Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δυσοίωνη πρόβλεψη Στόλτενμπεργκ για Ουκρανία - «Να είμαστε προετοιμασμένοι για κακές ειδήσεις»

Δυσοίωνη πρόβλεψη Στόλτενμπεργκ για Ουκρ...

Οι εκτιμήσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ  Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε την Κυριακή ότι η στρατιωτική συμμαχία θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για «άσχημα νέα» από την Ουκρανία, καθώς ο πόλεμος με τη Ρωσία είναι σε πλήρη εξέλιξη.

«Οι πόλεμοι εξελίσσονται σε φάσεις», σημείωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή που παραχώρησε στο γερμανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να στηρίξουμε την Ουκρανία τόσο σε καλές όσο και σε κακές στιγμές».

"Να είμαστε προετοιμασμένοι για κακές ειδήσεις"

«Θα πρέπει επίσης να είμαστε προετοιμασμένοι για κακές ειδήσεις», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την δυσοίωνη πρόβλεψή του.

Ο Στόλτενμπεργκ όρισε τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ως «έναν πόλεμο φθοράς, μια μάχη για την αποτελεσματικότητα, μια μάχη για την υλικοτεχνική υποδομή».

Η αύξηση της παραγωγής πυρομαχικών από τα μέλη του ΝΑΤΟ «είναι ζωτικής σημασίας. Εργαζόμαστε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα συμβεί», πρόσθεσε.

"Θα ήταν τραγωδία μία νίκη του Πούτιν"

Υπογραμμίζοντας ότι μια νίκη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα ήταν μόνο τραγωδία για την Ουκρανία, αλλά και επικίνδυνη για τη Δύση, ο Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι θα ήταν "προς το συμφέρον μας" να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία θα νικήσει.

 «Όσο περισσότερο υποστηρίζουμε την Ουκρανία, τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσει ο πόλεμος», πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις