Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

σπιράλ: Οι ανεξάρτητοι της Πάτρας σε καλούν σε συστράτευση

σπιράλ: Οι ανεξάρτητοι της Πάτρας σε καλ...

Υπογράφουν η Εύα Αθανασοπούλου και ο Στάθης Πολίτης

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση της 8ης Οκτωβρίου. Εδώ και τεσσεράμισι χρόνια το σπιράλ, με επικεφαλής τον Πέτρο Ψωμά, με συνεχή παρουσία στην πόλη και τους θεσμούς της αποδείξαμε πως πραγματικά θέλουμε να εργαστούμε για μια καλύτερη καθημερινότητα  αλλά και προοπτική για την Πάτρα. Το σπιράλ αποτελεί μια σύγχρονη ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη με ξεκάθαρη κατεύθυνση και εφικτούς, κοστολογημένους στόχους, αποτέλεσμα μακράς διεργασίας και σκληρής δουλειάς. Καταθέσαμε στον Πατρινό λαό όραμα και πρόγραμμα και δεσμευτήκαμε για μια αντίληψη διαχείρισης και διοίκησης πάνω και πέρα από τα κομματικά επιτελεία.

Διαφέρουμε από τις τρεις άλλες υποψηφιότητες γιατί ούτε την έγκριση κάποιου κομματικού μηχανισμού χρειαζόμαστε ούτε δεσμευόμαστε σ΄αυτόν. Δεν αποτελούμε κομματικό εργαλείο, ούτε ευκαιριακή σύμπραξη εκλογικής επιρροής.

Τα κομματικά επιτελεία φοβούνται τις ανεξάρτητες υποψηφιότητες γιατί δεν τις γνωρίζουν και δεν τις ελέγχουν. Και προσπαθούν να αποτρέψουν την κοινωνία να τις επιλέξει, παραποιώντας θέσεις και προθέσεις. Μετά από τεσσεράμισι χρόνια στους δρόμους και τις συνοικίες της Πάτρας, δίπλα στους συμβασιούχους και στα προβλήματα της πόλης, τολμούν κάποιοι να  αμφισβητούν τον λαϊκό χαρακτήρα του σπιράλ.

Εμείς από την πλευρά μας ξεκαθαρίζουμε, πως είμαστε Πατρινόπουλα από όλες τις γειτονιές της πόλης και πως την κοινωνία την αντιλαμβανόμαστε ως ένα ενιαίο σύνολο. Μπορεί να συζητάμε συχνότερα για την ευρωπαϊκή προοπτική της Πάτρας, όμως η αναστρεψιμότητα της κατάστασης των αδύναμα κοινωνικών στρωμάτων της πόλης αποτελεί βασική προϋπόθεση της προόδου της. Στην δική μας αντίληψη, ο Δήμαρχος έχει υποχρέωση να στέκεται δίπλα στους δημότες στα μεγάλα άλυτα θέματα (οικονομικά, επαγγελματικά, κοινωνικά). Καμία πόλη δεν μπορεί να πορεύεται με μια τοπική κοινωνία που ζει σε διαφορετικές ταχύτητες. Τα κοινωνικά συσσίτια, οι κοινωνικές υποδομές είναι το πρώτιστο που μπορεί να γίνει για τους αδύναμους. Το δεύτερο βήμα όμως, εξίσου σημαντικό, είναι η προοπτική και η αλλαγή της κατάστασής τους προς το καλύτερο. Εδώ απαιτείται σύμπραξη και συνέργεια με τους φορείς, εδώ είναι το κρίσιμο μεταβατικό σημείο, από την παραίτηση του αδύναμου στην ενεργοποίησή του. Εδώ θα συνεχίσουμε ως Δημοτική αρχή να προσφέρουμε ευκαιρίες εργασίας και να κτίσουμε την Πάτρα του αύριο για όλους.

Κι αυτό το τελευταίο αφορά και τα παιδιά μας που φεύγουν ως μετανάστες στο εξωτερικό. Η Πάτρα «αδειάζει από νέους». Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Η πόλη μας γερνάει. Είμαστε συνυπεύθυνοι για όλα όσα κι εμείς δεν κάνουμε για να αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση. Είμαστε συνυπεύθυνοι για την διαιώνιση του πελατειακού συστήματος που εξαρτάται από τα κόμματα και την εύνοιά τους.

Καλούμε λοιπόν τους Πατρινούς να βγουν μπροστά και να συστρατευτούν μαζί μας για να κερδίσουμε την Πάτρα που μας αξίζει! Καλούμε τους ψηφοφόρους  να κάνουν την επανάστασή τους και να επιλέξουν τους ανεξάρτητους του σπιράλ!

 

Εύα Αθανασοπούλου - Γραμματέας σπιράλ - Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

Στάθης Πολίτης - Μέλος Πολιτικής Γραμματείας σπιράλ - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις