Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έφη Τσιχλάκη: Αποφυλακίστηκε ο σύζυγος της, είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία της το 2016

Έφη Τσιχλάκη: Αποφυλακίστηκε ο σύζυγος τ...

Μία απόφαση «ντροπιαστική για την Ελληνική Δικαιοσύνη» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος

Αναβίωσε ξανά στο δικαστήριο η υπόθεση της δολοφονίας της 47χρονης Έφης Τσιχλάκη, που βρέθηκε νεκρή με σφαίρα καρφωμενη στο κεφάλι μέσα στο σπίτι της στο Κολυμπάρι Χανίων τον Μάρτιο του 2016.

Ο σύζυγός της που είχε κριθεί ένοχος πριν 1,5 χρόνο για τη δολοφονία της, αφέθηκε ελεύθερος.

Την είδηση της αποφυλάκισής του έκανε γνωστή ο Εμμανουήλ Αθανασίου, ξάδερφος του 47χρονου θύματος και δικηγόρος της οικογένειας στην πολύκροτη δίκη. Θυμίζεται ότι τον Μάιο του 2022 είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 8 ετών, χωρίς όμως ποτέ να είχε ομολογήσει ενώπιον του δικαστηρίου το έγκλημα. Τώρα, αφέθηκε ελεύθερος.

Αποφυλακίστηκε 1,5 χρόνο μετά την καταδίκη του
Ο κ. Αθανασίου προχώρησε στην ακόλουθη ανάρτηση μέσω της οποία ανακοίνωνε την απόφαση του δικαστηρίου:

«H αποφυλάκιση του Κώστα Λεμενιτάκη, καταδικασμένου για τον βίαιο και τραγικό θάνατο της Έφης Τσιχλάκη, είναι ένα γεγονός τόσο οδυνηρό, δεδομένου του ιστορικού αυτής της υπόθεσης, τόσο σοκαριστικό, τόσο ντροπιαστικό για την Ελληνική Δικαιοσύνη που πραγματικά δεν έχω λόγια. Δεν πιστεύω στην εκδίκηση, δεν πιστεύω στο αίσθημα μίσους. Δεν μισώ τον δολοφόνο, δεν εύχομαι καν το κακό του. Πολεμάμε όμως για να πληρώσει την απεχθή του πράξη. Πολεμάμε για δικαιοσύνη. Μετά από μία ντροπιαστική αθωωτική πρωτόδικη απόφαση, μετά από μία ντροπιαστική αναγνώριση ελαφρυντικού στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο και πριν την ανακοίνωση της απόφασης του Αρείου Πάγου σχετικά με τις αναιρέσεις που έχουν ασκηθεί, με θλίψη και οργή σας ανακοινώνω ότι ο Κώστας Λεμενιτάκης είναι πλέον ελεύθερος» έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του, ανακοινώνοντας την αποφυλάκισή του.

Και συνέχισε: «Χωρίς να έχει δείξει την οποιαδήποτε μεταμέλεια, χωρίς να έχει παραδεχτεί καν τη δολοφονία, χωρίς να έχει ζητήσει συγγνώμη… Αν υπάρχει Δικαιοσύνη στη Ελλάδα, σήμερα θα νιώθει έρμαιο των συμφερόντων… Είναι πλέον προφανές ότι αυτός ο άνθρωπος έχει ειδική μεταχείριση εξού και οι αγροτικές φυλακές που μπήκε να εκτίσει την ποινή του. ΝΤΡΟΠΗ και μόνο ΝΤΡΟΠΗ!» συμπλήρωσε, ολοκληρώνοντας την καταγραφή των σκέψεων και συναισθημάτων του επί της απόφασης.

Επιμένει ότι η καρφωμένη σφαίρα στο κεφάλι της ήταν αυτοκτονία
Υπενθυμίζεται ότι ο 56χρονος δεν έχει ομολογήσει την πράξη του και υποστηρίζει το σενάριο της αυτοκτονίας της άτυχης γυναίκας, ένα σενάριο που αν και καταρρίφθηκε στο Εφετείο, είχε γίνει δεκτό σε πρώτο βαθμό, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να οδηγηθεί στην φυλακή έξι χρόνια μετά το έγκλημα.

Συγκεκριμένα, τον Μάιο του 2022, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης, στα Χανιά, τον έκρινε κατά πλειοψηφία (5-2) «ένοχο» για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ανατρέποντας την πρωτόδικη απόφαση, και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών, καθώς του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του μετέπειτα σύννομου βίου. Είχε προηγηθεί καταδικαστική εισαγγελική πρόταση, την οποία το Δικαστήριο έκανε δεκτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάρος της απόφασης του Εφετείου έχει ασκηθεί ενώπιον του Αρείου Πάγου αίτηση αναίρεσης, ως προς το σκέλος που αφορά την αναγνώριση του ελαφρυντικού.

Με πληροφορίες από zarpanews.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις