Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

LIVE Βουλή: Ξεκίνησε η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τις φωτιές- Στο βήμα ο πρωθυπουργός

LIVE Βουλή:  Ξεκίνησε η προ ημερησίας δι...

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο σήμερα

Ξεκίνησε στη Βουλή η προ ημερήσιας διάταξης, συζήτηση για τις φωτιές και στο βήμα έχει ανέβει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη Βουλή έρχεται σήμερα προ ημερήσιας διάταξης το θέμα των πυρκαγιών και το πολιτικό θερμόμετρο αναμένεται να ανέβει, τη στιγμή που το πύρινο μέτωπο στον Έβρο καίει για 13η διαδοχική ημέρα.

Η κόντρα των πολιτικών αρχηγών για τη διαχείριση στα μέτωπα της φωτιάς ανά τη χώρα, μεταφέρεται στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στις 10.30 το πρωί.

Ο κ. Μητσοτάκης -σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση- θα αναφερθεί  στα μέτρα στήριξης των πληγέντων και τις πρωτοβουλίες που δρομολογεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης.

Στις 19:00 ο πρωθυπουργός θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζώρτζια Μελόνι, με την οποία θα έχει δείπνο εργασίας.

Τα «πυρά»
Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει σφοδρά «πυρά» κατά της κυβέρνησης όσον αφορά τη διαχείριση των πυρκαγιών, με την Κουμουνδούρου να κάνει λόγο για μια αδύναμη πολιτεία.

«Όχι μόνο η Ελλάδα είναι πρώτη στη Μεσόγειο, αλλά είναι σε νούμερα 50% πάνω από την Ισπανία σε καμένες εκτάσεις. Έχουμε τη μεγαλύτερη εξελισσόμενη πυρκαγιά για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα τα τελευταία 20 έτη, έχουμε θρηνήσει ανθρώπινα θύματα, δεκάδες φέτος ανθρώπινα θύματα. Πρέπει ο κ. Μητσοτάκης να αποφασίσει να αλλάξει πολιτική. Η πολιτική της αδύναμης πολιτείας με πολύ επικοινωνία δεν βοηθάει τον τόπο μας», τόνισε από την πλευρά του ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς να προστατεύσει το κόσμημα της βιοποικιλότητας της χώρας, που ήταν το δάσος της Δαδιάς. Ακόμη και σήμερα, δωδέκατη ημέρα, καίει η φωτιά. Έχουν καεί 800.000 στρέμματα, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων χωρίς λαϊκισμούς», επεσήμανε στο μεταξύ ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις