Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγρίνιο: Καταδικάστηκαν τρεις ιατροί για τον θάνατο του 18χρονου Σπύρου Μπάθα

Αγρίνιο: Καταδικάστηκαν τρεις ιατροί για...

Η απόφαση του δικαστηρίου

Πολύ σημαντικές εξελίξεις σημειώθηκαν σήμερα σε μία πολύκροτη υπόθεση που απασχόλησε το Αγρίνιο και συζητήθηκε πανελλαδικά, αφού τελικά καταδικάστηκαν πρωτόδικα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου τρεις γιατροί ιατροί για τον θάνατο του 18χρονου Σπύρου Μπάθα.

Ειδικότερα, σήμερα Πέμπτη 29 Ιουνίου εκδικάστηκε η υπόθεση για την οποία κατηγορήθηκαν 20 ιατροί του νοσοκομείου Αγρινίου για ανθρωποκτονία από αμέλεια του 18χρονου Σπύρου Μπάθα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από έξι χρόνια στο Αγρίνιο, μετά από  τροχαίο στην Εθνική Οδό, στο ύψος του κόμβου Παναιτωλίου.

Η οικογένεια του Σπύρου Μπάθα κατηγόρησε τους ιατρούς για ανθρωποκτονία από αμέλεια, αφού θεωρεί ότι από λάθη και παραλήψεις τους έχασε τη ζωή του ο 18χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την 25η Μαΐου 2017 έχοντας τις αισθήσεις του και ενώ οι υγειονομικοί παρουσιάζονταν καθησυχαστικοί προς την οικογένεια, εν τέλει ξεψύχησε στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του karvasaras.gr, στη δίκη που έλαβε χώρα σήμερα, μετά από εισήγηση της Εισαγγελέως να καταδικαστούν για ανθρωποκτονία από αμέλεια οι τέσσερις από τους 20 ιατρούς που κατηγορούνται, ο ένας εξ αυτών απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες, αλλά οι άλλοι τρεις καταδικάστηκαν πρωτόδικα. Οι υπόλοιποι 17 ιατροί, επίσης απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες.

Ειδικότερα, καταδικάστηκε σε χρόνια φυλάκιση με αναστολή ένας ορθοπεδικός, σήμερα συνταξιούχος, ενώ από δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε χειρουργός και μία ειδικευόμενη Γενικής Ιατρικής, η οποία πλέον είναι ειδικευμένη.

Πλέον αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η συνέχεια της δίκης, αφού αναμένεται να ασκηθούν εφέσεις από τους ιατρούς που καταδικάστηκαν για την πολύκροτη αυτή υπόθεση που είχε συγκλονίσει το Αγρίνιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις