Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Επιχείρηση βαλίτσα: Πώς να χωρέσεις όλο όσα θέλεις οργανωμένα

Επιχείρηση βαλίτσα: Πώς να χωρέσεις όλο ...

Χρυσά tips για να χωρέσουμε όλα μας τα υπάρχοντα σε μια μόνο βαλίτσα

Όσο όμορφο και αν είναι το συναίσθημα της αναμονής εν όψη ενός ταξιδιού, πολλοί είναι αυτοί που αγχώνονται για την προετοιμασία του.

Πριν ξεκινήσουμε όμως για τον τόπο που ονειρευόμαστε τους υπόλοιπους έντεκα μήνες, ερχόμαστε αντιμέτωποι με το γνωστό πρόβλημα της βαλίτσα. Πώς θα χωρέσουμε μέσα σε μία μικρή αποσκευή τα απαραίτητα; Τι να πάρουμε μαζί και πώς θα τα βολέψουμε όλα;

4+1 συμβουλές για οργανωμένη βαλίτσα
Υπάρχει μία λίστα, όπου ακολουθώντας τα 5 βήματα που συστήνονται, τότε σίγουρα στην επόμενη εξόρμηση σου, καλοκαιρίνη ή όχι, θα καταφέρεις να πάρει όλα όσα θέλεις μαζί σου και θα είναι κι οργαωμένα.

Βήμα 1ο: Η Λίστα
Σε όλους μας έχει τύχει να πάρουμε μαζί μας έξτρα ρούχα, παπούτσια ή διάφορα άλλα πράγματα περιττά.

Το σκεπτικό ήταν ότι ίσως να τα χρειαστούμε, και καταλήγουμε να μην τα βγάζουμε καν από την βαλίτσα. Η νοοτροπία «καλύτερα να το έχω και να μην το χρειαστώ, παρά να το χρειαστώ και να μην το έχω», μας έχει οδηγήσει 9 στις 10 φορές στην λάθος εκτίμηση του βάρους της βαλίτσας.

Φτιάχνουμε λοιπόν μία λίστα με όλα όσα θα χρειαστούμε για το ταξίδι μας. Η λίστα αυτή μας βοηθάει να βάλουμε στην βαλίτσα μόνο τα πράγματα που θα χρειαστούμε.

Βήμα 2ο: Τα outfit
Στο βήμα αυτό, αντιστοιχούμε τα ρούχα που προγραμματίζουμε να φορέσουμε την κάθε μέρα του ταξιδιού.

Απαραίτητη προϋπόθεση για το βήμα αυτό είναι να έχετε οργανώσει το τι θα κάνετε τις ημέρες που θα είστε στο ταξίδι σας. Μπορείτε έτσι να σκεφτείτε ποιο outfit ταιριάζει σε κάθε αξιοθέατο-δραστηριότητα καλύτερα.

Μόλις σκεφτούμε τι θα φορέσουμε, βγάζουμε τα outfit σε κάποιο σημείο που θα είναι ορατά, όπως στο κρεβάτι. Με τον τρόπο αυτόν μπορείτε να δείτε αν ταιριάζουν τα ρούχα, να επιλέξετε κάποια αξεσουάρ και τα παπούτσια. 

Αυτό το βήμα βοηθάει πολύ στο να μην πάρετε μαζί σας παραπάνω ρούχα και παπούτσια. Για τα παπούτσια που είναι τα πιο «δύσκολα» στο πακετάρισμα, επιλέγουμε μόνο τα απαραίτητα και αυτά που μπορούμε να τα συνδυάσουμε με πολλά outfit.

Βήμα 3ο: Ρολάρισμα και όχι δίπλωμα
Μια πολύ χρήσιμη τεχνική, είναι το ρολάρισμα των ρούχων αντί για το δίπλωμα.

Με αυτόν τον τρόπο, τα ρούχα πιάνουν πολύ λιγότερο χώρο στην βαλίτσα, αφού τα έχετε τοποθετήσει με σειρά. Επίσης, είναι πιο εύκολο να δείτε τα ρούχα σας όταν είναι σε ρολά το ένα δίπλα στο άλλο, από όταν είναι απλά διπλωμένα σε στοίβες.

Ωστόσο, η μέθοδος αυτή δεν προτείνεται για τα πιο ευαίσθητα υφάσματα, αυτά δηλαδή που τσαλακώνονται εύκολα. Τα ρούχα αυτά τα διπλώνουμε και τα τοποθετούμε πάνω από τα υπόλοιπα ρούχα που έχουμε ρολάρει.

Βήμα 4ο: Μέθοδος Tetris
Κλασική και αγαπημένη μέθοδος. Όπου υπάρχει ελεύθερος χώρος στην βαλίτσα, βάζουμε πράγματα.

Πιο συγκεκριμένα, τυγχάνει συνήθως στα τοιχώματα την βαλίτσα αφού έχουμε βάλει κάποια ρούχα να έχει κενά.

Επίσης κενά δημιουργούνται ανάμεσα στα ρούχα, και τα σημεία αυτά είναι κατάλληλα για να βάλετε τα νεσεσέρ και το σεσουάρ.

Στο βήμα αυτό καταφέρνετε να εκμεταλλεύεστε τα κενά της βαλίτσας, δεν τα στοιβάζετε όλα σε μία μεριά, και έτσι η βαλίτσα κλείνει πολύ πιο εύκολα.

Βήμα 5ο: Εύθραυστα Αντικείμενα
Τα αντικείμενα που μας προκαλούν το άγχος μην σπάσουν, είναι αυτά που πρέπει να δώσουμε παραπάνω προσοχή.

Η κατάλληλη τοποθεσία είναι στο κέντρο της βαλίτσας. Αποφεύγοντας τα τοιχώματα, μειώνονται οι πιθανότητες να σπάσουν από κάποιο χτύπημα της βαλίτσας.

Τυλίξτε τα μέσα σε κάποιο χοντρό ρούχο, όπως σε κάποιο πουλόβερ για να τα προφυλάξετε.

Τα παραπάνω βήματα λοιπόν χρησιμοποιούμε πριν από κάθε ταξίδι και μας έχουν βοηθήσει στο πακετάρισμα της βαλίτσας μας.

Αν και έχουμε βρει αυτό το σύστημα αποτελεσματικό, είμαστε ανοιχτοί να διαβάσουμε τις δικές σας συμβουλές στα σχόλια, και τους τρόπους που σας έχουν βοηθήσει στο πακετάρισμα της βαλίτσας.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life