Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πύργος: Ο «Γολγοθάς» για τη φυσική και ιατρική αποκατάσταση της 49χρονης συζύγου του

Πύργος: Ο «Γολγοθάς» για τη φυσική και ι...

Ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας για την περιπέτειά της ασθενούς

Λύση στο θέμα της φυσικής και ιατρικής αποκατάστασης της συζύγου του, έπειτα από τα διαδοχικά και συνεχιζόμενα προβλήματα της υγείας της, ζητά  ο Ανδρέας Φωτιάδης από την Ηλεία.
Σύμφωνα με τον κ. Φωτιάδη, η 49χρονη σύζυγός του χρήζει άμεσης βοήθειας και ζητά την εισαγωγή της σε μια δημόσια δομή φυσικής και ιατρικής αποκατάστασης, καθώς το κόστος για την περίθαλψή της από κάποιο ιδιωτικό κέντρο είναι για τον ίδιο και για την οικογένειά του δυσβάσταχτο, ακόμα και με την μερική κάλυψη των εξόδων που του παρέχει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.).

Όπως μάλιστα τονίζει ο κ. Φωτιάδης, για την αποκατάσταση της συζύγου του, Δέσποινας, πλήρωσε το ποσό των σχεδόν 2.500 ευρώ για την παραμονή της σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Πάτρας για χρονικό διάστημα πέντε μηνών, από τα μέσα Απριλίου του 2023 έως και τον Σεπτέμβριο του 2023, με τον ΕΟΠΥΥ να του καλύπτει τα έξοδα των φαρμάκων, κάποιες από τις εξετάσεις, όπως η αξονική αλλά και την θεραπεία της από φυσίατρο. Λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται, καθώς είναι σχεδόν αδύνατο για τον ίδιο να ανταποκριθεί στα μεγάλα έξοδα που απαιτούνται για την ιδιωτική δομή, ο Ανδρέας Φωτιάδης απευθύνει έκκληση προκειμένου η σύζυγος του Δέσποινα να λάβει την περίθαλψη που κάθε πολίτης δικαιούται σε ένα δημόσιο κέντρο φυσικής και ιατρικής αποκατάστασης.

 

Παράλληλα, ο Ανδρέας Φωτιάδης περιέγραψε και το «Γολγοθά» που καλείται να ανέβει η 49χρονη σύζυγός του, η οποία μετά τη μάχη που κατάφερε να κερδίσει απέναντι στον καρκίνο πριν από μερικά χρόνια, από τον Ιανουάριο του 2023 μέχρι και σήμερα αντιμετωπίζει μια σειρά προβλημάτων υγείας που αφορούν κυρίως το αναπνευστικό της σύστημα, τα οποία προέκυψαν από τη νόσησή της με κορωνοϊό.

Μάλιστα, οι θεραπείες που χρειάζεται της μέσω της φυσικής και ιατρικής αποκατάστασης είναι αποτέλεσμα των πολύμηνων νοσηλειών της σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Σήμερα η 49χρονη Δέσποινα ζυγίζει περίπου 40 κιλά και η σίτισή της γίνεται μόνο με σωληνάκι, ενώ έχει υποβληθεί και σε τραχειοστομία.

Στις 10 Ιανουαρίου 2023 η Δέσποινα εισήχθη με κορωνοϊό στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου και μια ημέρα μετά, στις 11 Ιανουαρίου έγινε η διακομιδή της στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας». Εκεί, νόσησε από πνευμονία και πνευμοθώρακα και οι θεράποντες ιατροί έκριναν απαραίτητη τη διασωλήνωσή της. Ο κ. Φωτιάδης ισχυρίζεται μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια της διασωλήνωσης, γιατροί τρύπησαν τον πνεύμονά της.

Στις 17 Ιανουαρίου του 2023 η γυναίκα μεταφέρθηκε για να διασωληνωθεί στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, από την οποία εξήλθε το Μάρτιο του 2023. Χρήζει φυσικής και ιατρικής αποκατάστασης και οι γιατροί του νοσοκομείου την παρέπεμψαν στα μέσα Απριλίου του 2023 για θεραπεία σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Πάτρας, όπου παρέμεινε για μερικούς μήνες.

Στις αρχές του Σεπτεμβρίου, του ίδιου έτους, υπέστη λοίμωξη του αναπνευστικού και εισήχθη στην Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Νοσοκομείου του Ρίου, με την κατάστασή της να θεωρείται σταθερή. Ωστόσο, η υγεία της επιδεινώθηκε ξανά και η Δέσποινα διασωληνώθηκε μετά από λίγο καιρό στη ΜΕΘ του Π.Γ.Ν.Π., όπου θα παρέμεινε για δύο μήνες. Η υγεία της σταθεροποιήθηκε ξανά, όμως ο σύζυγός της αδυνατεί να ανταποκριθεί στα έξοδα θεραπείας σε ιδιωτική δομή αποκατάστασης. Στο μεσοδιάστημα και αφού η 49χρονη έχει βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ο σύζυγος της αιτήθηκε και τελικά κατάφερε να τη μεταφέρουν στην Παθολογική του νοσοκομείου του Πύργου, στις 14 Φεβρουαρίου του 2024, προκειμένου να βρίσκεται όσο το δυνατόν περισσότερο στο πλευρό της.

Όμως, στις 18 Φεβρουαρίου 2024 η πίεσή της και ο κορεσμός του οξυγόνου της έπεσαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, και από τον Πύργο, η Δέσποινα μεταφέρθηκε ξανά στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, όπου νοσηλεύεται μέχρι και σήμερα στο τμήμα της αναζωογόνησης. Ο σύζυγός της ελπίζει στην ανάρρωση της συζύγου του και αυτό που επιθυμεί για την συνέχεια είναι η θεραπεία της σε δημόσια δομή αποκατάστασης.

Στην προσπάθειά του να βρει κάποιο αδιέξοδο στο πρόβλημα με την αποκατάσταση της συζύγου του, ο Ανδρέας Φωτιάδης, συνοδευόμενος από την πληρεξούσια δικηγόρο του, μετέβη χθες το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας, όπου ενημέρωσε σχετικά τον Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Διαμαντή Φλωρίδη, προσκομίζοντας του τα έγγραφα που αναφέρονται στο ιατρικό ιστορικό και στην κρισιμότητα της κατάστασης που βρίσκεται η υγεία της 49χρονης Δέσποινας.

Ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ Γιάννης Καρβέλης, τόνισε πως το δημόσιο κέντρο φυσικής και ιατρική αποκατάστασης του Ρίου διαθέτει οκτώ κλίνες και είναι γεμάτο και πως για το λόγο αυτό υπάρχουν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, που είναι συμβαλλόμενα με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

*Εφημερίδα "Πατρις"

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις