Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε τρεις απολύσεις δικαστών προχώρησε ο Άρειος Πάγος

Σε τρεις απολύσεις δικαστών προχώρησε ο ...

Η Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αποφάσισε την απομάκρυνση τριών δικαστών από τα καθήκοντά τους

Στην απομάκρυνση από τα καθήκοντα τριών δικαστών προχώρησε, με απόφασή της, η 65μελή Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, παράλληλα, τρεις ακόμα παραιτήθηκαν πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ενώ σε ένα λειτουργό επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο.

Συνολικά, είχαν παραπεμφθεί 8 δικαστές και εισαγγελείς με το ερώτημα της οριστικής παύσης.

Συγκεκριμένα, εκτός υπηρεσίας βρίσκεται πλέον λόγω των καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων Πρωτοδίκης, ο οποίος επί σειρά ετών καθυστερούσε εκατοντάδες υποθέσεις που είχε «χρεωθεί», με αποτέλεσμα να του αφαιρεθούν ακόμη 635 υποθέσεις, οι οποίες ανατέθηκαν σε συνάδελφους του.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η οριστική απόλυση Εφέτη για κατ’ εξακολούθηση αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας. Ο δικαστικός λειτουργός εμφανίζεται να προκάλεσε επεισόδιο μέσα σε σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα να κληθούν αστυνομικοί, με τους οποίους ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση.

Παράλληλα, σε έναν ειρηνοδίκη ορίστηκε χρηματικό πρόστιμο αποδοχών τριών μηνών, ενώ ακόμη τρεις παραιτήθηκαν πριν η Πειθαρχική Ολομέλεια ολοκληρώσει την ακροαματική διαδικασία, όπου θα εξετάζονταν οι υποθέσεις τους.

Ως προς τον ειρηνοδίκη, η απόφαση για την παραμονή του στην υπηρεσία ελήφθη κατά πλειοψηφία, ενώ ομόφωνα κρίθηκε πως θα πρέπει να του επιβληθεί πρόστιμο, καθώς μέσα σε δυο χρόνια είχε δημοσιεύσει μόνο 12 αποφάσεις, ενώ του είχαν αφαιρεθεί 32 δικογραφίες.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις