Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Νεραϊδοχώρι: Το χωριό των Τρικάλων που «μαγεύει» τους επισκέπτες του

Νεραϊδοχώρι: Το χωριό των Τρικάλων που «...

Το χωριό, που παλιότερα ήταν γνωστό ως Βετερνίκ, στέκει σε υψόµετρο 1.140 µέτρων, στο βουνό Κόζιακα

Το Νεραϊδοχώρι των Τρικάλων αποτελεί μια ιδανική επιλογή για ήρεμα, γεμάτα όμορφες εικόνες τριήμερα και τετραήμερα.

Το όμορφο χωριό, που παλιότερα ήταν γνωστό ως Βετερνίκ, στέκει σε υψόµετρο 1.140 µέτρων, στο βουνό Κόζιακα, και βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο διάσημο χιονοδρομικό του Περτουλίου, ενώ απέχει κάτι λιγότερο από 20 χιλιόμετρα από την εμβληματική Ελάτη.

Το πανέμορφο χωριό ξεχωρίζει μέσα στα πλατάνια, ενώ φτάνοντας στα εδάφη του σε καλωσορίζει μια υπέροχη λιθόστρωτη πλατεία, η οποία αποτελεί σημείο συνάντησης στο χωριό.

Από εκεί μπορείς να θαυμάσεις την αναπαλαιωμένη εκκλησία του Αγίου Νικολάου του Βετερνίκ, η οποία διασώθηκε από την επέλαση των Τουρκαλβανών το 1823 αποκτώντας έτσι ιστορική σημασία.

Μια απόδραση στο Ελατοχώρι προϋποθέτει να έχεις μαζί σου ζεστά ρούχα, παπούτσια ιδανικά για πεζοπορία, καθώς και αλυσίδες στο αυτοκίνητο, αφού το χιόνι κάνει την εμφάνισή του παραδοσιακά προς το τέλος του φθινοπώρου. Και μάλιστα… πυκνό-πυκνό. Ιδανική εποχή να επισκεφτείς το χωριό είναι αδιαμφισβήτητα το φθινόπωρο και η άνοιξη, αφού τον χειμώνα οι μετακινήσεις είναι ιδιαίτερα δύσκολες και το κρύο τσουχτερό. Σχεδόν ανυπόφορο, θα έλεγε κανείς.

Η επιβλητική θέα, τα κατάφυτα τοπία, η ηρεμία και η έντονη παράδοση που κάνει αισθητή την αύρα της σε κάθε γωνιά του χωριού, είναι στοιχεία που εύκολα χαρίζουν στο Νεραϊδώρι μία θέση στην κορυφή της λίστας με τους πιο αγαπημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς της χώρας.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, δεν πήρε τυχαία το εντυπωσιακό του όνομα. Το Νεραϊδοχώρι είναι όνομα και πράμα παραμυθένιο.

Ποιος μύθος ακολουθεί, όμως, το «βαρύ» και σπουδαίο όνομά του;
Σύμφωνα με τους ντόπιους, στο χωριό -το οποίο είναι χτισμένο ανάμεσα σε δύο βουνά, την Μαρόσα και τη Νεράιδα-, έμεναν παλιά δύο κορίτσια, η Νεραϊδούλα και η Μαρία. Κάποτε μπήκαν στο χωριό κλέφτες και θέλησαν να πάρουν τα δύο κορίτσια αιχμάλωτα, όμως εκείνα κατάφεραν να τους ξεφύγουν. Η μία ανέβηκε στην κορυφή του ενός βουνού και η άλλη στην κορυφή του άλλου, όμως δεν επέστρεψαν ποτέ, αφού εντέλει… χάθηκαν.

Σύμφωνα με την παράδοση, τα βράδια τα δύο κορίτσια έβγαιναν στο χωριό και οι περαστικοί έβλεπαν τις σκιές τους. Το χωριό πήρε το όνομά του, προς τιμήν των «νεράιδων».

Τι θα κάνεις στο Νεραϊδοχώρι
Εκτός από χορταστικές βόλτες στη φύση και ωραίους περιπάτους στα λιθόστρωτα σοκάκια του, στο Νεραϊδοχώρι θα φας υπέροχα στις δύο ταβερνούλες της πλατείας. Φρόντισε να επισκεφτείς το πέτρινο τοξωτό γεφύρι της Σκάλας. Αν είσαι λάτρης της δράσης και της περιπέτειας, πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις ράφτινγκ την κατάβαση του Ασπροπόταμου.

Και κάπως έτσι, ένα μικρό χωριό στην καρδιά των Τρικάλων, μια ανάσα από τα μεγαθήρια του χειμερινού τουρισμού της περιοχής, σε καλεί για απολαυστικές και ξεκούραστες αποδράσεις μέσα στη φύση και το πράσινο.

ΠΗΓΗ ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life