Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Το Ισραήλ «τα βάζει» με τη Τζίτζι Χαντίντ: «Αυτό το στόρι είναι για σένα»

Το Ισραήλ «τα βάζει» με τη Τζίτζι Χαντίν...

Τι συνέβη

Μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του ισραηλινού κράτους στο Insagram ξέσπασε ένα παράδοξο «μπιφ» με το παγκοσμίας φήμης μοντέλο Τζίτζι Χαντίντ.
Το 28χρονο σούπερ μόντελ - του οποίου ο πατέρας είναι παλαιστινιακής καταγωγής - έκανε μία ανάρτηση στο Instagram με την οποία καταδίκασε ευθέως την «τρομοκράτηση αθώων ανθρώπων» σημειώνοντας πως δεν ευθυγραμμίζεται και δεν κάνει καλό στο κίνημα «Ελευθερώστε την Παλαιστίνη».

«Οι σκέψεις μου είναι με όλους όσους επλήγησαν από αυτή την αδικαιολόγητη τραγωδία την ώρα που καθημερινά αθώες ζωές αφαιρούνται - μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά. Συμπάσχω και πονάω για τον παλαιστινιακό αγώνα και τη ζωή υπό κατοχή, είναι μια ευθύνη που έχω καθημερινά» ανέφερε αρχικά η Χαντίντ, ενώ στη συνέχεια τόνισε:

Αισθάνομαι επίσης ευθύνη απέναντι στους Εβραίους φίλους μου να καταστήσω σαφές, όπως το έχω κάνει στο παρελθόν: Μπορεί να έχω ελπίδες και όνειρα για τους Παλαιστίνιους, όμως κανένα από αυτά δεν περιλαμβάνει το κακό Εβραίου.

Η τρομοκράτηση αθώων ανθρώπων δεν ευθυγραμμίζεται και δεν κάνει καλό στο κίνημα "Ελευθερώστε την Παλαιστίνη".  Τροφοδοτεί έναν επώδυνο, μακροχρόνιο κύκλο αντιποίνων (του οποίου κανένας αθώος άμαχος, Παλαιστίνιος ή Ισραηλινός, δεν αξίζει να είναι θύμα) και βοηθά στη διαιώνιση της ψευδούς πεποίθησης ότι το να είσαι υπέρ της Παλαιστίνης σημαίνει να είσαι αντισημίτης. Καθώς μοιράζομαι τα συλλυπητήριά μου σήμερα με τους αγαπημένους μου, Παλαιστίνιους και Εβραίους, σας στέλνω την αγάπη και τη δύναμή μου - όποιος κι αν είστε.

Τα συναισθήματα είναι πολλά και μπερδεμένα, αλλά κάθε άνθρωπος αξίζει τα βασικά δικαιώματα, την ιατρική φροντίδα και την ασφάλεια ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία, την εθνότητα ή το πού γεννήθηκαν. Ξέρω ότι τα λόγια μου δεν θα είναι ποτέ αρκετά ή δεν θα γιατρέψουν τις βαθιές πληγές σας, αλλά θα προσεύχομαι παντά για να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές», κατέληξε το μοντέλο.

Η Χαντίντ δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες ακόμη ένα story στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, που έγραφε: «Δεν υπάρχει τίποτα εβραϊκό στον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζεται τους Παλαιστινίους η ισραηλινή κυβέρνηση».

 «Η καταδίκη της ισραηλινής κυβέρνησης δεν ισοδυναμεί με αντισημιτισμό κι η υποστήριξη των Παλαιστινίων δεν ισοδυναμεί με την υποστήριξη της Χαμάς», συμπλήρωσε.

Γρήγορα, η κυβέρνηση του Ισραήλ φρόντισε... παραδόξως να απαντήσει στα όσα έγραψε η Τζίτζι Χαντίντ με μία σειρά από stories στο Instagram.

«Kοιμήθηκες την τελευταία εβδομάδα; Ή απλά γυρνάς την πλάτη σου στα μωρά των Εβραίων που σφαγιάζονται στα σπίτια τους; Η σιωπή σου είναι απόλυτα ξεκάθαρη για το ποιον υποστηρίζεις. Σε βλέπουμε», γράφει το story που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό που διατηρεί η κυβέρνηση στο Instagram.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight