Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δημοσκόπηση Alco: Η διαφορά των κομμάτων- Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Δημοσκόπηση Alco: Η διαφορά των κομμάτων...

ΔΕΙΤΕ αναλυτικά

Στη δημοσιότητα δόθηκε το δεύτερο μέρος της δημοσκόπηση της Alco στην οποία φαίνεται ότι η ΝΔ έχει προβάδισμα 16 μονάδων στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ενώ δεύτερο φαίνεται να έρχεται το ΠΑΣΟΚ και τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Τη μεγαλύτερη συσπείρωση ψηφοφόρων φαίνεται να έχει το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Σπαρτιάτες να έχουν την μικρότερη συσπείρωση.

Ειδικότερα,

η ΝΔ συγκεντρώνει 28,2%,
το ΠΑΣΟΚ 12,2%,
ο ΣΥΡΙΖΑ 10,2% και
πολύ κοντά του είναι το ΚΚΕ με 9,1%.

Σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της έρευνας, η ΝΔ παρουσιάζει συσπείρωση σε ποσοστό 70%, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 54%, το ΠΑΣΟΚ είναι στα ύψη με 85%, όπως και το ΚΚΕ με 94%, και η Ελληνική Λύση με 91%.

Το κυβερνών κόμμα χάνει προς το ΠΑΣΟΚ 4% και την αποχή (εξίσου 4%), ενώ 17% δεν απαντούν.

Το ΠΑΣΟΚ έχει 3% διαρροές προς το ΚΚΕ και ίδιο ποσοστό προς την αποχή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να χάνει σε ποσοστό 10% προς τη Νέα Αριστερά, το κόμμα που προήλθε από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Χάνει επίσης από 4% προς ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και αποχή.

Χαμηλό το ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές
 Χαμηλό παραμένει το ενδιαφέρον του κόσμο για τις ευρωεκλογές σύμφωνα με την δημοσκόπηση με το 50% να ενδιαφέρεται από λίγο έως καθόλου ενώ το 49% απαντά πολύ και αρκετά. Επιπλέον, πάνω από 6 στους 10 ερωτηθέντες (ποσοστό 62%) δεν πιστεύουν ότι οι ευρωεκλογές είναι ευκαιρία για την ανάδειξη ενός κόμματος σε ισχυρή αντιπολίτευση.

Οι θέσεις των κομμάτων για την οικονομία είναι το ισχυρότερο κριτήριο για να ψηφίσει κάποιος στις ευρωεκλογές, ενώ ακολουθούν τα κοινωνικά ζητήματα, η ιδεολογία, οι θέσεις για την Ευρώπη και, τέλος, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Δένδιας και Πιερρακάκης οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης
Στη δημοσκόπηση ο κόσμος ρωτήθηκε και για τους πιο δημοφιλείς υπουργούς. Πρώτος είναι ο «κανένας» με 37%. Πιο δημοφιλής θεωρείται ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, με 32%, ακολουθεί ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης με 12%, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 10% και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με 8%.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις