Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΟΑΚΑ: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη στατικότητά του

ΟΑΚΑ: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη στατικότητά του

Μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν για το στέγαστρο Καλατράβα

Το τι έγινε αλλά και το τι δεν έγινε την τελευταία 5ετία στο ΟΑΚΑ σχετικά με τη στατικότητα των δύο στεγάστρων «Καλατράβα» μπαίνει στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών που θα διενεργήσουν προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, που αποκαλύφθηκε χθες  και έχει προκαλέσει σοβαρά ερωτήματα για τη διαχείριση της, από τις αρμόδιες αρχές.

Με εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνη Ελευθεριάνου, θα διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα, από τον εισαγγελέα, Νικόλαο Μαργαρίτη, ο οποίος θα ερευνήσει μεταξύ άλλων, σε βάθος πενταετίας, ποιες ήταν οι εισηγήσεις του κατασκευαστή για τη συντήρηση κι αν τηρήθηκαν, αν υπήρχαν εισηγήσεις άλλων οργάνων για περιοδική συντήρηση κι αν ναι σε ποιους είχαν υποβληθεί και ποια ήταν η κατάληξή τους και γιατί έγινε η μελέτη που έδειξε τώρα το πρόβλημα και με ποια αφορμή ξεκίνησε αυτή.

 

Διαβάστε στο sportin.gr

Το σοβαρό ζήτημα που υπάρχει στο ΟΑΚΑ αποκαλύφθηκε χθες μέσα από ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ στην οποία αναφέρεται ότι στο πλαίσιο σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Αθλητισμού, του ΟΑΚΑ και του ΤΑΙΠΕΔ για το έργο «Ανακαίνιση Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών», παρελήφθη μελέτη για την εκτεταμένη επιθεώρηση των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα και των πολυκαρβονικών των στεγάστρων των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.

Στη μελέτη αναφέρεται ότι οι μεταλλικές κατασκευές του στεγάστρου του κεντρικού σταδίου και του ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

Λόγω αυτού, αποφασίστηκε να ανασταλεί κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο κεντρικό στάδιο και στο ποδηλατοδρόμιο.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα ερευνηθούν μεταξύ άλλων τα αδικήματα της έκθεσης σε κίνδυνο και της παραβίασης κανόνων οικοδομικής ασφάλειας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις