Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νοσοκομεία: Πώς θα λειτουργούν τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή

Νοσοκομεία: Πώς θα λειτουργούν τα απογευ...

Σύσκεψη σήμερα στου Μαξίμου

Ευρεία σύσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σκοπός είναι να συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες για τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή στα δημόσια νοσοκομεία.

 Σύμφωνα με πληροφορίες,  η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συζητήσει με τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού πώς θα ξεκινήσουν να λειτουργούν τα απογευματινά χειρουργεία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα οποία θα είναι με αμοιβές από τους ασθενείς.

Ήδη είναι έτοιμες οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις που θα προωθηθούν τις επόμενες ημέρες ενώ αναμένεται να καθοριστούν και οι λεπτομέρειες σχετικά με το ύψος των πληρωμών, τις νοσηλείες των ασθενών αλλά και τις αμοιβές του προσωπικού.

Όπως σημειώνουν πηγές, οι ασθενείς που θα χειρουργούνται με ιδιωτικές δαπάνες στα δημόσια νοσοκομεία θα νοσηλεύονται σε ξεχωριστούς χώρους. Θα καθοριστούν δηλαδή από τις διοικήσεις των νοσοκομείων οι ειδικοί θάλαμοι όπου θα παραμένουν οι ασθενείς που θα χειρουργούνται.

Μάλιστα αναμένεται να αξιοποιηθούν οι ανανεωμένοι χώροι που θα κατασκευαστούν με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Υπάρχει ωστόσο προβληματισμός στην κυβέρνηση λένε οι ίδιες πηγές σχετικά με τον διαχωρισμό των ασθενών μέσα στο ΕΣΥ, κάτι που μπορεί να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Η αρχή πάντως θα γίνει από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός που είναι το μεγαλύτερο της χώρας αλλά και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης αφού ήδη έχουν δηλώσει θετικά για να ξεκινήσουν πιλοτικά τα απογευματινά χειρουργεία.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ήδη αποστείλει αίτημα σε όλα τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας προκειμένου να δηλώσουν εάν είναι έτοιμα να ξεκινήσουν πιλοτικά τις επεμβάσεις το απόγευμα με χρήματα από τις τσέπες των ασθενών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τι οι ασθενείς θα καταβάλλουν το 30% του κόστους των επεμβάσεων και οι αμοιβές των γιατρών θα κινούνται από 500 έως 1.000€ με βάση τις ίδιες πληροφορίες 

 Στο μέλλον πάντως αναμένεται να γίνουν και συμβάσεις με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες θα καταβάλουν το κόστος για λογαριασμό των πελατών-ασθενών τους.

 

πηγή ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις