Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Π.Μπιτσαξής: "Δύσκολη η μάχη για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου"

Π.Μπιτσαξής: "Δύσκολη η μάχη για τη...

Ανοικτό το ενδεχόμενο αναβολής ή αναστολής της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου

"Αυτή την ώρα δίδεται μάχη για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Kαι είναι δύσκολη μάχη. Έχει να τα βάλει με δεκαετίες ανομίας, αντιλήψεων κρατικοδίαιτων. Αντιλήψεων, πως το ποδόσφαιρο πρέπει να κινείται μέσα στα όρια της πολιτικής διαπλοκής".

Αυτά τόνισε χαρακτηριστικα ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, σε δηλώσεις του στον "Sentra 103,3", ενώ όσον αφορά στην απόφαση της ΕΠΟ για 15νθήμερη αναστολή της λειτουργίας της επισήμανε:"Το ουσιώδες δεν είναι η 15νθημερη αναστολή. Είναι πως βγήκε από την ΕΠΟ, κάτω απ' το χαλί και βγαίνει στην επιφάνεια το πρόβλημα. Όλοι κάνουμε ένα βηματισμό προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης. Είναι μεν βηματισμός με κάποια βραδύτητα, αλλά είναι με συγκεκριμένες πράξεις κι όχι με λόγια. Το γεγονός, όμως, ότι το θέτει η ΕΠΟ κι όχι η Πολιτεία είναι πολύ σημαντικό. Κι ελπίζουμε να μην είναι ένα βήμα εμπρός και δύο πίσω. Δίνουμε τη μάχη και κανείς δεν μπορεί να μας καταλογίσει πως δεν προσπαθούμε. Οταν ήρθε η Σούπερ Λίγκα και η ΕΠΟ εδώ, είχα δηλώσει πως ερευνούμε αν μπορούν να γίνουν τα ελληνικά πρωταθλήματα. Και είτε θα γίνουν με υγιείς βάσεις, είτε δεν θα γίνουν".

Σχετικά με το εάν τίθεται θέμα αναβολής ή αναστολής της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, ο κ.Μπιτσαξής υπογράμμισε:"Όλες οι πιθανότητες είναι στο τραπέζι. Η ΕΠΟ οφείλει να οργανώσει πρωταθλήματα πάνω σε καινούργιες βάσεις. Χωρίς βια, αφερεγγυότητα και αυτού του είδους τον παραγοντισμό που ναρκοθετεί κάθε έννοια αθλητισμού και κάθε έννοια άμιλλας. Αν δεν μπορέσει να τα οργανώσει έτσι, έχει δυο επιλογές. Ή να τα οργανώσει χωρίς την συμβολή του κράτους και του κρατικού χρήματος και των κρατικών γηπέδων ή να μην τα οργανώσει καθόλου μέχρι να βρεθούν αυτές οι προϋποθέσεις. Και μέσα σ' αυτές τις προϋποθέσεις είναι και η αδειοδότηση των ομάδων, την οποία παρακολουθούμε με πολύ μεγάλη προσοχή".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports