Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μπομπ Μενέντεζ: Στο εδώλιο για διαφθορά ο γερουσιαστής

Μπομπ Μενέντεζ: Στο εδώλιο για διαφθορά ...

Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ, Μπομπ Μενέντεζ, και η σύζυγός του παραπέμπονται σε δίκη για δωροδοκία. Τι αναφέρει το κατηγορητήριο.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ Μπομπ Μενέντεζ κατηγορήθηκε για αδικήματα που σχετίζονται με τη διαφθορά, για δεύτερη φορά μέσα σε 10 χρόνια, όπως μεταδίδει το CNN.

 Ο Μενέντεζ και η σύζυγός του, Ναντίν Αρσλάνιαν Μενέντεζ, παραπέμφθηκαν σε δίκη για αδικήματα δωροδοκίας «αναφορικά με τη σχέση τους με τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ», έγραψε στο Twitter ο εισαγγελέας των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη.

 Οι εισαγγελείς του γραφείου του εισαγγελέα των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης ερευνούσαν μεταξύ άλλων αν ο Μενέντεζ, ή η σύζυγός του έλαβαν αθέμιτα δώρα.

Ο Μενέντεζ έχει αρνηθεί σθεναρά οποιαδήποτε παράβαση. Τον Απρίλιο, δήλωσε στο CNN: «Αυτή η έρευνα θα καταλήξει, πιστεύω, σε απολύτως τίποτα».

 Αυτή είναι η δεύτερη σειρά κατηγοριών διαφθοράς που απαγγέλλει το Υπουργείο Δικαιοσύνης στον Μενέντεζ μέσα σε μια δεκαετία. Προηγουμένως είχε αποκρούσει συνωμοσία, δωροδοκία και απάτη για έντιμες υπηρεσίες που σχετίζονταν με υποτιθέμενες προσωπικές χάρες.

Παραιτείται από πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων;

Οι κανόνες της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Γερουσίας θα αναγκάσουν τον Μενέντεζ να παραιτηθεί από πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, αλλά μπορεί να συνεχίσει να υπηρετεί στην επιτροπή. Το CNN επικοινώνησε με το γραφείο του Μενέντεζ στη Γερουσία για σχόλια.

Τι ισχυρίζεται το κατηγορητήριο

Το κατηγορητήριο των 39 σελίδων ισχυρίζεται ότι, αρχής γενομένης από το 2018, ο Μενέντεζ και η σύζυγός του δέχθηκαν δωροδοκίες εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων με αντάλλαγμα τη χρήση της δύναμης και της επιρροής του γερουσιαστή για τον πλουτισμό και την προστασία των τριών επιχειρηματιών - Wael Hana, Jose Uribe και Fred Daibes - και προς όφελος της κυβέρνησης της Αιγύπτου.

 Οι δωροδοκίες φέρεται να περιλάμβαναν μετρητά, χρυσό, πληρωμές για υποθήκη κατοικίας, αποζημίωση για «χαμηλή ή μη εμφάνιση», ένα πολυτελές όχημα και «άλλα πράγματα αξίας», σύμφωνα με το έγγραφο. Οι εισαγγελείς συμπεριέλαβαν φωτογραφίες των μετρητών και δύο από τις ράβδους χρυσού που λένε ότι κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του Μενέντεζ και σε μια θυρίδα τον Ιούνιο του 2022:

 Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι κατά τη διάρκεια της «διεφθαρμένης σχέσης», ο Μενέντεζ υποσχέθηκε να προβεί σε επίσημες πράξεις με αντάλλαγμα τις δωροδοκίες που ωφελούσαν τον ίδιο και τη σύζυγό του. Ο γερουσιαστής κατηγορείται ότι παρείχε ευαίσθητες, μη δημόσιες κυβερνητικές πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που υπηρετούσαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κάιρο στη Ναντίν Μενέντεζ, η οποία ήταν τότε φίλη του, τις οποίες φέρεται να προώθησε στη Χάνα. Η Χάνα στη συνέχεια κοινοποίησε τις πληροφορίες σε έναν ανώνυμο Αιγύπτιο κυβερνητικό αξιωματούχο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις