Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Φάμελλος σε Μητσοτάκη: Κανιβαλίσατε τη Δούρου και μιλάτε για τεκμήριο αθωότητας, συντηρείτε τις συνωμοσίες

Φάμελλος σε Μητσοτάκη: Κανιβαλίσατε τη Δ...

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ρίχνει στη συζήτηση για τις φωτιές θεωρίες συνωμοσίας και πως δεν αναλαμβάνει την πραγματική του ευθύνη

Τα περίπολα των κυνηγών κεφαλών και των αυτόκλητων "υπερασπιστών" της πατρίδας είναι αποτέλεσμα αποτυχίας της κρατικής ασφάλειας, σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή στη συζήτηση για τις φωτιές.

"Αμφισβητείται ο πυρήνας της Δημοκρατίας και ο ορθός λόγος της Επιστήμης, έχετε ευθύνη για αυτό κύριε Μητσοτάκη", είπε ο κ. Φάμελλος. "Είναι επικίνδυνο να παίζεται παιχνίδια με θεωρίες συνωμοσίας. Έχετε αποδείξεις για εμπρησμούς; Από την ανάκριση των απαχθέντων μεταναστών δεν προέκυψε κάτι. Έχει η Πολιτεία και η ΕΥΠ τέτοια στοιχεία; Έχει εντοπίσει η ΕΥΠ τέτοια φαινόμενα; Αν έχετε στοιχεία να τα φέρετε εδώ", πρόσθεσε, καλώντας τον πρωθυπουργό να σταματήσει τη ρητορική που ανέπτυξη ότι "σημειώθηκαν φωτιές στις οδούς της παράνομης μετανάστευσης".

"Μαγειρεύετε τα στοιχεία για να μη λάβετε την πολιτική ευθύνη", είπε. Όπως ανέφερε, από τον πρωθυπουργό "δεν ακούσαμε καμία συγγνώμη".

Ο κ. Φάμελλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχασε χρόνο στην υλοποίηση του πορίσματος Γκολντάμερ. Στάθηκε στην ανάγκη αλλαγής του σχεδίου πρόληψης, επισημαίνοντας ότι πρέπει να δοθεί εκεί η προτεραιότητα. Μίλησε, δε, για λανθασμένη "στρατηγική της εκκένωσης που η φωτιά σβήνει στη θάλασσα". Τόνισε, επιπλέον, ότι πρέπει να είναι κεντρικός ο ρόλος των δασικών υπηρεσιών.

"Είτε δεν γνωρίζατε την κατάσταση και είστε ανεπαρκής, είτε γνωρίζατε και παραπλανούσατε. Και τα δύο είναι επικίνδυνα" σημείωσε για την πρόληψη, αναφερόμενος σε παλαιότερη δήλωση του πρωθυπουργού, ότι η χώρα θα ήταν έτοιμη για τις πυρκαγιές.

"Υπάρχει αιτιολογημένη αγωνία στον Έβρο", πρόσθεσε, ενώ στάθηκε πως οι πολίτες περιφρούρησαν τα χωριά τους στις φωτιές με εθελοντικές δυνάμεις την ώρα που η Πολιτεία δεν έπραξε όπως έπρεπε. "Εμείς οι βουλευτές πρέπει να αποτρέπουμε εκδηλώσεις μίσους, αυτό λέει ο κώδικας δεοντολογίας", είπε ο κ. Φάμελλος. "Έκανε κάτι ο πρόεδρος της Βουλής για την καταγγελία μας ότι υποκινείται φυλετικό μίσος από εκπροσώπους της Βουλής;", διερωτήθηκε ακόμη.

Σχολιάζοντας τα όσα ακούστηκαν για την αναβάθμιση στελεχών που διαχειρίστηκαν την κρίση στο Μάτι και το "τεκμήριο αθωότητας" που επικαλέστηκε για αυτούς ο πρωθυπουργός, ο κ. Φάμελλος ανέφερε: "Τεκμήριο αθωότητας δεν υπάρχει για τα πολιτικά πρόσωπα; Κανιβαλίσατε πάνω στην κ. Δούρου και τώρα μας μιλάτε για τεκμήριο αθωότητας;".

Ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι "καταθέσαμε προτάσεις για θεσμικές αλλαγές, όμως δεν ακούσαμε ούτε κουβέντα για θεσμικές αλλαγές, καμία μεταρρυθμιστική πρόταση".  "Δεν υπάρχει καμία έμπνευση, ούτε καν για ένα επικοινωνιακό παιχνίδι;", σχολίασε.

Ανέφερε ακόμη ότι το κλίμα ανασφάλειας δεν οφείλεται μόνο στα τραγικά ατυχήματα και τις πυρκαγιές "αλλά και σε μια άλλη πολιτική που ασκείτε για τα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής που δημιουργούν και άλλα ζητήματα κοινωνικής συνοχής".

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις