Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ποιος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης που έγινε πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ, τάραξε τα νερά και ανέτρεψε τα δεδομένα

 Ποιος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης που έ...

Τα πρώτα χρόνια της ζωής του, οι γονείς και η καριέρα στην Αμερική

Ο Στέφανος Κασσελάκης γεννήθηκε στο Μαρούσι και μεγάλωσε στην Εκάλη.

Εκεί, όπως ανέφερε και στο βίντεο υποψηφιότητάς του, γνώρισε μια άλλη ζωή. 

Στην ηλικία των 14 ετών, το 2002, φεύγει για την Αμερική κερδίζοντας ένα μεγάλο μαθηματικό διαγωνισμό και με υποτροφία σπουδάζει σε λύκειο της Μασαχουσέτης.

Κατόπιν ακολούθησαν σπουδές στο πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Παράλληλα εργάζεται στην προεκλογική καμπάνια του Τζο Μπάιντεν.

Το 2009 βρήκε δουλειά στην Goldman Sachs ενώ στην συνέχεια φεύγει από εκεί και μέσω ενός δικτύου γνωριμιών που έχει δημιουργήσει ασχολείται με τις επιχειρήσεις start up.

Το 2015 ο Στέφανος Κασσελάκης ιδρύει ένα επενδυτικό κεφάλαιο, το οποίο περιέχει δύο εταιρείες διαχείρισης πλοίων, πέντε πλοία ήταν ξηρού φορτίου και δύο ήταν δεξαμενόπλοια. Το 2018 πουλάει τα πάντα, αλλά το επενδυτικό κεφάλαιο εξακολουθεί να υφίσταται.

Οι γονείς
Η οικογένεια του Στέφανου Κασσελάκη πέρασε από πολλές οικονομικές διακυμάνσεις, με την μαμά του να είναι οδοντίατρος και ο πατέρας του επιχειρηματίας.

Ο πατέρας του Θόδωρος Κασσελάκης βρέθηκε σε δικαστικές περιπέτειες ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της CASCO ΑΒΕΕ, μιας εταιρίας με αντικείμενο εργασιών την παραγωγή και εμπορία ναυτιλιακών χρωμάτων και επιχρισμάτων.

Η μητέρα του, οδοντίατρος στο επάγγελμα, έχει κάνει καριέρα ως καθηγήτρια στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Σήμερα η μητέρα του είναι επίκουρη καθηγήτρια κλινικής αποκατασταστικής οδοντιατρικής στηνΟδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια.

Χαρακτηριστικά αναφέρει στο βίντεο με το οποίο ανακοίνωσε σήμερα το πρωί την υποψηφιότητά του ότι:

«Η μητέρα μου, οδοντίατρος, δούλευε μέρα-νύχτα να στηρίξει τον πατέρα μου, όσο εκείνος άρχιζε την εταιρεία του. Τελικά αυτή η εταιρεία μεγάλωσε και εγώ βρέθηκα να μεγαλώνω στην Εκάλη.
Μόνο που αυτή η ευμάρεια ήταν τελικά επιφανειακή, όπως ήταν και της Ελλάδας. Το παραδικαστικό κύκλωμα χτύπησε τους γονείς μου και τους πήρε ό,τι είχαν και δεν είχαν».

Η προσωπική ζωή 
«Δεν έχω γκέι ατζέντα. Έχω ανθρώπινη ατζέντα. Με προτάσεις που τις διαβάσατε πριν από μερικές μέρες, που άλλοι φοβούνται να τις πουν».

Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε παρουσιάσει και τον σύντροφο της ζωής του, με τον οποίο συμβιώνουν τα τελευταία 4 χρόνια.

«Γνώρισα τον Τάιλερ στα 31 μου. Νοσοκόμος στις ΜΕΘ, ξαγρυπνούσε δίπλα στους ασθενείς, ενώ έκανε το διδακτορικό του με το φως της μέρας. Και όπως είχα δει από τους γονείς μου στα εύκολα και στα δύσκολα, όταν βρίσκεις έναν άνθρωπο καλύτερο από σένα, κάνεις ό,τι μπορείς να τον κρατήσεις, ό,τι και να λένε οι άλλοι».

Ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ  και στο βιογραφικό του, που έχει αναρτηθεί στη σελίδα του κόμματος, διαβάζουμε:

«Ο Στέφανος Κασσελάκης γεννηθήκε το 1988 στο Μαρούσι. Από το 2015 δραστηριοποιείται στον χώρο της Ναυτιλίας.

Έχοντας κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό «Αρχιμήδη» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ο Στέφανος εκπροσώπησε τη χώρα μας στην μαθηματική Βαλκανιάδα νέων και, χάρη στη διάκρισή του, έλαβε πλήρη υποτροφία από το λύκειο Phillips Academy στο Andover της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, όπου και μετανάστευσε από την ηλικία των 14 ετών.

Φοίτησε στο πρόγραμμα Huntsman του University of Pennsylvania με υποτροφία του Ανδρέα Δρακόπουλου και έλαβε δύο πτυχία: B.Sc. στα χρηματοοικονομικά από το Wharton School of Business και Β.Α. στις διεθνείς επιστήμες από το College of Arts & Sciences.

Παράλληλα με τις σπουδές του, ο Στέφανος εργάστηκε εθελοντικά στο επιτελείο του τότε Γερουσιαστή Joe Biden για τις Προεδρικές Εκλογές του 2008. Εργάστηκε επίσης και στο think tank εξωτερικής πολιτικής `Center for Strategic and International Studies` στη Washington, DC.
Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, αρχικά με τη ‘Στήλη του Φοιτητή’ και αργότερα με το ‘Χρώμα της Αγοράς’.

Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική διαδικτυακή πλατφόρμα ‘CVfromGreece’, μέσω της οποίας βοήθησε νέους να βελτιώσουν τα βιογραφικά τους για αιτήσεις εργασίας ή σπουδών στο εξωτερικό.

Ο Στέφανος ζει στο Miami των ΗΠΑ. Μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Είναι ιδιαίτερα φιλόζωος και ευαισθητοποιημένος σε θέματα ισότητας και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Το τελευταίο διάστημα έχει ανεβάσει μία ανοιχτή πλατφόρμα ιδεών στο διαδίκτυο, στην οποία καταθέτει τις προτάσεις του για μία σειρά από ζητήματα από τα εργασιακά και το φορολογικό, έως τα εθνικά θέματα, τα κοινωνικά ζητήματα και τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις