Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Στερεοτυπάκια ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Για πρώτη φορά στην Πάτρα: Ρητορικός όμι...

Για πρώτη φορά στην Πάτρα: Ρητορικός όμιλος για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου

Ενημερωθείτε αναλυτικά το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου

THE BEST KID'S DIARY 2023
/

Τί είναι ο ρητορικός όμιλος για παιδιά

Είναι ένα εργαστήριο στο οποίο με παιγνιώδη κι ευχάριστο τρόπο οι νεαροί μαθητές καλλιεργούν άμεσα την έκφρασή τους και αναπτύσσουν την κριτική τους ικανότητα. Στην εκπαιδευτική ρητορική ακόμα και τα συνεσταλμένα, ντροπαλά παιδιά σταδιακά «λύνονται», αποκτούν θάρρος, γίνονται πιο κοινωνικά.

Στην εκπαιδευτική ρητορική ανατίθεται στους μαθητές μια θέση την οποία καλούνται να στηρίξουν με επιχειρήματα. Τα videogames βλάπτουν ή ωφελούν; Η τραπ μουσική συνιστά Τέχνη; Τα πλούτη φέρνουν την ευτυχία; Νικητές θα είναι αυτοί που θα εκφέρουν τα πιο πειστικά επιχειρήματα.

Η εκπαιδευτική ρητορική, ως η πλέον αποδοτική παιδαγωγική μέθοδος για την καλλιέργεια της σκέψης και της γλώσσας, είναι ευρέως διαδεδομένη παγκοσμίως. Σε όλη την Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια λειτουργούν ρητορικοί όμιλοι για παιδιά, εντός των περισσότερων ιδιωτικών σχολείων, σε κάποια δημόσια σχολεία αλλά και στη φροντιστηριακή εκπαίδευση.

 

Ποια είναι τα οφέλη για έναν μαθητή από τη συμμετοχή του σε έναν ρητορικό όμιλο

Δίνεται μεγάλη έμφαση στη δραστική βελτίωση του γραπτού και του προφορικού λόγου του παιδιού με τρόπο παιγνιώδη κι ευχάριστο. Τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά κι εμφανή μέσα σε λίγους μήνες. Θα διδαχθεί ο τρόπος δόμησης ενός έγκυρου, πειστικού επιχειρήματος. Επίσης, θα δωθεί κίνητρα στα παιδιά για να έρθουν σε επαφή με εξωσχολικά βιβλία κι εγκυκλοπαίδειες αλλά και για να αξιοποιήσουν δημιουργικά το διαδίκτυο. Στους άμεσους στόχους είναι η οργάνωση κοινών «προπονήσεων» με μαθητές ρητορικών ομίλων γειτονικών πόλεων και η συμμετοχή σε ρητορικούς αγώνες.

 

Για ποιο λόγο σε μια χρονική περίοδο, κατά την οποία η μέση ελληνική οικογένεια αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, να γράψει ένας γονέας το παιδί του στον ρητορικό όμιλό σας

Τα δίδακτρα είναι λογικά. Από την άλλη, βασικός σκοπός της λειτουργίας του ρητορικού ομίλου είναι η δημιουργία ενός κινήτρου στα παιδιά και στους εφήβους για να «ξεκολλήσουν» για κάποιες ώρες από την τεχνολογία. Για να μπορούν με επιχειρήματα να απαντούν στις προκλήσεις που καθημερινά καλούνται να αντιμετωπίσουν, από την παρενόχληση από κάποιον συμμαθητή μέχρι μια λεκτική αντιπαράθεση. Για να αποκτήσουν ποιοτικό λόγο και δομημένη σκέψη. Και βέβαια, το μάθημα της έκθεσης που είναι πλέον το καθοριστικότερο μάθημα για την εισαγωγή στις ιατρικές, στις νομικές και στα Πολυτεχνεία. Άρα μιλάμε για μια επένδυση για το μέλλον. Έρευνες στις Η.Π.Α. έχουν δείξει ότι μαθητές που ασχολούνται από μικρή ηλικία με το εκπαιδευτικό debate είναι αριστούχοι και γίνονται δεκτοί από τα καλύτερα πανεπιστήμια. 

Για περισσότερες πληροφορίες  μπορούν οι ενδιαφερόμενοι γονείς και μαθητές να μιλήσουν με τον υπεύθυνο καθηγητή κ. Κώστα Σίδερη, φιλόλογο και συγγραφέα, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στον χώρο εκπαίδευσης Παντανάσσης 33.

Κλείστε θέση στο τηλ.: 2610240699!

 

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Μάθε που ψηφίζεις με ένα κλικ: Η εφαρμογή που σου δείχνει το εκλογικό σου τμήμα και στον χάρτη

Πλήρης Οδηγός Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2023: Πόσους σταυρούς βάζουμε για δήμο και περιφέρεια - Όλα όσα θέλετε να ξέρετε πριν την κάλπη

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: Όλες οι ειδήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στους Δήμους και τις Περιφέρειες, τους συνδυασμούς, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών και τα exit polls

Αποτελέσματα Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2023: Πώς θα μεταδοθούν - Πώς θα δείτε ποσοστά και σταυρούς

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr