Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Παρουσία πλειάδας Αρχιερέων οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Ανδρεα

Πάτρα: Παρουσία πλειάδας Αρχιερέων οι θρ...

Η Πάτρα τιμά τον Πολιούχο της

Λαμπρός θα είναι και φέτος ο εορτασμός του πολιούχου και προστάτη των Πατρών, κατα την κορύφωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Άγιου Ανδρέα.
Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στις θρησκευτικές εκδηλώσεις η Αχαιή Υφυπουργός Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στις εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου θα τιμήσουν οι εκπρόσωποι αρχών και φορέων, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, εθελοντών και συλλόγων, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στην λιτανεία της Τιμίας Κάρας και της ιεράς εικόνας του Αγίου Ανδρέου στους δρόμους της Πάτρας.

Πολλοί θα είναι οι αρχιερείς που θα παραστούν στις λαμπρές εκδηλώσεις, στον πολυαρχιερατικό εσπερινό της Τετάρτης και στον πολυαερχιερικό συλλείτουργο ανήμερα της εορτής του Αγίου Ανδρέου, το πρωί της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να δώσουν «παρών» ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ. Ιερώνυμος, ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιάλειας Γέροντας Αμβρόσιος, ο Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιος, ο Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ο Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ. Διονύσιος, ο Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ο Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ο Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Νικόδημος και ο Μάνης κ. Χρυσόστομος, ενώ το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως θα εκπροσωπήσει ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων. Έχει επίσης προσκληθεί να παραστεί και ο Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριάκος και εκκρεμεί εξαιτίας των σοβαρών δυσκολιών που υπάρχουν εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή.


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αναμένεται να καταφθάσουν για να τιμήσουν τον Άγιο Ανδρέα χιλιάδες προσκυνητές από όλη την Πελοπόννησο, την Δυτική Ελλάδα και από άλλες περιοχές της χώρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις