Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συνεχίζουμε τον αγώνα για μια ανθρώπινη Πάτρα, προσβάσιμη σε κάθε εμποδιζόμενο άτομο

Συνεχίζουμε τον αγώνα για μια ανθρώπινη ...

Οι θέσεις της υποψηφίας δημοτικής συμβούλου με την Λαϊκή Συσπείρωση για τις δομές που αφορούν στα άτομα με κινητικά προβλήματα

Στις δομές που εξηρετούν τα άτομα με αναπηρία στον δήμο της Πάτρας και στον σχεδιασμό για το μέλλον αναφέρεται η γιατρός Ιουλία Συροκώστα - Σταθοπούλου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο Πατρέων.

"Η αναπηρία δεν έχει χρώμα. Είναι μια ιδιότητα που δεν πρέπει να καθορίζει τον άνθρωπο. Είναι άδικο για κάθε άνθρωπο να τον καθορίζει η χρήση αναπηρικού αμαξιδίου.

Κάθε άνθρωπος με αναπηρία είναι μία οντότητα με πολλές πλευρές και κοινές ανάγκες με το σύνολο των συνανθρώπων μας. Πιστεύω πως πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα για τον καθένα μας να ζει ισότιμα με κάθε άλλον πολίτη.

Αυτό όμως προϋποθέτει μια κοινωνία με ενσυναίσθηση και μια Πολιτεία με προσανατολισμό στον άνθρωπο και όχι στο κέρδος. Είμαι μητέρα ενός παιδιού που είναι φοιτήτρια, είμαι γυναίκα, είμαι σύζυγος αυτοαπασχολούμενου, είμαι επιστήμονας, είμαι γιατρός, είμαι ανάπηρη. Πάσχω από ΣΚΠ εξελικτική νόσο που μου έδωσε τη δυνατότητα να ζήσω όλο το προτσές της αναπηρίας και της ανθρώπινης συμπεριφοράς που τη συνοδεύει.

Αυτό ήταν αρχικά, που με έκανε να δεχτώ την τιμητική για μένα πρόταση του Κώστα Πελετίδη, από το 2019, για να συστρατευτώ σ αυτόν τον αγώνα για μια πόλη για όλους. Να παλέψω από ένα καινούργιο μετερίζι για τον «αόρατο άνθρωπο». Για τους ανθρώπους που είναι πίσω από τους τοίχους, που βλέπουν τη ζωή να περνάει μπροστά τους, που αντιμετωπίζουν ένα εχθρικό περιβάλλον.Θέλω και ονειρεύομαι μια σύγχρονη λειτουργική πόλη για όλους.

θα ήθελα να διασφαλίσω πως θα εξακολουθούν να υπάρχουν αλλά και θα δημιουργηθούν οι δομές και οι υπηρεσίες εκείνες που θα επιτρέψουν στα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και στις οικογένειές τους αλλά και στους άπορους - γιατί η μεγαλύτερη μορφή αναπηρίας είναι η φτώχια -, να μπορούν να ζουν στον τόπο τους και να μετέχουν κανονικά σε όλες τις διαδικασίες της κοινωνίας. Έγιναν πολλά αυτά τα χρόνια – το γραφείο ΑΜΕΑ που έχει σκοπό τη διασύνδεση του πολίτη με τις υπηρεσίες του δήμου, η πλατφόρμα της πλατφόρμας SafeAmeA που λειτουργεί ο δήμος σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Πατρών, το δίκτυο CO-SOLIDARITY PLATFORM (solidarity.co2gether.gr) το ηλεκτροκίνητο κάθισμα Seatrac για να μπορούν οι πολίτες με αναπηρία να μπαίνουν στη θάλασσα), έργα που μπορούν να κάνουν την Πάτρα φιλόξενη στα άτομα με αναπηρία. Με τιμιότητα και ειλικρινή προσπάθεια, παρά την γραφειοκρατία και τα ανυπέρβλητα εμπόδια καταφέραμε πολλά.

Είμαστε ήδη πολύ καλύτερα από ότι ξεκινήσαμε και πιστεύουμε πως αξίζουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών της πόλης μας, για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για μια ανθρώπινη Πάτρα, προσβάσιμη σε κάθε εμποδιζόμενο άτομο.

Εμείς θέλουμε ανάπτυξη για το λαό και τα παιδιά μας, γιατί ο μεγαλύτερος και πιο ανιδιοτελής επενδυτής είναι ο Λαός μας! Αυτός είναι ο λόγος που είμαι εκ νέου Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Κώστα Πελετίδη και την Λαϊκή Συσπείρωση!

Γιατί αυτά τα όνειρα και πολλά ακόμα η Δημοτική αρχή, τα πήρε από το μηδέν και τα εκπληρώνει!

Και κυρίως με καθαρά χέρια και κοιτάζοντάς σας με καθαρά μάτια!", αναφέρει η κυρία Συροκώστα.

Βιογραφικό

  • Η Ιουλία Συροκώστα – Σταθοπούλου είναι Παθολόγος - Λοιμωξιολόγος, Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών Διευθύντρια ΕΣΥ της Παθολογικής Κλινικής στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.
  • Είναι μέλος του ΔΣ του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου της Πάτρας ΚΟΔΗΠ και υπεύθυνη του γραφείου ΑμεΑ του ΔήμουΕίναι δημοτική σύμβουλος και εκ νέου υποψήφια με την «Λαϊκή Συσπείρωση» για το δήμο της Πάτρας.
  • Έχει μετεκπαιδευτεί στις ειδικές λοιμώξεις στο Νοσοκομείο Chelsea and Westminster Hospital NHS στο κεντρικό Λονδίνο με υποτροφία από την Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων (2012).
  • Έχει εξειδικευτεί στον Σακχαρώδη Διαβήτη στο Διαβητολογικό Κέντρο της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών (2017-2019) με απόφαση ΚΕΣΥ.
  • Υπηρετεί το ΕΣΥ ανήκει στο δυναμικό της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων και μετέχει στα τακτικά ιατρεία ενώ υπηρετεί στην κλινική Αποκατάστασης όπου παρέχει τις υπηρεσίες της σαν Παθολόγος Λοιμωξιολόγος στους νοσηλευόμενους και εξωτερικούς ασθενείς.
  • Είναι μέλος: του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών ,της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS, της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος, Της Ελληνικής Διαβητολογικής εταιρείας.
  • Εκτός από δημοτική σύμβουλος και επιστήμονας, είναι:Αντιπρόεδρος του παραρτήματος Αχαΐας του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών.Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού Π.Γ.Ν.Π «Δημήτρης και Βέρα Σφήκα» καιΑντιπρόεδρος στην Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δ .Ελλάδας.
  • Έχει οργανώσει και έχω συμμετάσχει σε ημερίδες με σκοπό :Την κοινωνική ευαισθησία και ενημέρωση απέναντι στις ευπαθείς ομάδες.
  • Την πρόληψη λοιμώξεων στον γενικό πληθυσμό και σε ειδικές κοινωνικές ομάδεςΜέτρα πρόληψης σε κλειστούς πληθυσμούς όπως οι υπάλληλοι καθαριότητας του δήμου και οι υπάλληλοι των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της πόλης μας.
  • Κατά τη διάρκεια της πανδημίας οργανώσαμε με το κοινωνικό οργανισμό διαδικτυακές ημερίδες που αφορούσαν ενημέρωση για τα εμβόλια.
  • Κατ ιδίαν επισκέψεις με την πρόεδρο του πολιτιστικού οργανισμού κυρία Κατερίνα Γεροπαναγιώτη σε εργαζόμενους οι οποίοι είχαν φόβο και αμφισβήτηση πάνω στα εμβόλια για να τους ενημερώσουμεΕίχε πλούσια αρθρογραφία που αφορούσε την ενημέρωση και προστασία από τον κορωνοϊό.
  • Εισηγήθηκε μέτρα που έπρεπε να ληφθούν για τις ευπαθείς ομάδες από τον κορωνοϊό στους αρμόδιους φορείς όπως και τη διεύρυνση των ευπαθών ομάδων με την προσθήκη των θαλασσαιμιών.
  • Λειτούργησε συμβουλευτικά σαν λοιμωξιολόγος τόσο στο κοινωνικό οργανισμό όσο και στο δήμο σε διάφορες κοινωνικές δράσεις (χορός δήμαρχου, κατασκηνώσεις κλπ).
  • Εισηγήθηκε το ψήφισμα που πέρασε πλειοψηφικά από το Δημοτικό συμβούλιο και αφορούσε την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών.
  • Έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση σχετικά με τα προβλήματα που απασχολούν τα Άτομα με Αναπηρία στην Πάτρα, ιδιαίτερα στον τομέα της αποκατάστασης.
  • Εισηγήθηκε και πρωτοστάτησε σε πολλές από τις παρεμβάσεις που υλοποιεί στην Πάτρα η σημερινή Δημοτική Αρχή για να βοηθήσει τα ΑμεΑ.
  • Μένει και εργάζεται στην πόλη της Πάτρας, είναι παντρεμένη με τον γιατρό καρδιολόγο Χρήστο Σταθόπουλο με τον οποίο έχει αποκτήσει μία κόρη τη Μαίρη φοιτήτρια στο Ε έτος της ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις