Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η αλήθεια για τις καθαρίστριες των σχολείων

Η αλήθεια για τις καθαρίστριες των  σχολείων

Του Γιώργου Ζαφειρόπουλου

 

Και πάλι η δημοτική αρχή του ΚΚΕ μέσα από τις πορείες και τις μόνιμες καταγγελίες  ισχυρίζεται πως πέτυχε να προσλάβει με πλήρες ωράριο εργασίας 180 καθαρίστριες για τα σχολεία της Πάτρας όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της..

Είναι γεγονός ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ,  όπως αναφέρει στην  ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή , έχουν αφήσει αυτές τις εργαζόμενες στην τύχη τους και ότι μόνο αυτοί ενδιαφέρονται.

¨Ας εξετάσουμε λοιπόν τα γεγονότα και ποια είναι η αλήθεια  από την οποία η δημοτική αρχή του ΚΚΕ έχει πάρει διαζύγιο

Με την 61784  της 21ης Ιουλίου 2023 απόφαση το Υπουργείο εσωτερικών εγκρίνει για την Πάτρα την πρόσληψη σε ανώτατο αριθμό την απασχόληση  323 καθαριστριών  για 968 ώρες  ημερησίως.

Οι 323 καθαρίστριες είναι  ο μέγιστος αριθμός για τις αντίστοιχες ώρες

(968)  με τρίωρη δηλαδή απασχόληση.

 Η απόφαση όμως του Υπουργείου εσωτερικών δίνει την δυνατότητα  όπως αναφέρει <<Ο  κάθε δήμος  να καθορίζει ελεύθερα τις ώρες ημερήσιας απασχόλησης των ατόμων που  προσλαμβάνει, υπό την προϋπόθεση τήρησης των μέγιστων ορίων >> καθώς και τον αριθμό των καθαριστριών.

Τι έκανε η δημοτική αρχή  εφαρμόζοντας απολύτως την υπουργική απόφαση? Μείωσε τις  προσλαμβανόμενες καθαρίστριες  σε 180  από 323, όμως οι ώρες απασχόλησης παραμένουν 968.

Συμπέρασμα, οι καθαρίστριες θα εργάζονται με σχεδόν πλήρες ωράριο αφού είναι λιγότερες  (180) και θα αμείβονται  για 968 ώρες ημερησίως  από το κράτος . Αυτή είναι η επανάσταση . Έτσι η δημοτική αρχή καταγγέλλει τις αστικές κυβερνήσεις αλλά εισπράττει και εφαρμόζει απολύτως τις αποφάσεις των και ταυτόχρονα με ψέματα θέλει να πιστέψουμε ότι ανέτρεψε την κυβερνητική απόφαση .

Να  θυμίσω βέβαια  ότι η δημοτική αρχή Πελετίδη  καταψήφισε την ενίσχυση των σχολικών τροχονόμων με 100 ευρώ τον μήνα που δόθηκε  επί δημαρχίας Ανδ.  Φούρα και μετά την εκλογή τους  τα αφαίρεσαν .  Αυτοί είναι οι υπερασπιστές της εργατικής τάξης  στην πράξη.

Μια δημοτική αρχή που πάνω από όλα είναι το κόμμα  και ασκεί  καταστροφική πολιτική  για την πόλη . Το ψέμα,  η κοροϊδία και η προσβολή της νοημοσύνης των πολιτών τα τελευταία  δέκα χρόνια εξουσίας της παράταξης του ΚΚΕ,  πιστεύω να τελειώσει τον Οκτώβρη .

Ελπίζω οι πολίτες της Πάτρας να επιλέξουν την αλήθεια και την  ειλικρίνεια  από το ψέμα και την κοροϊδία.

 

Ζαφειρόπουλος Γιώργος

Πρώην Αντιδήμαρχος

Υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος  με τον Β. Αϊβαλή

                                                                                                  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις