Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καιρός- Μαρουσάκης: Στα δύο χωρίζεται η χώρα - Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας

Καιρός- Μαρουσάκης: Στα δύο χωρίζεται η ...

Η πρόγνωση του μετεωρολόγου

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα με τη χώρα να χωρίζεται στα δυο. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο τΚλέαρχο Μαρουσάκη ανατολικά και νότια θα έχουμε βροχερό καιρό ενώ στα δυτικά και βόρεια λιακάδα.

H θερμοκρασία θα σημειώσει σε όλη τη χώρα μικρή πτώση. Στη συνέχεια, ο μετεωρολόγος είπε ότι ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα έρθει την επόμενη εβδομάδα.

Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη
 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, την Τετάρτη, η χώρα χωρίζεται καιρικά σε δύο τμήματα. Από την μία πλευρά έχουμε τα ανατολικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα, όπου κατά διαστήματα θα έχουμε έναν βροχερό καιρό, ενώ χιόνια αναμένεται να πέσουν σε ορεινές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Στον αντίποδα, στα δυτικά και τα βόρεια, τα διαστήματα ηλιοφάνειας θα είναι μεγαλύτερα, αν και εκεί θα υπάρξουν κάποιες συννεφιές. Οι άνεμοι σε Ιόνιο και Αιγαίο θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις με μεγάλες εντάσεις που μπορεί να προσεγγίσουν μέχρι και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μια μικρή πτώση και θα σημειωθεί γύρω στους 15-17 βαθμούς Κελσίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Πού θα βρέξει σε Αττική και Θεσσαλονίκη
 

Στην Αττική ο καιρός ξεκίνησε με λίγες συννεφιές το πρωί της Τετάρτης και προϊόντος του χρόνου θα γίνουν εντονότερες, με αποτέλεσμα να σημειωθούν και κάποιες πρόσκαιρες τοπικές βροχές στις περιοχές που βρίσκονται γύρω-γύρω από την Πεντέλη και την Πάρνηθα. Οι άνεμοι ενισχύονται και θα φτάσουν μέχρι και τα 7 μποφόρ στα ανατολικά τμήματα. Ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 17 βαθμούς Κελσίου, αργά το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη, κατά διαστήματα θα σημειωθεί νεφελώδης καιρός, ενώ θα ενισχυθούν και οι βοριάδες στον Θερμαϊκό και θα πνέουν με ένταση 6 μποφόρ. Πιθανόν να σημειωθούν κάποιες ασθενείς βροχοπτώσεις σε περιοχές που βλέπουν προς τα βόρεια τμήματα του Αιγαίου, με την θερμοκρασία να φτάνει κοντά στους 15 βαθμούς Κελσίου, στη μέγιστη τιμή της.

 

Νέο κύμα κακοκαιρίας την επόμενη εβδομάδα
 

Πάντως, ο καιρός δεν θα σημειώσει ιδιαίτερες μεταβολές μέχρι και τις αρχές της άλλης εβδομάδας όπου θα έχουμε ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, με νοτιάδες και βροχοπτώσεις. «Μπορεί ημερολογιακά να βρισκόμαστε στον χειμώνα, αλλά ο καιρός θυμίζει περισσότερο άνοιξη», τόνισε ο μετεωρολόγος.

Σημειώνεται ότι, αύριο, Πέμπτη (15/2), θα συνεχιστούν οι βροχές προς τα ανατολικά και νότια τμήματα (ανατολική Στερεά, Εύβοια, βορειοανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη), ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια, με λίγες συννεφιές. Επίσης, οι βοριάδες θα επιμείνουν μέσα στο Αιγαίο. Παράλληλα θα σημειωθεί και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, με το υδράργυρο να αγγίζει τους 14 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, τους 17 στην κεντρική Ελλάδα και τους 18 στα νότια.

Την Παρασκευή (16/2), θα περιοριστεί το κύμα κακοκαιρίας προς την περιοχή της Κρήτης, για να αρχίσει ο καιρός να βελτιώνεται από τα βόρεια προς τα νότια. Από το Σάββατο (17/2) αναμένεται να ανέβει και άλλο η θερμοκρασία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις