Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τσελίκ: «Απαράδεκτη» η στάση της δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο

Τσελίκ: «Απαράδεκτη» η στάση της δύναμης...

Ανθρωπιστικό χαρακτήρα έχουν τα έργα για τα οποία έγιναν την Παρασκευή επεισόδια, λέει ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν

«Πυρά» κατά του ΟΗΕ εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ

Τα έργα στα κατεχόμενα «έχουν ανθρωπιστικό σκοπό» ανέφερε σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ.

Σε ανάρτησή του μεταφέρει την επίσημη θέση της Άγκυρας για την κατασκευή του δρόμου από το κατεχόμενο χωριό Άρσος προς το δικοινοτικό χωριό Πύλα στη Πράσινη Γραμμή της Κύπρου. Χθες, Παρασκευή, είχαν γίνει εκτεταμένα επεισόδια στο σημείο, με επιθέσεις Τουρκοκυπρίων κατά ανδρών της δύναμης ου ΟΗΕ.

Στην ανάρτησή του ο γράφει: «Ο δρόμος μεταξύ Πύλας και Άρσους, ο οποίος κατασκευάζεται για να διευκολύνει την πρόσβαση των Τουρκοκυπρίων στα εδάφη τους στην Πύλα, έχει ανθρωπιστικό σκοπό.

» Αντίθετα, η στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο έναντι των έργων κατασκευής του δρόμου Πύλας – Άρσους είναι απαράδεκτη και εξαιρετικά λανθασμένη.

» Η εν λόγω στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης, η οποία αποσκοπεί στην ικανοποίηση της “Ελληνοκυπριακής Διοίκησης”, έχει βλάψει την παρουσία και την αξιοπιστία της στην Κύπρο».

Ο Τσελίκ αναφέρεται στην κυβέρνηση της Κύπρου ως «Ελληνοκυπριακής Διοίκησης», όπως κάνει πάντα η Άγκυρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις