Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στη Βουλή μεταφέρεται η κόντρα για τις φωτιές: Πότε αναμένεται η συζήτηση – Ποια νομοσχέδια θα εισαχθούν

Στη Βουλή μεταφέρεται η κόντρα για τις φ...

Από την Δευτέρα οι εργασίες της Βουλής σταδιακά αρχίζουν μετά την καλοκαιρινή διακοπή

Το βλέμμα στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τις φωτιές έχουν στραμμένο τα κόμματα, καθώς πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Ούτως ή άλλως από την Δευτέρα οι εργασίες της Βουλής σταδιακά αρχίζουν μετά την καλοκαιρινή διακοπή.

Οι εκκρεμότητες, άλλωστε, είναι αρκετές, αφού πλην της προ ημερησίας ήδη ένα νομοσχέδιο έχει έρθει στη Βουλή ενώ ένα ακόμα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση (εργασιακό). 

Την προσεχή Τρίτη ξεκινά στην αρμόδια Επιτροπή το σχέδιο νόμου που αφορά τη διοικητική συνεργασία στον τομέα της φορολογίας και άλλες διατάξεις για τη φορολογική διαδικασία, την κατάρτιση του κρατικού προϋπολογισμού και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Ειδικότερα, προβλέπει ρυθμίσεις με τις οποίες οι ψηφιακές πλατφόρμες υποχρεώνονται να διαβιβάζουν στην ΑΑΔΕ τα δεδομένα των συναλλαγών που πραγματοποιούν οι χρήστες τους, διασταυρώσεις στοιχείων και πρόβλεψη για κοινούς και ταυτόχρονους ελέγχους με τις φορολογικές αρχές των άλλων κρατών - μελών της Ε.Ε. Με το εν λόγω νομοσχέδιο ενσωματώνεται στην εθνική νομοθεσία η Οδηγία 2021/54 σχετικά με τη διοικητική συνεργασία στον τομέα της φορολογίας. 

Πυρκαγιές 
Τα πλέον κρίσιμα, πάντως, αναμένεται να εισαχθούν στην Ολομέλεια στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα, σε ένα από τα πρώτα νομοσχέδια θα συμπεριλαμβάνεται η  προστασία των δασών και η αυστηροποίηση των ποινών για τους εμπρηστές (με κλιμακωτή αύξηση προστίμου για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια μέχρι 30.000 ευρώ). Στο ίδιο διάστημα πιθανότατα θα έρθουν και οι όποιες εξαγγελίες θα κάνει ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διάταξη συζήτηση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κ. Μητσοτάκης ετοιμάζει νέες πρωτοβουλίες, κυρίως σε ότι αφορά την πρόληψη. 

Διαφωνίες, εντάσεις και κόντρες αναμένεται να προκαλέσει τον νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας. Σύντομα θα συνεδριάσουν οι αρμόδιες επιτροπές και στις αρχές Σεπτέμβρη θα εισαχθεί στην Ολομέλεια προς ψήφιση. Θυμίζουμε ότι μεταξύ άλλων περιλαμβάνει Εργασία σε δύο εργοδότες (μέχρι 13 συνεχόμενες ώρες), συμβάσεις με μηδενικές ώρες απασχόλησης και «κατά παραγγελία», εξαήμερη εργασία με αυξημένο ημερομίσθιο, δοκιμαστική εργασία έως 6 μήνες, τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων που επιλέξουν να εφαρμόσουν ταχύτερα την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, πριν αυτή γίνει υποχρεωτική στον κλάδο τους, κα. 

Στις αρχές Σεπτέμβρη αναμένεται επίσης να κατατεθεί το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, στο οποίο θα συμπεριληφθούν οι εξαγγελίες για την εργασία των συνταξιούχων, ενώ θα ακολουθήσει αυτό του Υπουργείο Εσωτερικών για το επιτελικό κράτος Νο2. Τέλος, μια σημαντική κυβερνητική εκκρεμότητα είναι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, όπου ετοιμάζεται ρύθμιση bypass του άρθρου 16, μέχρι να ξεκινήσει διαδικασία για τη Συνταγματική αναθεώρηση. 

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις