Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Φρέντι Μπελέρης: Αναβλήθηκε για τις 11 Δεκεμβρίου η εξέταση του αιτήματός του για άδεια ορκωμοσίας

Φρέντι Μπελέρης: Αναβλήθηκε για τις 11 Δ...

Οι εκπρόσωποι της διεύθυνσης των φυλακών υποστήριξαν ότι ένα τέτοιο αίτημα πρέπει να απορριφθεί, διότι δεν βασίζεται στη νομοθεσία

Το Ειδικό Δικαστήριο ανέβαλε για τις 11 Δεκεμβρίου την εξέταση του αιτήματος του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος για πολλοστή φορά ζήτησε ειδική άδεια για να ορκιστεί ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να αναλάβει καθήκοντά του.

Σύμφωνα με το himara.gr, οι εκπρόσωποι της διεύθυνσης των φυλακών υποστήριξαν ότι ένα τέτοιο αίτημα πρέπει να απορριφθεί, διότι δεν βασίζεται στη νομοθεσία. Ενώ οι δικηγόροι του Μπελέρη λένε ότι αυτό το δικαίωμα κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα.

Παρούσα στη συνεδρίαση ήταν και η πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία κ. Κωνσταντίνα Καμίτση.

Οπως αναφέρει το ertnews.gr, η διακοπή έγινε εξαιτίας κάποιων εγγράφων που έλειπαν και δεν μπορούσαν οι δύο πλευρές να πιστοποιήσουν πότε τα παρέλαβαν, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να ζητήσει να προσκομίσουν νέα.

Ο Φρέντι Μπελέρης, από την πλευρά του, τόνισε ότι οι πολίτες της Χιμάρας του έχουν δώσει το δικαίωμα να είναι δήμαρχος. «Είναι αδύνατον ο πρώην δήμαρχος να ασκεί τα καθήκοντά του και εγώ δεν μπορώ. Πιστεύω ότι είναι μια αδικία. Πρέπει να λάβει τέλος και να μου δώσετε το δικαίωμα να κάνω την ορκωμοσία».

Ο Φρέντι Μπελέρης παραμένει προφυλακισμένος, ενώ την Τρίτη (5/12) είναι η δίκη για το τι έχει συμβεί με την εξαγορά των ψήφων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις