Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: «Αναστάτωση» με τη συστέγαση Γυμνασίου- Λυκείου- Τι απαντά η διευθύντρια δευτεροβάθμιας

Αχαΐα: «Αναστάτωση» με τη συστέγαση Γυμν...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για ένα βήμα που όχι μόνο δε βλάψει αλλά θα ωφελήσει τα σχολεία

«Εν αναμονή» είναι η συγχώνευση του Γυμνασίου και του Λυκείου στην Κλειτορία με τους μαθητές να αντιδρούν σε αυτό το ενδεχόμενο και να ζητούν να αποσυρθεί η πρόταση για την ενοποίηση καθώς οι εκπαιδευτικοί δε θα έχουν κίνητρα να υπηρετούν στα σχολεία καθώς πλέον δε θα είναι δυσπρόσιτα και θα προτιμούν τα όμορα σχολεία που είναι δυσπρόσιτα και με περισσότερα μόρια. 

Από την πλευρά της η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ευγενία Πιερρή, μιλώντας στο thebest.gr ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για ένα βήμα που όχι μόνο δε βλάψει αλλά θα ωφελήσει τα σχολεία.  

Όπως ανέφερε η κα Πιερρή, «υπήρξε μία διαμαρτυρία από τους μαθητές γιατί ίσως δεν είχαν ενημερωθεί σωστά. Υπάρχει τεκμηριωμένη πρόταση προς το δήμο Καλαβρύτων. Κάθε χρόνο έρχεται μία εγκύκλιος τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο με την οποία μας ζητούνται μεταβολές στις σχολικές μονάδες εάν και εφόσον μπορεί να γίνει τέτοια πρόταση. Προτείναμε το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Κλειτορίας που έχουν 34 και 36 παιδιά αντίστοιχα να γίνουν Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις. Η νομοθεσία λέει ότι για να γίνει κάτι τέτοιο οι μαθητές θα πρέπει  να είναι κάτω από 50».

Όπως εξηγεί, «με αυτή την κίνηση ωφελείται το σχολείο, δε ζημιώνεται σε τίποτα Δεν υπάρχει καμία έκπτωση ως προς την ποιότητα σπουδών και το ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου ή του Λυκείου. Το Γυμνάσιο λειτουργεί κανονικά ως Γυμνάσιο και το Λύκειο λειτουργεί κανονικά ως Λύκειο. Αυτό που συμβαίνει είναι να λειτουργούν υπό κοινή διοίκηση.

Ωφελούνται επιπλέον γιατί θα βγει το μέγιστο των οργανικών  θέσεων που μπορεί να υπάρξουν με βάση των αριθμό των μαθητών. Θα υπάρχουν 3 επιπλέον οργανικές θέσεις που σημαίνει ότι εν δυνάμει το συγκρότημα θα στελεχωθεί με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό που διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Ακούω πράγματα που είναι εκτός πραγματικότητας, ο καθένας έχει την άποψή του και είναι σεβαστή αλλά δε μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Εμείς κάναμε μία εισήγηση και είναι πλέον θέμα του υπουργείου τι θα συμβεί. Το ίδιο πάντως έχει γίνει σε Χαλανδρίτσα, Φαραί, Ριόλο και τα σχολεία λειτουργούν χωρίς κανένα πρόβλημα, είναι συστεγαζόμενα, σε ένα ενιαίο κτίριο με κοινή αυλή».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις