσική λειτουργεί άκρως διονυσιακά  και δίνει στο κόσμο τη δυνατότητα να εξωτερικεύσει συναισθήματα που τόσο πολύ έχει ανάγκη.

 

Κύριος υποστηρικτής: ΠΔΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις