Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιές: Αναζωπυρώσεις σε Λουτράκι και Μέγαρα, καλύτερη η εικόνα στα Δερβενοχώρια

Φωτιές: Αναζωπυρώσεις σε Λουτράκι και Μέ...

Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Ολονύχτια μάχη με τις φωτιές έδωσαν τη νύχτα της Τετάρτης πυροσβέστες, πολίτες, εθελοντές και δυνάμεις του στρατού, που πλέον έχουν ξανά μαζί τους τα εναέρια μέσα τα οποία συνδράμουν σημαντικά τις προσπάθειές τους. 

Η κατάσταση με τη φωτιά στο Πανόραμα Λουτρακίου έχει γίνει ξανά ιδιαιτέρως επικίνδυνη, καθώς λίγο πριν από  τις 4 τα ξημερώματα σημειώθηκε μια μεγάλη αναζωπύρωση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η φωτιά κατέβηκε μέχρι τον δρόμο και από το σημείο ακούγονται διαρκώς εκρήξεις – πιθανότατα από μετασχηματιστές της ΔΕΗ που καίγονται.

Είναι άγνωστο αν από τη συγκεκριμένη αναζωπύρωση έχουν καεί σπίτια στην αρχή του οικισμού, καθώς οι φλόγες έφτασαν μέχρι εκεί.

Όλοι οι κάτοικοι έχουν φύγει από τον οικισμό και πλέον πυροσβέστες και αστυνομικοί προσπαθούν να συντονιστούν ώστε να ελεγχθεί ξανά η κατάσταση και να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, μαζί με ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και έχοντας την συνδρομή μηχανημάτων έργων του στρατού και της αυτοδιοίκησης, υδροφόρων, αλλά και εθελοντών, δίνουν μάχη με τις φλόγες στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου, προκειμένου να περιορίσουν την έκταση τη φωτιάς και να προστατεύσουν κατοικημένες περιοχές.

Μιλώντας στο ΑΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης δήλωσε: «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω, αυξήθηκε η ένταση των ανέμων και υπάρχουν αναζωπυρώσεις στην περιοχή Πανόραμα, που βρίσκεται πιο ψηλά από τους Αγίους Θεοδώρους, προς την πλευρά των Γερανίων».«Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με τον στρατό και όλους όσοι συνδράμουν, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, ώστε να συγκρατήσουν την φωτιά και να μην επεκταθεί σε άλλα σημεία», συμπλήρωσε ο κ. Βυτινιώτης. Tέλος σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής οι αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή είναι διαρκείς.

Στα Μέγαρα, ενώ όλη τη νύχτα η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο, στο πεδίο βολής στο Καντήλι, νότια του όρους Πατέρα, οι άνεμοι ενισχύθηκαν μετά τις 5 το πρωί και αυτό που τις προηγούμενες ώρες ήταν διάσπαρτες εστίες, έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά ισχυρά μέτωπα.

Όσον αφορά στην Άνω Βλυχάδα, το πρόβλημα εντοπίζεται στο βουνό Καντύλι όπου υπάρχουν και συνεχίζουν να καίνε πολλά μικρότερα ή μεγαλύτερα μέτωπα τα οποία είναι διάσπαρτα και προκαλούν νέες αναζωπυρώσεις διαρκώς.

Η φωτιά βρίσκεται περιμετρικά του χωριού και βασικό μέλημα των πυροσβεστών και των εθελοντών που επιχειρούν στην περιοχή είναι να μην κατευθυνθεί η φωτιά προς τη Νέα Πέραμο.

Στα Δερβενοχώρια, η φωτιά, που κατά τη διάρκεια της νύχτας κατευθύνθηκε προς Βλυχάδα, συνεχίζει να καίει καθώς, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλονται, οι πυροσβέστες είναι αντιμέτωποι με συνεχείς αναζωπυρώσεις και αλλαγές κατεύθυνσης.

Δεν υπάρχουν εστίες στη Μάνδρα Αττικής

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις