Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EXODOS

/

Ζουρφίξ: Το νέο ουζερί/τσιπουράδικο της Πάτρας που φτιάχτηκε για τις παρέες

Ζουρφίξ: Το νέο ουζερί/τσιπουράδικο της ...

Ξεκινά από απόψε στην οδό Αγίου Ανδρέου 61 (εντός της στοάς)

«Θα βρισκόμαστε κάθε εβδομάδα;»

«Ναι. Θα βρισκόμαστε κάθε εβδομάδα!»

Το ‘παμε και το κάναμε. Κάθε εβδομάδα την ίδια μέρα, την ίδια ώρα, αρχίσαμε να βρισκόμαστε σε ένα συγκεκριμένο στέκι. Χωρίς τηλέφωνα, μηνύματα και πολλά λόγια. Μόνο ένα «τα λέμε την άλλη εβδομάδα».

Αυτή ήταν η δική μας jour fixe. Το σταθερό μας ραντεβού, μια μικρή κάψουλα που μπαίνει μέσα στην καθημερινότητα για να μας σώσει από αυτήν.

Είμαστε πέντε φίλες. Η Μαρία, η Σόφη, η Γιώτα, η Παγώνα, η Λίνα. Μαμάδες, εργαζόμενες, αγχωμένες, χαρούμενες, περήφανες, στενοχωρημένες, όπως όλοι. Αποφασίσαμε να συναντιόμαστε, να λέμε τα νέα μας, να λέμε τα νέα των άλλων, να λέμε για τα παιδιά μας, για τη δουλειά μας, να ξορκίζουμε την εβδομάδα που μόλις πέρασε και να παίρνουμε κουράγιο για την επόμενη.

Το Ζουρφίξ φτιάχτηκε για να πει την ιστορία των ανθρώπων που θέλουν να βρίσκονται, να κάνουν παρέα, να μιλάνε, να περνάνε καλά. Σε ένα καθορισμένο ραντεβού, ή και όχι, σε ένα συγκεκριμένο στέκι που χωράει τις παρέες των κοριτσιών και των αγοριών που μεγάλωσαν, αλλά δεν έγιναν ενήλικες. Και δεν θα γίνουν ποτέ.

Στο Ζουρφίξ μοιραζόμαστε τα πάντα. Τον οικείο - σαν ένα ζεστό, φιλόξενο σπίτι - χώρο, που έστησε η σκηνογράφος Μαρία Βασιλάκη. Τους «πειραγμένους» ελληνικούς μεζέδες που με μεράκι και αγάπη δημιούργησε ο σεφ Φώτης Στεργίου. Τα αποστάγματα, ντόπια και άλλα, τα κρασιά του αχαϊκού αμπελώνα και όχι μόνο, τις μπύρες, τα ποτά….

Και τα μεσημέρια της Κυριακής, σιγοτραγουδάμε τα λαϊκά και ρεμπέτικα που ερμηνεύουν ζωντανά ο Παναγιώτης Κερασιάς, η Μαρία Ράμμου και ο Δημήτρης Αγγελόπουλος.

Κάθε Παρασκευή από τις 8 το βράδυ, το Σάββατο όλη μέρα και την Κυριακή το μεσημέρι, πάρε τη δική σου παρέα κι έλα να απολαύσουμε μαζί μαγειρέματα και αποστάγματα.

 _

ΖΟΥΡΦΙΞ

Αγ. Ανδρέου 61 (εντός της στοάς)

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 6936 903 101

Εδώ συναντιούνται οι παρέες

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life