Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέα Φιλαδέλφεια: «Μου είπαν ότι έρχονται 100 άτομα. Αλλά ούτε μία κλούβα…»

Νέα Φιλαδέλφεια: «Μου είπαν ότι έρχονται...

Αυτόπτες μάρτυρες των επεισοδίων, περιγράφουν το χρονικό μιας προσχεδιασμένης επίθεσης επισημαίνοντας ότι η αστυνομία ήταν απούσα

Είχαν περάσει δώδεκα ώρες από τη δολοφονική επίθεση των χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και πέντε αστυνομικοί, με πλαστικά γάντια στα χέρια και μάσκες στα πρόσωπα, ερευνούσαν ακόμη το πρωί της Τρίτης την περιοχή γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ αναζητώντας πειστήρια οπαδικής βίας.

Ηταν τόσοι οι δράστες, τόσο το μένος, που ακόμη προέκυπταν νέα ευρήματα, τα οποία τοποθετούσαν σε διαφανή σακουλάκια.

Κάποια στιγμή εντόπισαν και ένα ξύλινο ρόπαλο με κηλίδες αίματος. Το φωτογράφισαν και το μάζεψαν. Τουλάχιστον 30 πεταμένα στειλιάρια φέρεται να είχε βρει λίγες ώρες νωρίτερα ένας από τους φύλακες του γηπέδου. Ωστόσο, τα σημεία όπου γίνονταν χθες το μεσημέρι οι έρευνες δεν ήταν διαρκώς αποκλεισμένα, παρότι συνεχίζονταν οι έλεγχοι των αστυνομικών. Ο καθένας μπορούσε να τα προσεγγίσει.

Κατά μία εκδοχή, ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής, αφού μαχαιρώθηκε στο αριστερό χέρι, φέρεται να μετακινήθηκε αιμόφυρτος αρκετά μέτρα, μέχρι ένα περίπτερο, κοντά στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας, που βρίσκεται απέναντι από το γήπεδο της ΑΕΚ. 

Υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης του γηπέδου έδειχνε χθες διάσπαρτες κηλίδες αίματος στο έδαφος λέγοντας ότι υποδείκνυαν αυτή τη διαδρομή. Σύμφωνα με ανακοίνωση του «Ερυθρού Σταυρού», ο 29χρονος διακομίσθηκε νεκρός στο νοσοκομείο στις 23.45 της Δευτέρας.

Διαβάστε στο sportin.gr

 



Αυτόπτες μάρτυρες των επεισοδίων, περιέγραφαν το χρονικό μιας προδιαγεγραμμένης επίθεσης. Ενας εξ αυτών λέει ότι είχε καθίσει σε μια καφετέρια έξω από το γήπεδο στις 20.00 και ότι ήδη υπήρχε μεταξύ κάποιων ατόμων στην περιοχή ανησυχία, «ότι ίσως γινόταν κάποιο “ντου”». «Η πλατεία εδώ μαζεύει κόσμο το καλοκαίρι, οικογένειες, παιδιά, δεν είναι πλατεία χούλιγκαν, δεν είναι γκέτο», λέει. Αλλος συμπληρώνει ότι ενημερώθηκε μισή ώρα νωρίτερα για τον κίνδυνο επίθεσης και επισημαίνει ότι η αστυνομία ήταν απούσα. «Μου είπαν ότι έρχονται 100 άτομα. Αλλά ούτε μία κλούβα, έστω κάπου ψηλά, δεν είχαν τοποθετήσει», τονίζει.

Ωρες νωρίτερα είχαν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο με την κάθοδο των Κροατών οπαδών, οι οποίοι όμως δεν θα είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Για λόγους ασφαλείας είχε αποφασιστεί να μην τους δοθούν εισιτήρια. Η βία, όμως, δεν αναχαιτίστηκε. «Αυτό πρώτη φορά το συναντάω, να διανύσουν 1.500 χιλιόμετρα και να μην τους ελέγξουν, να μην τους σταματήσει κανείς», λέει οπαδός της ΑΕΚ, οργανωμένος από το 1981.

Ολοι όσοι βρίσκονταν τη Δευτέρα στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν γνώριζαν τι επρόκειτο να συμβεί. «Εάν το ξέραμε ότι έρχονται, δεν θα καθόμασταν εδώ, θα είχαμε ήδη φύγει», λέει ο θαμώνας μιας καφετέριας που την προηγούμενη νύχτα καθόταν στο ίδιο μέρος και υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης. Η κόρη του, έγκυος στον όγδοο μήνα, ήταν δίπλα του. Περιγράφει ότι στις 22.30 εμφανίστηκε κάποιος φωνάζοντας: «Ερχονται Κροάτες μαζί με Παναθηναϊκούς, μαζέψτε τα τραπέζια». Οι αστυνομικές αρχές ήταν ενήμερες και είχαν επισημάνει σε σχετικά πληροφοριακά δελτία ότι οι οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι αδελφοποιημένοι με εκείνους του Παναθηναϊκού. «Ηταν πολύ φορτωμένοι, με καδρόνια και ρόπαλα», λέει αυτόπτης μάρτυρας. «Ηρθαν για να δολοφονήσουν». Οσοι μίλησαν  περιγράφουν επιθέσεις που εκδηλώθηκαν ανά κύματα. Το βασικό σκέλος των βιαιοπραγιών φαίνεται πως κράτησε περίπου μισή ώρα, μέχρι να εμφανιστούν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις και να γίνει χρήση δακρυγόνων. Επειτα οι χούλιγκαν σκόρπισαν στα γύρω στενά. Ο κόσμος που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο κλείστηκε στα μαγαζιά. Σε κοντινή καφετέρια, οπαδοί της ΑΕΚ που έτρεχαν για να διαφύγουν είπαν σε κάποιους να κρυφτούν στις τουαλέτες. Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν ότι κάποιος κρατούσε το στομάχι του και έφτυνε αίμα. Λένε ότι οι οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό χτυπούσαν αδιακρίτως.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις