Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αλέξανδρος Βρης (σπιράλ): «Ζητώ την ευθύνη να διεκδικήσω για την Πάτρα»

Αλέξανδρος Βρης (σπιράλ): «Ζητώ την ευθύ...

Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό σπιράλ & τον Πέτρο Ψωμά, παρουσιάζει το όραμά του για το μέλλον της πόλης

Λίγες μόλις ημέρες, μας χωρίζουν από την προσφυγή στην κάλπη της 8ης Οκτωβρίου, όπου οι πολίτες της Πάτρας, θα επιλέξουν τη νέα Δημοτική Αρχή στις ιδιαίτερα κρίσιμες εκλογές, που θα υπαγορεύσουν το μέλλον της πόλης και την προοπτική ανάπτυξής της.

Νέα πρόσωπα καλούνται να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο, μπαίνοντας στην πρώτη γραμμή για τη νέα εποχή. 

Ένα από αυτά είναι ο Αλέξανδρος Βρης που αποφάσισε να διεκδικήσει μία θέση στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας με τον συνδυασμό σπιράλ του Πέτρου Ψωμά.

Συστήνεται και παρουσιάζει τις θέσεις, τις απόψεις και το όραμά του, για την Πάτρα που ονειρεύεται.

Γιατί αποφασίσατε να συμμετάσχετε στις εκλογές;

Η συμμετοχή μου στις εκλογές αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία να συμβάλλω ως ενεργός πολίτης στην διαμόρφωση του μέλλοντος της πόλης που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω με την οικογένειά μου.

Καθημερινά διαπιστώνω ότι η Πάτρα βαδίζει στο χρόνο χωρίς πυξίδα, έχοντας απολέσει τη ταυτότητα και τη δυναμική της.

Αισθάνομαι την ανάγκη ο εύκολος δρόμος των επαναλαμβανόμενων διαπιστώσεων και της στείρας κριτικής να αντικατασταθούν από προτάσεις που με τις κατάλληλες πρακτικές θα μετουσιωθούν σε έργα.

Πως πιστεύετε ότι πρέπει να είναι οι άνθρωποι της επόμενης δημοτικής Αρχής;

Η πόλη έχει ανάγκη από πρόσωπα που θα δουλέψουν με στρατηγικό σχεδιασμό, έτοιμοι να πάρουν το ρίσκο των πρωτοβουλιών τους. Το στοίχημα για την Πάτρα και την επόμενη δημοτική αρχή δεν θα πρέπει να είναι το «χρώμα» που θα έχει, αλλά να πάψει να δημιουργεί αόρατους εχθρούς, να αποτινάξει την μοιρολατρία και την αντιπαραγωγική καταγγελία. Μία δημοτική ομάδα που θα μπορεί να σχεδιάζει, να συντονίζει, να διεκδικεί, να παρακινεί, να ακούει και να ανοίγει συνεχώς νέους ορίζοντες.

Ποια είναι η Πάτρα σήμερα για εσάς;

Η Πάτρα έχει την ιστορία και την προοπτική να γίνει και πάλι η πιο ευρωπαϊκή πόλης της Ελλάδος. Έχουμε συνηθίσει να την αποκαλούμε ως πύλη της χώρας προς τη Δύση, κάτι το οποίο όμως έχουμε πλέον απολέσει και θα πρέπει με καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να το ξανακερδίσουμε. Μην ξεχνάμε ότι η Πάτρα έχει στρατηγική θέση στον γεωπολιτικό χάρτη, έχει μία ανεκμετάλλευτη ακτογραμμή 39 χιλιομέτρων. Γειτνιάζει με την Αθήνα και τις σημαντικότερες πόλεις της αρχαίας Ελλάδος, την Ολυμπία, τους Δελφούς και τις Μυκήνες. Έχει σημαντική βιομηχανική παραγωγή, αλλά και αγροτική και κτηνοτροφική δραστηριότητα. Ο Ιερός Ναός του Αγίου Ανδρέα την καθιστά θρησκευτικό σημείο αναφοράς , ενώ το Πανεπιστήμιο και τα ερευνητικά κέντρα αποτελούν πόλο έλξης για την επιστημονική κοινότητα.

Οι προοπτικές της πόλης είναι σημαντικές, απαιτείται όμως πρόγραμμα και στρατηγική για την ορθή αξιοποίησή τους.

Πιστεύετε ότι το σπιράλ πληροί αυτές τις προϋποθέσεις;

Η αδιάλειπτη, εστιασμένη και ξεκάθαρη παρουσία και θέση του σπιράλ στα θέματα που άπτονται της τοπικής αυτοδιοίκησης όλα τα χρόνια από το 2019 που ιδρύθηκε, είμαι πεπεισμένος ότι το καθιστούν ως τον πλέον ικανό συνδυασμό για να ηγηθεί του δήμου μας. Μην ξεχνάτε ότι όλα αυτά τα χρόνια, ομάδες στελεχών δούλευαν αδιαλείπτως , όχι απλώς κρίνοντας το έργο της δημοτικής αρχής αλλά παράγοντας ιδέες και οργανώνοντας δράσεις στην πόλη.

Όταν μιλάμε για το σπιράλ, μιλάμε για μία παράταξη πολυσυλλεκτική, με πρότυπη οργάνωση, ανοικτή σε ιδέες, όραμα και επίκεντρο τον άνθρωπο, τον δημότη, την Πάτρα.

Τι θα μπορούσατε να υποσχεθείτε στους Πατρινούς;

Σε αυτή την πρώτη μου εκλογική συμμετοχή δεσμεύομαι να υπηρετήσω την πόλη μου έξω από προσωπικές πολιτικές ιδεολογίες. Ζητώ την ευθύνη από τους πολίτες της Πάτρας να διεκδικήσω και να πετύχουμε να ανακτήσει η Πάτρα τη θέση που της αρμόζει. Αποφάσισα να εργαστώ για όλους και θα βάλω τις δυνάμεις μου συνεργαζόμενος με όλους όσους το επιθυμούν πραγματικά.

Η Πάτρα χρειάζεται επανεκκίνηση σε όλους τους τομείς. Χρειάζεται, με την σύμπραξη και άλλων σημαντικών φορέων ανάπτυξης και προόδου, να ξεφύγει από τις λογικές της μιζέριας και της κακομοιριάς,

Τι περιμένετε από την κάλπη, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου;

Η απόφαση ανήκει αποκλειστικά στο λαό της Πάτρας και επιτρέψτε μου να εμπιστεύομαι το αισθητήριο του. Είναι σημαντικό να προσέλθουμε όλοι οι πατρινοί στις κάλπες και ιδίως οι νέοι, και να αντιληφθούμε ότι είμαστε διαμορφωτές της επόμενης μέρας για τον τόπο μας.

Το σπιράλ μέχρι την τελευταία ημέρα θα επικοινωνεί το όραμα του για την Πάτρα του μέλλοντος και το συγκεκριμένο πλάνο υλοποίησής του, με στόχο όλοι οι πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες καλά ενημερωμένοι για την πρότασή μας.

Στις 8 Οκτωβρίου μας δίνεται η ευκαιρία να προσέλθουμε στην κάλπη και η μοναδική μας υποχρέωση είναι να αναλογιστούμε ότι η όποια μας απόφαση θα συνοδεύει εμάς, τα παιδιά μας και την πόλη για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Είμαι πεπεισμένος ότι ήρθε η ώρα της κοινωνικής, οικονομικής, πολιτιστικής ανάτασης της Πάτρας. Οι πατρινοί έχουν αντιληφθεί ότι μία εποχή τελειώνει και μία νέα μπορεί να ξεκινήσει.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις