Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καιρός: Προβλήματα από την κακοκαιρία expess σε Πιερία και Θεσσαλία

Καιρός: Προβλήματα από την κακοκαιρία ex...

Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Πιερία και στα Τρίκαλα από τις έντονες βροχές την ώρα που η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με τα έντονα φαινόμενα να συνεχίζονται και σήμερα Τρίτη.

Από το βράδυ της Δευτέρας (04.03.2024) η Πιερία αντιμετωπίζει προβλήματα από την κακοκαιρία και τις ισχυρές βροχές ιδιαίτερα στον δήμο Δίου-Ολύμπου.

Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους από την Κονταριώτισσα έως την Καρίτσα με την Πυροσβεστική να σπεύδει να τους προσφέρει βοήθεια. Συγκεκριμένα  τρεις γυναίκες εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους.

Η κυκλοφορία στον δρόμο Κατερίνη-Δίου και Κατερίνη-Αγίου Δημητρίου διεξάγεται με δυσκολία.

Η κακοκαιρία χτύπησε και τα Τρίκαλα. Χρειάστηκαν μόλις λίγα λεπτά της ώρας για να μετατραπούν δρόμοι της πόλης σε ποτάμια, ενώ κατά διαστήματα πέφτει και χαλάζι.

Ολιγόωρη διακοπή ηλεκτροδότησης σημειώθηκε σε σε χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας, καθώς η καταιγίδα συνοδευόταν από έντονη κεραυνική δραστηριότητα. Χαλαζόπτωση, χωρίς να έχουν δηλωθεί ζημιές, καταγράφηκε και στην περιοχή της Βασιλικής Καλαμπάκας.

Σφοδρές καταιγίδες σημειώθηκαν και στην Αττική κατά τη διάρκεια της νύχτας με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια.

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο
Την ίδια ώρα η ΕΜΥ επικαιροποίησε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας. Συγκεκριμένα συνεχίζεται η πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού έως τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης (05-03-2024) λόγω διέλευσης μετωπικής επιφάνειας με κίνηση ανατολική και κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Δείτε Live την πορεία της κακοκαιρίας

Αναλυτικά τα ισχυρά φαινόμενα:

α. Συνεχίζονται στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και από τη νύχτα θα επηρεάσουν και την ανατολική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης (05-03-2024).

β. Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης (05-03-2024) θα επηρεάσουν τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

γ. Από το πρωί μέχρι το βράδυ της Τρίτης (05-03-2024) θα επηρεάσουν κατά διαστήματα τα Δωδεκάνησα.


 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις