Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πώς θα κινηθεί ο τουρισμός το καλοκαίρι;- «Παραμύθια η κίνηση μέχρι τέλος Νοεμβρίου»

Πώς θα κινηθεί ο τουρισμός το καλοκαίρι;...

Τι εκτιμά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Τουρισμού

Ως μισογεμάτο βλέπει το ποτήρι αναφορικά με την τουριστική κίνηση στη χώρα μας το φετινό καλοκαίρι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού.

Όπως αναφέρει καταγράφεται μία τουριστική ροή, έστω και με αρκετά αργή εξέλιξη και υπάρχουν οι προϋποθέσεις να αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική η σημερινή κινητικότητα. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι είναι σημαντικό ότι επανήλθε για τη χώρα μας ο συνεδριακός τουρισμός καθώς και ότι επανέρχεται το εταιρικό επαγγελματικό ταξίδι, ενώ περαιτέρω ώθηση στην τουριστική κίνηση αναμένεται να δώσουν -όπως κάθε χρόνο- οι προσφορές της τελευταίας στιγμής από τους επιχειρηματίες του χώρου.

Σημειώνει, ωστόσο, ότι αυτήν την στιγμή, αν και βρισκόμαστε στο τέλος Ιουνίου, ο βασικός στόχος για την Ελλάδα στον τομέα του τουρισμού είναι να προσπεράσουμε σε νούμερα το 2022, το οποίο, βέβαια, δεν ήταν καλή χρονιά, αφού η τουριστική κίνηση ουσιαστικά ξεκίνησε από τον Ιούνιο. Αν επιτευχθεί αυτός ο στόχος, μόνο τότε θα μπορέσουμε να θέσουμε μεγαλύτερους.

Παραμύθια ο τουρισμός μέχρι το τέλος Νοεμβρίου»

Την ίδια στιγμή εμφανίζεται και αιχμηρός απέναντι στην Πολιτεία, σημειώνοντας ότι δεν προστατεύει, όσο πρέπει, τον τόπο μας, ενώ χαρακτηρίζει ως «παραμύθια» τις δημόσιες τοποθετήσεις ότι θα έχουμε τουρισμό στη χώρα μας μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου.

 «Δεν υπάρχουν ακυρώσεις, όμως, υπάρχει μία πολύ αργή ροή στην εξέλιξη της τουριστικής αγοράς, διότι η παγκόσμια κοινότητα μαστίζεται από την οικονομική κρίση στην ενέργεια, στον επισιτισμό και στον πληθωρισμό και βέβαια από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει και ο κορονοϊός. Όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να περιορίζονται και οι μετακινήσεις. Εμείς, αν δεν τα κατανοούμε όλα αυτά και λέμε το… παραμύθι ότι θα πάνε όλα καλά στον τουρισμό, τότε είμαστε αφελείς.

Όσοι ασκούν τουριστική πολιτική και λένε ότι θα έχουμε τουρίστες μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, κακό του κεφαλιού τους. Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια, ώστε να θεωρούμε ότι θα γίνει από μόνο του αυτό ή το άλλο. Η πολύ καλή προηγούμενη δεκαετία στον ελληνικό τουρισμό μπορεί να ξαναέρθει, αλλά αυτό μπορεί να γίνει μέσα από μία διαδικασία, που να μπορεί να αντέξει η παγκόσμια αγορά. Δεν μπορούμε να λέμε μονίμως, ό,τι θέλουμε», τονίζει ο πρόεδρος της FedHATTA.

 

Η Πολιτεία «κυνηγάει την ουρά της»

Ο κ. Τσιλίδης σημειώνει ακόμα ότι η Πολιτεία δεν ακούει, αυτά που προτείνουν για την ενίσχυση του τουρισμού οι επαγγελματίες του κλάδου, με αποτέλεσμα να μη λύνονται αποτελεσματικά τα προβλήματα και ουσιαστικά «κυνηγάει την ουρά της». Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα αναφέρει τη μη ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος των μικροκλοπών σε τουριστικούς προορισμούς αλλά και την έλλειψη υποδομών.

 «Έχουμε μιλήσει επανειλημμένα για προβλήματα κλοπών σε τουριστικούς προορισμούς. Μπορεί αυτού του είδους οι κλοπές να συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο και να μην πρόκειται για κάτι τρομερό, όμως, αν συμβαίνουν καθημερινά, το πρόβλημα αποκτάει διαστάσεις. Η Πολιτεία δε φρόντισε να έχουμε οργανωμένη αστυνομία σε κάθε νησί, δεν έχουμε υποδομές καθώς και οργανωμένο περιβάλλον, ενώ πολλά λιμάνια έχουν προβλήματα. Πηγαίνει ο τουρίστας στην Ακρόπολη και ταλαιπωρείται για να μπει μέσα. Δεν μπορεί να… διώκονται τα τουριστικά λεωφορεία στην Αθήνα και να μην μπορούν να αποβιβάσουν τουρίστες. Δυστυχώς, η Πολιτεία δε μας ακούει, δεν προστατεύει τον τόπο μας και μονίμως κυνηγάει την ουρά της. Εμείς που φέραμε τον τουρισμό στην Ελλάδα και ασχολούμαστε χρόνια με αυτόν, έχουμε την απαίτηση να μας ακούνε. Αν το έκαναν και έλυναν ένα πρόβλημα τη φορά, σε ένα τρίμηνο θα ήταν πολύ καλύτερη η κατάσταση», υποστηρίζει ο κ. Τσιλίρης.

ΠΗΓΗ

Ειδήσεις Τώρα

Στον πιο επικίνδυνο δρόμο του κόσμου τα λάθη δεν συγχωρούνται (Video)

Το παγωτό- κόλαση των παιδικών μας χρόνων δεν το ξεπέρασε ποτέ κανείς

Πρωταθλητές Ελλάδας ο Ελισσαίος Μπαρδάκης και η Μυρτώ Βαλαχά!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις