Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καύσωνας - meteo: Οι 6 περιοχές όπου έχει καταγραφεί ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα, από το 1958 μέχρι σήμερα

Καύσωνας - meteo: Οι 6 περιοχές όπου έχε...

Δείτε πίνακες

Νέο ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας, λόγω του καύσωνα σημειώθηκε την Κυριακή 23 Ιουλίου, στο δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr.

Η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία που σημειώθηκε στο Γύθειο και ήταν ίση με 46,4 βαθμούς Κελσίου, αποτελεί το νέο ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας στα χρονικά των καταγραφών που ξεκίνησαν από το 2006.

 

Η τιμή αυτή επίσης, αποτελεί την 4η υψηλότερη θερμοκρασία στην Ελλάδα στα χρονικά των καταγραφών, όπως φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί.

Στην πρώτη θέση είναι η θερμοκρασία των 48 βαθμών Κελσίου, το 1977, στο Αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Στη δεύτερη θέση είναι τα Τρίκαλα το 1958 με 47,2 βαθμούς Κελσίου.

Στη συνέχεια είναι η Λαμία το 1973 με 46,5 βαθμούς Κελσίου.

Αμέσως μετά, στην ίδια θέση είναι Άργος, το 2007, και Γύθειο, το 2023, με 46,4 βαθμούς Κελσίου.

Και στην τελευταία θέση είναι η Μακρακώμη το 2021 με 46,3 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης, ένα σημαντικό στοιχείο είναι πως το ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας καταρρίπτεται για 2η φορά μέσα σε τρία χρόνια. Το προηγούμενο ήταν στις 02/08/2021, με προοπτική να καταρριφθεί ξανά τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Επιπλέον, στην κορύφωση της δεύτερης φάσης του καύσωνα την Κυριακή 23/7, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr οι μέγιστες τιμές θερμοκρασίας ξεπέρασαν σε πολλές περιοχές τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, 180 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες άνω των 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε 87 από αυτούς η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε τους 42 βαθμούς Κελσίου. Η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στο Γύθειο και ήταν ίση με 46.4 βαθμούς Κελσίου.

Η καταγραφή αυτή αποτελεί και την μεγαλύτερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ιστορικά στο δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Μeteo.gr από το 2006. Το προηγούμενο ρεκόρ σημειώθηκε στην Μακρακώμη Φθιώτιδας στις 2 Αυγούστου του 2021 με τιμή 46.3 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις